Sayfa 16 / 17 İlkİlk ... 614151617 SonSon
451 ile 480 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Nesil
    2003

Alex'de son zamanlarda fiziksel acidan bir dusus oldugu asikar.

Bunun icinde cok tekme yemesi de var, agir mac temposu da var. Alex'de natural fitness acisindan buyuk bir dusus yapmaya bence gerek yok cunku sakatliklardan cabuk kurtulan bir oyuncu. Ancak gittikce daha fazla sakatlanmasi 2 olan injury proneness ozelliginin artik biraz daha yuksek bir seviyede olmasi gerektigini gosteriyor. Bence 7-9 arasi bir deger alabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Fenerbahçe değerlendirmecisi arkadaşın işi en çok fenerbahçenin DMC mevkiindeki oyuncuları ddeğerlendirmekte zorlanacaktır..

aslında bu mevkiide oynayan oyuncular yönünden fenerbaçe çok şanslı..

dikkat ettiyseniz..zamanında appiah-aurelio oynuyordu..ikiside çok başarılıydı..sonra deniz-appiah oynadı..denizde çok başarılı oldu..sonra deniz sakatlandı..selçuk-aurelio oynadı..kanımca selçukta çok başarılıydı...

bu haftada aylar süren sakatlığının ardından..kemal oynayacakmış selçuğun yerine yani kemal -aurelio ikilisini seyredeceğiz..aurelionun oynadığı 4. değişik oyuncu olacak .ve oda başarılı olursa şaşırmam...

aslında araştırmacının zorlanacağını düşünme sebebim şu: deniz-selçuk-kemal ..oynadıkları zaman başarılılar ama hepsi bir arada oynayamıyor(buda mümkün değil zaten) ama formayı kapanda başarılı oluyor....ve bu oyuncuların gerçek potansiyellerinin ne olduğu konusu tam netleşemiyor...

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Umut Guzelses, Mahmut Taskiran, Eren Sertac gibi TFF'nin resmi sitesinde Fenerbahce'nin sozlesmeli oyuncusu olarak gozeuken oyuncular yeni yamada oyuna nasil yansitilicak? Fenerbahce'nin sozlesmeli oyunculari olucaklar mi? Gurhan Gursoy'daki yapilmasi gerekn duzeltmeler yapilicak mi? mesela bulgarca bilmesi kardzhali, bulgarsitan dogumlu olmasi ve bulgar vatandasligi olmasi. Ayrica Gurhan'nin PA ne olucak?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sanırım kulüp doktoru Piyer Arzuman değil bu konuda düzeltme yapılabilir.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Alex'de son zamanlarda fiziksel acidan bir dusus oldugu asikar.

Bunun icinde cok tekme yemesi de var, agir mac temposu da var. Alex'de natural fitness acisindan buyuk bir dusus yapmaya bence gerek yok cunku sakatliklardan cabuk kurtulan bir oyuncu. Ancak gittikce daha fazla sakatlanmasi 2 olan injury proneness ozelliginin artik biraz daha yuksek bir seviyede olmasi gerektigini gosteriyor. Bence 7-9 arasi bir deger alabilir.
    Alex zaten bir maçı zor çıkarıyor abi oyunda 3 kulvarda mücadele ettiğini düşün birde her maç sonunda kondisyonu 50 lerde geziniyor dahada düşmesin yani dayanıklılığı.. Zaten 90 dakikayı çıkaramıyor..
    Sakatlanma potansiyeli de fazla bir düşüş gerektirmiyor bence.. Ama yinede o 2, 3-5 civarı olabilir bence..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Venom View Post
    Alex zaten bir maçı zor çıkarıyor abi oyunda 3 kulvarda mücadele ettiğini düşün birde her maç sonunda kondisyonu 50 lerde geziniyor dahada düşmesin yani dayanıklılığı.. Zaten 90 dakikayı çıkaramıyor..
    Sakatlanma potansiyeli de fazla bir düşüş gerektirmiyor bence.. Ama yinede o 2, 3-5 civarı olabilir bence..
    Alex geldigi ilk 2 sezonda hemen hemen her macta oynadi ve pek sakatlik sorunu gecirmedi. Bu nedenle de Inj. Proneness'i 3 yapilmisti.

Ancak son 1.5 senedir Alex devamli sakatlaniyor. Belki bunda Zico'nun fazla antrenman yaptirmasi/az antrenman yaptirmasi/yanlis antrenman yaptirmasi da var. Ancak Alex'in eskisinden daha cok sakatlandigi bir gercek.

Oyunda Alex'i her yere kosturmayin. Cok pres yaptirmayin ki her mac %50'lere dusmesin.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

bu hafta %100 futbolda rıdvan dilmeni dinliyorum dediği şuydu alexin istanbulda kalışıyla ilgili olarak : "bir futbolcu takımı antalyada kamptayken neden gelmez..aşçısını bile yanında getiriyorlar...tedavi eden doktor gelemezmiydi.."

venom kardeşim şunu anlatmak istiyorum....

ziconun oyun sistemi yüzünden alex fenerbahçenin herşeyi oldu..defansif ağırlıklı 7-8 oyunculu tek forvetli fenerbahçe alexe muhtaç..zicoda taktik değiştireceği falanda yok...alex bunun farkında..vazgeçilemez olduğunu bildiği için oldukça rahat...

bütün takım antalyada alex istanbulda...

ama zaten sadece bu sezon arası değilki..alex hep aynı..fenerbahçenin hiçbir sezon açılış veya devre arası çalışmalarına doğru düzgün katılmamış...

ben alexin antreman yapmayı sevmeyen bir oyuncu olduğunu aynı zamandada disiplinsiz olduğu konusunu vurgulamak istedim yoksa futbolculuğuna becerilerine bir dediğim yok..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Konuşmayayım konuşmayayım dedim, iLLa değinirLer dedim ama baktım nerede ise yeni yama çıkacak bu Fenerbahçe Li Gürhan hakkında yorum yok. Bu adam Arda ve Serdar özkan dan daha mı kaLiteLi ve daha geLecek vaad eden bir isimde oyunda çoğu oyuncudan daha iyi profiLe sahip ve güçLeri bu kadar abartıLı. Abartı az kaLır. Yeni vasat seviyeye düşürüLmesi gerekiyor bu adamın güçLerinin.

Gürhan hakkında biLgi aLmak için, bu adamın gerçekten bu kadar potansiyeLi varmı yok mu öğrenmek için Fenerbahçe camiasında ki bir arkadaşımı aradım ve aLdığım cevap ''Eğer onun yerinde ben oLsaydım şu anda en azından bir Birinci Lig takımda oynayacak seviyeye geLmiştim. AbartıLdığı ve üstüne duruLduğu kadar yeteneği oLmayan bir oyuncu. Şirirmeye gerek yok'' SözLerini değiştirmeden aktardım. Umarım yeni ekip ve yeni araştırmada bu oyuncuya gereken özeLLikLer aktarıLır. BöyLe potansiyeL yok çünkü.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Konuşmayayım konuşmayayım dedim, iLLa değinirLer dedim ama baktım nerede ise yeni yama çıkacak bu Fenerbahçe Li Gürhan hakkında yorum yok. Bu adam Arda ve Serdar özkan dan daha mı kaLiteLi ve daha geLecek vaad eden bir isimde oyunda çoğu oyuncudan daha iyi profiLe sahip ve güçLeri bu kadar abartıLı. Abartı az kaLır. Yeni vasat seviyeye düşürüLmesi gerekiyor bu adamın güçLerinin.

Gürhan hakkında biLgi aLmak için, bu adamın gerçekten bu kadar potansiyeLi varmı yok mu öğrenmek için Fenerbahçe camiasında ki bir arkadaşımı aradım ve aLdığım cevap ''Eğer onun yerinde ben oLsaydım şu anda en azından bir Birinci Lig takımda oynayacak seviyeye geLmiştim. AbartıLdığı ve üstüne duruLduğu kadar yeteneği oLmayan bir oyuncu. Şirirmeye gerek yok'' SözLerini değiştirmeden aktardım. Umarım yeni ekip ve yeni araştırmada bu oyuncuya gereken özeLLikLer aktarıLır. BöyLe potansiyeL yok çünkü.
    16 yaşından beri izliyorum, arkadaşın ne yazık ki eksik bilgiye sahip.
    Evet girdiğim özellikler kadar yetenekli, hatta daha da yetenekli, inanılmaz olgun bir oyunu var.En az 6-7 sene daha büyük gibi oynuyor ve aynı oranda olgun bir duruşu, konuşması var.
    Bulgar göçmeni bir Türk, asla şımarık değil.

Tam bir MC, Zico onu nedense oynatmıyor, halbuki oynatmak için kiralık gönderilmek üzereysen şerh koydu gidişine.
    Emre gibi MC oynuyor ve orta sahadan oynayan ofansif bir önlibero de denilebilir.Bir çok mevkide oynadı, sol kanat ve oyun kurucu başta olmak üzere.
    Sakatlığı neticesinde az şans buldu, 4-5 maç üstüste oynarsa Zico değil Mourinho gelse kesemez onu ilk 11den..
    Son söylediğim biraz abartı gibi olabilir ama -- form tuttuğunda müthiş bir oyuncu olacağı kesin.Sürekli geliştiriyor kendisini, tekniği Türkiye'deki genç oyunculardan bir adım yukarıda.Kendisi de bunun farkında, iletişim kurdum geçen sene.Geçen seneki formundan müthiş mutlu, Galatasaray'a şampiyonluk yarışında darbe vururken Sivas müthiş bir gol atmıştı hatırlayın kaç kişiyi geçti kısacık alandan, vuruşu da sıfırdan..

Arda ve Serdar Özkan'ın CA'larına bir daha bakmanı tavsiye ederim..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Tamam da Gurhan Gursoy'un PA -7 yani 110-140 arasi potansiyeli var bunun neresi abarti? Arda'nin -9 ve Serdar'in -8 aralarinda baya bi fark var yani ha bence Gurhan'in PA -8 olmali orasi ole ama Gurhan -8 alirsa Oguz Sabankay ve Aydin Yilmaz gibi oyuncularda -8 PA alir ki zaten onlarin PA ole ve kalmasi gerek.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Yalniz su da var Hollanda arastirmacisi Nuri Sahin'e -8 PA vermekte israrci goprunuyor nedense bi kac aydir onu bu konuda zorluyorum ama -9 a cikaramadim bi de bakalim Nuri'nin ozelliklerini ne yapicak mesela su anda Nuri'nin bile teknigi 13 ken Gurhan'a 14-15 vermek dogru olmaz 13 gecmemelidir onunda gorucez bakalim.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ya adam Nuri;ye nerdeyse -7 bile vericem dedi inamadim bi de sunu soluyor kesin PA vercek olsam 165-170 arasi veririm yani garip bi bakis acisi onun ki de
    Last edited by licentia : 17.Ocak.2008 at 22:01 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Tamam da Gurhan Gursoy'un PA -7 yani 110-140 arasi potansiyeli var bunun neresi abarti? Arda'nin -9 ve Serdar'in -8 aralarinda baya bi fark var yani ha bence Gurhan'in PA -8 olmali orasi ole ama Gurhan -8 alirsa Oguz Sabankay ve Aydin Yilmaz gibi oyuncularda -8 PA alir ki zaten onlarin PA ole ve kalmasi gerek.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Yalniz su da var Hollanda arastirmacisi Nuri Sahin'e -8 PA vermekte israrci goprunuyor nedense bi kac aydir onu bu konuda zorluyorum ama -9 a cikaramadim bi de bakalim Nuri'nin ozelliklerini ne yapicak mesela su anda Nuri'nin bile teknigi 13 ken Gurhan'a 14-15 vermek dogru olmaz 13 gecmemelidir onunda gorucez bakalim.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ya adam Nuri;ye nerdeyse -7 bile vericem dedi inamadim bi de sunu soluyor kesin PA vercek olsam 165-170 arasi veririm yani garip bi bakis acisi onun ki de
    Hersey PA, CA dan ibaret değil.. Oyuncunun özellikleri daha önemli.. Bence abartılı bulunan özellikler söylenerek tartışılması daha iyi olur.. Olumsuz bulduğunuz özellikleri belirtirseniz daha rahat tartışır daha kolay doğruyu buluruz sanırım...

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Abarti sayilabilicek bi ozelligi ve nedenlerini belirtim zaten ornegin teknik ama oyun su anda elimde degil okul'dan yazdighim icin aklimda kalan baska bi ozellik yok. Ha bu arada Gurhan Gursoy'un Bulgar vatandasi ve Kardzhali, Bulgaristan dogumlu olusu oyuna eklenicek mi?

ben kezmanı abartı buluyorum özellikle zihinsel özellikleri çok çok düşürülmeli suan gercekten psikolojik olarak cok kötü durumda

alex inceden düşürülmeli ama inceden fazla değil

semihin finishing 18 olabilir

deivid artırılmalı

appiah malumunuz

gökhan gönül artırılmalı

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Oyunda Nihat Kahveci'nin bile finishing'nin 14 oldugunu hatirlatmak isterim

Sheriff Misafir

Abarti sayilabilicek bi ozelligi ve nedenlerini belirtim zaten ornegin teknik ama oyun su anda elimde degil okul'dan yazdighim icin aklimda kalan baska bi ozellik yok. Ha bu arada Gurhan Gursoy'un Bulgar vatandasi ve Kardzhali, Bulgaristan dogumlu olusu oyuna eklenicek mi?
    Fenerbahce arastirmacisi arkadaşlarım bunu dikkate alacaktır..

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by demand View Post
    ben kezmanı abartı buluyorum özellikle zihinsel özellikleri çok çok düşürülmeli suan gercekten psikolojik olarak cok kötü durumda

alex inceden düşürülmeli ama inceden fazla değil

semihin finishing 18 olabilir

deivid artırılmalı

appiah malumunuz

gökhan gönül artırılmalı

Semih'e finishing 18 verilirse, Van Nistelroya en az 30 verilmeli.. yaani

Sheriff Misafir

Oyunda Nihat Kahveci'nin bile finishing'nin 14 oldugunu hatirlatmak isterim
    Nihat'ın finishing 14 olması İspanyol araştırmacının büyük bir hatası bence.. Nihat güçlü ve isabetli şut atan bir oyuncu.. Onun şutlarını kaleciler kolay kolay çıkaramaz..Minimum 18 olması gerekir..
    Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Semih'e finishing 18 verilirse, Van Nistelroya en az 30 verilmeli.. yaani
    Evet haklısınız Semih maximum 15 finishing alır.. Buda Türkiye ligi standartlarında en iyi bitiriciliğe sahip oyunculardan biri olduğunu gösterir..

Nesil
    2003

Yine mi Semih'in bitiriciligi konusunda donuyoruz....

Rica ediyorum.. ne olur.. lutfen... Semih'in son 2 sezonda attigi gollerin videolarin hepsini izleyin. Iyi bitirici vurus denilebilecek belki 2 tane golu vardir. Gollerin geri kalani tamamen ve tamamen Semih'in oyunu okumasi sayesindedir. Attigi gollerin %80'den fazlasini topu bos kaleye yuvarlayarak atmisti Semih.

Bir de atamadigi goller videosu olsa Semih'in biriticilik konusunda esasinda ne kadar sakar oldugunu da gormek mumkun olur. Topsuz alan, onsezi konusunda Turkiye liginin ustundedir Semih.. kabul.. ama bitiricilik degil... Bu da zaten Semih'in oyunda bir cok gol bulmasina yeterlidir dusuk gorudugunuz bitiriciligine ragmen.

Sheriff Misafir

Rica ediyorum.. ne olur.. lutfen... Semih'in son 2 sezonda attigi gollerin videolarin hepsini izleyin. Iyi bitirici vurus denilebilecek belki 2 tane golu vardir. Gollerin geri kalani tamamen ve tamamen Semih'in oyunu okumasi sayesindedir. Attigi gollerin %80'den fazlasini topu bos kaleye yuvarlayarak atmisti Semih.

Bir de atamadigi goller videosu olsa Semih'in biriticilik konusunda esasinda ne kadar sakar oldugunu da gormek mumkun olur. Topsuz alan, onsezi konusunda Turkiye liginin ustundedir Semih.. kabul.. ama bitiricilik degil... Bu da zaten Semih'in oyunda bir cok gol bulmasina yeterlidir dusuk gorudugunuz bitiriciligine ragmen.
    Açıkcası abi topsuz alan özelliğininde okadar iyi olduğunu düşünmüyorum.. Alex'in mükemmel bir kaç ortasını yer tutmada hata yaptığı için kaçırmıştı.. Benzer pozisyonlarda Alex'e gelen ortaların gol olduğu dikkatimi çekti.. Bence Türkiye liginin üzerinde sadece çalışma oranı özelliği var.. Açıkcası çok özelliksiz sıradan bir forvet olduğunu düşünüyorum..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    16 yaşından beri izliyorum, arkadaşın ne yazık ki eksik bilgiye sahip.
    Evet girdiğim özellikler kadar yetenekli, hatta daha da yetenekli, inanılmaz olgun bir oyunu var.En az 6-7 sene daha büyük gibi oynuyor ve aynı oranda olgun bir duruşu, konuşması var.
    Bulgar göçmeni bir Türk, asla şımarık değil.

Tam bir MC, Zico onu nedense oynatmıyor, halbuki oynatmak için kiralık gönderilmek üzereysen şerh koydu gidişine.
    Emre gibi MC oynuyor ve orta sahadan oynayan ofansif bir önlibero de denilebilir.Bir çok mevkide oynadı, sol kanat ve oyun kurucu başta olmak üzere.
    Sakatlığı neticesinde az şans buldu, 4-5 maç üstüste oynarsa Zico değil Mourinho gelse kesemez onu ilk 11den..
    Son söylediğim biraz abartı gibi olabilir ama -- form tuttuğunda müthiş bir oyuncu olacağı kesin.Sürekli geliştiriyor kendisini, tekniği Türkiye'deki genç oyunculardan bir adım yukarıda.Kendisi de bunun farkında, iletişim kurdum geçen sene.Geçen seneki formundan müthiş mutlu, Galatasaray'a şampiyonluk yarışında darbe vururken Sivas müthiş bir gol atmıştı hatırlayın kaç kişiyi geçti kısacık alandan, vuruşu da sıfırdan..

Arda ve Serdar Özkan'ın CA'larına bir daha bakmanı tavsiye ederim..

Sonuçta haLa ortaya çıkamamış bir potansiyeL. Benim asLında diLe getirmek istediğim ana tema oyunda bu adamı geLiştirmene gerek yok. Direk aL, koy 11 e oynasın seviyede. PotansiyeL oLabiLir. Ama bu ortaya çıkarıLabiLecek bir durumda oLmaLı. Yani oyunda dikkat ettim bazı maçLarda Yapay zeka aLex i kesip onu sürüyor iLk 11 e ve daha bu iLk sezonun başLarında oLuyor.

Daum zamanında oynamadı.Zico zamanında da haLa oynamıyorsa daha oynamak için daha zamanı var demektir.

Gerçi herkesin düşünceLeri kendisinedir oLayı var tabi. Sen biLgiLerini aktardın bende duyumLarımı söyLedim. Orta karar bir sonuca da varacağını düşünüyorum.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Sonuçta haLa ortaya çıkamamış bir potansiyeL. Benim asLında diLe getirmek istediğim ana tema oyunda bu adamı geLiştirmene gerek yok. Direk aL, koy 11 e oynasın seviyede. PotansiyeL oLabiLir. Ama bu ortaya çıkarıLabiLecek bir durumda oLmaLı. Yani oyunda dikkat ettim bazı maçLarda Yapay zeka aLex i kesip onu sürüyor iLk 11 e ve daha bu iLk sezonun başLarında oLuyor.

Daum zamanında oynamadı.Zico zamanında da haLa oynamıyorsa daha oynamak için daha zamanı var demektir.

Gerçi herkesin düşünceLeri kendisinedir oLayı var tabi. Sen biLgiLerini aktardın bende duyumLarımı söyLedim. Orta karar bir sonuca da varacağını düşünüyorum.
    AI AMC kullanmazsa Alex'i fazla göremezsin, MC oyuncusu iki yönlü oynamak zorundadır. Alex tamamen ofansif bir oyuncu, hatta oyunkurucu..

PA CA olmadan bir hiçtir, özellikler ha diye yükselmez.CA oyuncunun yeteneğidir, bir yeteneklere göre PA veriyoruz.Yeteneksiz bir oyuncu genç halk tabiri ile 'kazma'dır.Yetenekleri özel olmalı ki geleceği olsun, tekniği bence üst seviyede.

Oyuncunun kullanılamaması yeteneklerinin olmadığını göstermez, bkz. Arda ve çıkışı..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Tamam da simdi Gurhan Gursoy Nuri Sahin'den daha mi teknik ozel yeteneklere sahip? ikisini karsilastirmani tavsiye ederim oyunda. Gurhan'in bende ozellikle Turkiye sartlarinda cok parlak bi gelecegi olan bi oyuncu olduguna katiliyorum gercekten onemli bi genc yetenek ama Nuri Sahin ile kiyaslanamaz mesela. Mesela Gurhan'in ilerde 15 teknigi olur ama su anda 13-14'den fazla olmamali ki o rakama dogru gelissin su anda yuksek bi CA ama dusuk bi PA'si var gibi duruyor halbuki en azindan -8 PA hak edicek bi isim Gurhan.

Sheriff Misafir

Tamam da simdi Gurhan Gursoy Nuri Sahin'den daha mi teknik ozel yeteneklere sahip? ikisini karsilastirmani tavsiye ederim oyunda. Gurhan'in bende ozellikle Turkiye sartlarinda cok parlak bi gelecegi olan bi oyuncu olduguna katiliyorum gercekten onemli bi genc yetenek ama Nuri Sahin ile kiyaslanamaz mesela. Mesela Gurhan'in ilerde 15 teknigi olur ama su anda 13-14'den fazla olmamali ki o rakama dogru gelissin su anda yuksek bi CA ama dusuk bi PA'si var gibi duruyor halbuki en azindan -8 PA hak edicek bi isim Gurhan.
    O Nuri'nin araştırmasında yapılan hatadır..Mevkisine göre bir çok oyuncudan vasat bir halde Nuri..

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

perpetua,

3-5 tane golünü hatırlatalım önce.. çok uzaklara gitmeyelim çünkü semihin başarıları çabuk unutuluyor ..önce gençlerbirliği maçında attığı gol..aynen perpetuanın dediği gibi 25 metreden boş kaeye attı! perpetua öyle dimi...

birde attığı kinci gol kafa golü oda aynı aslıda kafayı o vurmadıki top kafasına çarptı oda anlamadı ama gol oldu işte değilmi..!!!!

bursasporada attığı bir gol var perpetua bizim boş kaleye ancak atabilen semihin vuruşu şans işte ayağına çarptı şöyle bir 15-20 metreden ....

tabi galatasaraya attığı şans golünüde unutmamak lazım..ömer... alexin pasına yaptığı tesadüfi koşu sonrası orkunun bacak arasından giden top ne şanstırki tamda köşeden ağlara gitti....

psv maçındaki golüde aynı..alex önüne attı semhin gene tesadüfen ve boş kaleye vurduğu top ağlarla kucaklaştı..tabi psvnin hollanda liginin en iyi kalecisnin uzanmasının br anlamı yok nihayetinde golü atan..KEZMAN olsa Gökhan Güleç olsa Holosko olsa kahraman olurdu ama golü atan semih olunca boş kaleye atılan bir golden başka bşey olamaz...

kayseriye attığı kafa golü ise tamamen şans zaten golü alexe yazsak daha iyi olurdu..

EVET ÖMER kabul ediyoruz SEMİH 2005-2006 da çıktığı 28 maçın (6si ilk 11) attığı 13 golün,

2006-2007 de çıktığı 28 maçın (10 u ilk 11) 14 gölün

2007-2008 de çıktığı 21 maçın (18i ilk 11) attığı 11 golün velhasıl son 3 yılda attığı 67 maçta 38 golün ..hiçbir önemi yok

bunlar boş kaleye yuvarlanmaış goller....

Ama merak ediyorum aynı golleri acaba bi çoklarının kahramanı filip holosko atmışmı...
    aynı golleri acaba büyük yıldızınız FM nin yıllarca yıldız diye bize sattığı FATİH ŞEN ler Furkan Baştanlar Sinan Koloğluluar niye atamamış...

Semihin her hareketini neredeyse her pasını her golünü izliyorum perpetua ..bu çocuğun nasıl değerlere sahip olması gerektiği konusunda 3 aydır çalışıyorum..erken karar vermek istemiyorum..ama şunu da kesnlikle söyleyelim..semihin boş kaleye top yuvarladığı falan yok..

böyle atılmış bir veya birkaç golü senin aklında kalmış ve bence o aklında kalan bir iki gol yüzünden önyargılar oluşmuş gibi..inşallah bu önyargılarını değiştireceksin..nede olsa artık sen şefsin...

biz ne desekte şefin dediği olur...inadı bırak sevgili arkadaşım..semih en azından şuanki türkiye liginin en iyi beş forvetinden biri ve hiç tarışmasız bu yılın gol kralı olmaya en yakın isimlerden...

Semih, mehmet yıldız gibi oyuncular konusunda FM yanıldıkça araştırma ekibine olan inanç zayıflıyor...yapmayın bunu rica ediyorum...sizleri beğernerek takip ediyoruz..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Açıkcası abi topsuz alan özelliğininde okadar iyi olduğunu düşünmüyorum.. Alex'in mükemmel bir kaç ortasını yer tutmada hata yaptığı için kaçırmıştı.. Benzer pozisyonlarda Alex'e gelen ortaların gol olduğu dikkatimi çekti.. Bence Türkiye liginin üzerinde sadece çalışma oranı özelliği var.. Açıkcası çok özelliksiz sıradan bir forvet olduğunu düşünüyorum..

doğrudur venom kardeş SEMİH sıradan forvet Uğur BORAL ise muhteşem.....aynen katılıyorum sanaaa!!!!!!!
    Last edited by OMANA : 21.Ocak.2008 at 15:46 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Sheriff Misafir

Semih çalım atamaz, Semih uzun kuvvetli her hava topunu alan bir adam değil, Semih hızlı değil, Semih sık sık topsuz alanda hareketlenmesi gerektiği yerleri kaçırıyor, Semih saç baş yolduran bom boş pozisyonları kaçırabiliyor, Semih'in başarılı olmasının nedeni oldukça çok çalışkan ve istekli, hırslı olmasından kaynaklanıyor.. Uğur Boral hakkındaki görüşünü söyle yalnız, neleri eksik neleri fazla onları söylede tartışalım.. Boş boş yazma.. Burası araştırma sayfası, geyik yeri değil..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Mehmet Aurelio'da ciddi bi CA ve PA artisi olmasi lazim bence CA 145-150 arasi ve PA'de 160-165 arasi olmasi yanlis olmaz.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Semih çalım atamaz, Semih uzun kuvvetli her hava topunu alan bir adam değil, Semih hızlı değil, Semih sık sık topsuz alanda hareketlenmesi gerektiği yerleri kaçırıyor, Semih saç baş yolduran bom boş pozisyonları kaçırabiliyor, Semih'in başarılı olmasının nedeni oldukça çok çalışkan ve istekli, hırslı olmasından kaynaklanıyor.. Uğur Boral hakkındaki görüşünü söyle yalnız, neleri eksik neleri fazla onları söylede tartışalım.. Boş boş yazma.. Burası araştırma sayfası, geyik yeri değil..

semih neymiş böyle ya venom...hiç yeteneği yokmuş.. sadece çalışkan ve hırslıymış.. o zaman sende hırslan çalış bende hırslanayım... fenerbahçede forma gyeriz belki öylemi...

venom çalışkan olmakla hırsılı olmakla o goller atılmaz fenerbahçede forma giyilmez

yetenekleri çok üstün bu çocuğun tmam taktınız bu çocuğa gene 300 bin dolarlık oyuncu yapın onu FM de ama enh azından birazcık insaflı olun..

semih konusundada uğur boral konusundada yazarım venom ama çok özür sabah bir ilçeye gitmem lazım...gelice tartışırız..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    perpetua,

3-5 tane golünü hatırlatalım önce.. çok uzaklara gitmeyelim çünkü semihin başarıları çabuk unutuluyor ..önce gençlerbirliği maçında attığı gol..aynen perpetuanın dediği gibi 25 metreden boş kaeye attı! perpetua öyle dimi...
    25 metreden.. yani ceza sahasindan. Bitiricilik ile ilgili mi konusuyoruz, uzun sutlar ile ilgili mi?

Bitiricilik:
    ilk gol ve ucuncu gol
    http://www.youtube.com/watch?v=ByPF_NOYoRo

2. dakika 29. saniyedeki gol
    http://www.youtube.com/watch?v=O2TAf1EdT54

33. saniye, 3. dakika 24. saniye, 4. dakika 31. saniye, 5. dakika 5. saniye, 6. dakika 6. saniye
    http://www.youtube.com/watch?v=lTmmiWtzbWA

45. saniye, 1 dakika 48. saniye,
    http://www.youtube.com/watch?v=dGozBB1UfFk

Bunu da unutmayalim
    http://www.youtube.com/watch?v=rPgel...eature=related

Tabii bu da mevcut
    http://www.youtube.com/watch?v=k3T3lXTGLhQ

Iyi bir bitirici olmadigini dusundugum Gekas'da var listede
    45. saniyedeki golu bitiricilik ornegi
    http://www.youtube.com/watch?v=l6ngeAAssK8
    Gerisi tamamen firsatcilik ornegi ve bu nedenle de Semih'e benziyor. Bitiriclik kac oyunda? 14... Haydi simdi soyleyin nasil olur da Bundesliga'nin gol kralinin bitiriciligi 14 olur...

Devam edeyim.. Luis Fabiano... Bildiginiz Sevilla'nin o korkulan golcu oyuncusu. Biriticilik 13....

Kevin Kuranyi.. Schalke'nin golcu ayagi degil mi.. Biriticilik 13...

Kariyerinde her 2 macta 1 gol atmis olan Rodrigo Palacio'nun bitiricilik 13

Kariyerinde 171 gol atmis Konstantinou'un bitiricilik 13

Tabii Milan Baros, Antonio Cassano, Johan Elmander, Eidur Gudjohnssen, Robbie Keane, Nuno Gomes gibi oyuncularin bitiricliginin 14 olmasi da pek bir sey ifade etmiyor size.

tabi galatasaraya attığı şans golünüde unutmamak lazım..ömer... alexin pasına yaptığı tesadüfi koşu sonrası orkunun bacak arasından giden top ne şanstırki tamda köşeden ağlara gitti....
    Yaptigi kosulara en ufak lafim yok. Hatta ligin en iyisi degilse bu konuda, en iyilerinden birisi yazdim. Ama o kosuyu yapip pozisyona girmek baska sey, kalecinin kurtarma imkani olmayacak sekilde o topa vurmak baska sey.

kayseriye attığı kafa golü ise tamamen şans zaten golü alexe yazsak daha iyi olurdu..
    Kafam karisti. Kafa vuruslarindan mi bahsediyoruz yoksa bitiriciliginden mi?

Ama merak ediyorum aynı golleri acaba bi çoklarının kahramanı filip holosko atmışmı...
    aynı golleri acaba büyük yıldızınız FM nin yıllarca yıldız diye bize sattığı FATİH ŞEN ler Furkan Baştanlar Sinan Koloğluluar niye atamamış...
    Sinan Kaloglu harika bitirici vuruslar ile goller atabilen, ama en basit pozisyonlarda topu disariya vurabilen bir oyuncu. Yani harika bitirici vuruslar yapabiliyor ama soguk kanli olmadigi icin de bir cok pozisyonu harciyor. Holosko'nun bitiriciligi kac acaba veritabaninda? 13'den fazla olma ihtimali vermiyorum.

Fatih Sen'ler, Furkan Bastan'lar vs. ornek bile tesgil etmez cunku senelerdir yapilmamis duzeltmelerin kurbani onlar.

Semihin her hareketini neredeyse her pasını her golünü izliyorum perpetua ..bu çocuğun nasıl değerlere sahip olması gerektiği konusunda 3 aydır çalışıyorum..erken karar vermek istemiyorum..ama şunu da kesnlikle söyleyelim..semihin boş kaleye top yuvarladığı falan yok..

böyle atılmış bir veya birkaç golü senin aklında kalmış ve bence o aklında kalan bir iki gol yüzünden önyargılar oluşmuş gibi..inşallah bu önyargılarını değiştireceksin..nede olsa artık sen şefsin...

biz ne desekte şefin dediği olur...inadı bırak sevgili arkadaşım..semih en azından şuanki türkiye liginin en iyi beş forvetinden biri ve hiç tarışmasız bu yılın gol kralı olmaya en yakın isimlerden...

Semih, mehmet yıldız gibi oyuncular konusunda FM yanıldıkça araştırma ekibine olan inanç zayıflıyor...yapmayın bunu rica ediyorum...sizleri beğernerek takip ediyoruz..
    Onyargi degil. Usenmedim Semih'in bitiricligi daha once konusulurken acip baktim son 3 yildir oynadigi butun maclardaki attigi gollere. Tavsiye ederim, ligtv internet sitesine uye olmak ve bu golleri izlemek bedava.

Yukarida yazdiginiz
    EVET ÖMER kabul ediyoruz SEMİH 2005-2006 da çıktığı 28 maçın (6si ilk 11) attığı 13 golün,

2006-2007 de çıktığı 28 maçın (10 u ilk 11) 14 gölün

2007-2008 de çıktığı 21 maçın (18i ilk 11) attığı 11 golün velhasıl son 3 yılda attığı 67 maçta 38 golün ..hiçbir önemi yok
    kisminin da bunlari izlememis olmanizdan geldigini dusunuyorum. Dedigim gibi ben usenmedim, oturdum izledim ve her golun nasil olustugunu daha once bu konu altinda anlattim.

Bazen bu tip serzenisleri de okudukca bazi FMseverlerin gercekten Turkiye disi pek futbol izlemedikleri dusuncesine variyorum.

Semih'in ligde ilk yarida attigi 9 gol
    1 tane Bursa'ya kalecinin gereksizce ileriye cikmasi
    1 tane Orkun'un kaleci tekniginden yoksun cikisi
    1 tane Konya'ya bos kaleye
    1 tane Ankaraspor'a kafa
    1 tane Besiktas'a kalecinin elinden kacirdigi topu kaleye yuvarlama
    1 tane Trabzon'a kaleciye verilen kotu geri pasi kapip bos kaleye yuvarlama
    1 tane Gencler'e uzaktan sut
    1 tane Gencler'e kafa
    1 tane Kayseri'ye kafa..

Yani 3 adet bos kaleye yuvarlama, 3 adet kafa, 1 adet uzaktan sut ve 2 adet guzel bitirici vurus denilebilecek gol ancak yukarida verilen orneklerle kiyaslama yapilamayacak kalitede goller.

Yani simdi Semih'in kafa vuruslari cok isabetli, bos buldugunda hep adrese teslim vuruyor deseniz, sonuna kadar desteklerim, sevgili Cengiz'e da aman ne olur Semih'in kafa vuruslari isabetli onu unutmayalim derim. Ancak bitiriclikten bahsediyoruz. Yani igne deliginden hep topu gecirebilme becerisinden bahsediyoruz, diregin kenarindan kalecinin uzanamacagi koseden topu kalenin icine vurmaktan bahsediyoruz. Kezman'in kariyerinin zirvesindeyken iyi yaptigi isten, Alan Shearer'in, Davor Suker'in, dunyada taninmasina neden olan vuruslardan bahsediyoruz. Bunlari Semih ust duzeyde yapiyor mu?

Bu konuda benim kisisel fikrim kolay kolay da degismeyecek cunku ben de Semih'in her macini izliyorum son 3 senedir. Ben de neleri iyi yaptigini, neleri zayif yaptigini gozluyorum. Ben Mehmet Yildiz'i da izliyorum ve goruyorum ki esasinda toplara sert vuran bir adam ama kesinlikle iyi bir bitirici degil. Topu koseye vurmak yerine, topu kaleci ile beraber kaleye sokmaya calisan bir oyuncu. Serkan Calik'i izliyor ve bitiriclige 9 veriyorum cunku goruyorum ki o bitirici teknik yok ama pire gibi. Sinan Kaloglu'na bakiyorum, ceza alanina girer girmez ters koseye topu vuruyor golu atiyor diyorum ki kendime bu adamin vurus teknigi cok saglam. Ancak en basit pozisyonda topu kaleye yuvalayamiyor ve diyorum ki bu adam hic soguk kanli degil. Umit Karan yine hic olmayacak pozisyonda vuruyor ve diregin dibinden golu atiyor, dusunuyorum ki ne guzel vurdu ve golu atti, kalecinin yapacagi bir sey yoktu. Sacmasapan rovesata denemelerini goruyorum diyorum ki bu adamda ozel yetenek var ki boyle seyler deniyor ama kararlari zayif ki bu denemeleri cogu zaman yapmamasi gerken durumlarda yapiyor.

Yani kisacasi komple futbolcu diye bir sey yoktur. Her oyuncunun bir veya bir kac eksik noktasi vardir. Semih'in eksik noktalari da bence kaliteli bitirici vuruslarla goller atamamasi, fiziksel olarak etkisiz olmasi ve dripling yapamamasi.

Bana eger deseniz ki, Semih bitirici vuruslari cok guzel yapar, hatta antrenmanlarda bizzat izledim cok kaliteli vuruslarla goller attigini ama macta rakibini bire birde ekarte edemedigi icin vuramiyor/atamiyor. O zaman dinlerim. Ama kaliteli bitirici vurus olmayan ornekler vererek fikir degistirmeye calismanin pek bir anlami yok. Tabii yine bence...
    Last edited by perpetua : 22.Ocak.2008 at 18:59

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Iste bu kadar. Perpetua herseyi aciklamis. birisi Semih'e bitirilicik icin 18 verilsin demis, yaani Semih, Nistelroy yada Villa kadar iyimi bitirilicige sahip? soruyorum bi.

Perpetua'nin acikladigi gibi.

Semih'in ligde ilk yarida attigi 9 gol
    1 tane Bursa'ya kalecinin gereksizce ileriye cikmasi
    1 tane Orkun'un kaleci tekniginden yoksun cikisi
    1 tane Konya'ya bos kaleye
    1 tane Ankaraspor'a kafa
    1 tane Besiktas'a kalecinin elinden kacirdigi topu kaleye yuvarlama
    1 tane Trabzon'a kaleciye verilen kotu geri pasi kapip bos kaleye yuvarlama
    1 tane Gencler'e uzaktan sut
    1 tane Gencler'e kafa
    1 tane Kayseri'ye kafa..

Hic birini
    iyi bitirilicekle atmamis.

Bi D.Villa'nin gollerini bak, teknik ve iyi bitirici böyle olur.
    http://www.youtube.com/watch?v=3MQW6Z9np5c 37.saniyeden sonrasina bak derim, semih bunlari yapabiliyorsa finishing olarak 18 hak ediyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Ömer abi biraz konu dışında olacak ama iyi ki varsın yahu.. Senin yazılarını okumak gerçekten çok keyifli..

Ayrıca bence de Semih'in bitiricilik özelliği çok yüksek seviyede değil ama ligimizin en fırsatçı oyuncularından..

Sayfa 16 / 17 İlkİlk ... 614151617 SonSon

Mesaj Yetkileri