takımda son durumlar nasıl hocam ?
takımda son durumlar nasıl hocam ?
Tam da bu konuya parmak basacaktım. Dnipro Dnipropetrovsk kötü günler geçirmeye başladı. Üzerimize kara bulutlar çöktü adeta. Şampiyonluk ihtimali artık hayal, ancak hala ilk 4'e girebiliriz. Buyrun o şanssız maçlara birlikte bakalım.
UKRAYNA KUPASI ÇEYREK FİNAL
Bana göre bütün suçlu bu maç. Buyrun anlatayım, maça rahat galibiyet alacağımız umuduyla çıktık, golü de bulduk fakat ne olduğunu anlamadan 8 dakikada kornerden 2 basit gol yedik. Bu yüzden maç boyunca saldırdık, kondisyoumuz yerlerde süründü, tam maç bitti derken Barral'ın kafasıyla golü bulduk. Uzatmada da as oyuncularımı çıkartamadım, kondisyonlar %40lara, 50lere indi. Penaltılarda maçı kazandıysak da elimizde bitmiş bir takım, adeta bir enkaz kaldı. (Yarı finaldeki rakibimiz ise aynı zamanda ligdeki en büyük rakibimiz olan Metalist Kharkiv)
UPL 14. HAFTA
Lider Zorya ile oynadık. As takım oyuncularımız çok yorgun olduğu için maça 8 yedekle başladık, fakat Vernydub kırmızı kart görünce ileride daha etkili olabilmek için as oyuncularımızı az kondisyonlarıyla yeniden sahaya sürdük, fakat başaramadık. Şanssız bir golle puansız döndük evimize.
UEFA L GRUBU 4. MAÇ
Evimizde 1 puanı kurtarmıştık ama, deplasmanda Liverpool belimizi büktü. Babel mükemmeldi, hayran kaldım. Bu maçta yenilince endişeye kapılmıştık ama Celtic'in Sparta Prag'la beraberlik haberi geldi, sevindik.
UPL 15. HAFTA
Liverpool maçında da dinlenemeyen oyuncularım Vorskla'ya gol atamadılar. 2 puan da burada bıraktık.
UPL 16. HAFTA
Oyuncularım zaten dinlenememişti, bir de erteleme maçını bu haftaya koydular, tam oldu! Dağıldığımız maçtır! Gerek sakatlıklar, gerekse oyun bakımından.. Moralller bir anda very poor'a indi.
UPL 17. HAFTA
Kötü gidişatımıza bir türlü son veremedik, böyle giderse işin sonu job centre.
UPL 18. HAFTA
Takımımız yaklaşık 1.5 aylık bir aradan sonra ilk kez 1 hafta dinlendi, ve meyvesini aldık. Dakika 81'de Seleznyov bir de penaltı kaçırdı. Bu galibiyet çok önemli. Kritik bir haftaydı.
GENEL DEĞERLENDİRME: Çok çok kötü anlar yaşıyoruz. Tüm maçlarda cepten yedik, fakat nereye kadar dediğimiz anda Obolon maçı geldi, ve galibiyetsizlik serisini bitirdik.
Bu galibiyetsizlk serisinin nedeni, oyuncularımın kupa maçında çok yorulmasıyla diğer maçlarda hep yedekleri sahaya sürmem, onlar gol bulamayınca 2. yarıda asları oyuna almam ve onların bir sonraki maç için yine dinlenememesi, yine yedekleri sahaya sürmem... döngüsüdür.
Zaten şampiyonluk hedefimiz pek yoktu, bu yüzden çok da üzülmüyoruz. Liderle aramızda 14 puan fark var, fakat 4.'yle 4 puan. Bu farkı kapatabiliriz, şu an 6.'yız ve önümüzde 12 maç var.
Uefa'da ve kupada ise yolumuza devam ediyoruz, bir sıkıntı yok. Hatta Uefa'da hala lideriz. Bir ara istifayı düşünmüştüm ama durum o kadar da kötü değilmiş be? Sadece ligde biraz daha düzelmeliyiz, ve oyuncularımızın şu sakatlıkları geçmeli. Konoplyanka, Verkhovtsov, Maresca, Nazarenko, hepsi sakat, bu yüzden de ileride üretkenlik sağlayamıyoruz. İlk yarı leblebi gibi gol atan Barral bu yarı suskun. Buyrun işte Barral'ın ilk yarı performansı:
Devre arası için birkaç oyuncuyla da sözleşme imzaladık. Bu oyuncular Tomas Hubocan, Oleg Krasnopyorov ve Toro'dur. Toro'yu serbestten aldığımız için takımıza hemen dahil oldu. Bonservisine 750k€ ödenen Hubocan ve 2m€ ödenen Krasnopyorov ise 1 Ocak'ta takımımıza katılacaktır. Devre arasında kadroda görmek istemediğimiz 7-8 oyuncuyla yollarımızı ayırmayı planlıyoruz.
İşte, son durum bu. Ben her şeye rağmen takımımın bu kötü günlerin üstesinden geleceğine inanıyorum.
Bekleyip, göreceğiz. Düşüşümüz Obolon maçıyla başladı, çıkışımız da Obolon maçıyla başlar inşallah.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
son maçlar kötü olmuş ama toparlanırsın kısa sürede
son maçlar şampiyonluktan bayağı uzaklaştırmış bizi...bu sene şampiyonluk zor ama seneye daha iyi bi ekiple neden olmasin...
uefa ya ise iyi başlamıssın...
başarılar dilerim.son haftalar dışında beklentilerin çok üstüne çıkmışsın,çok sert olmayan bir düşüş moralleri bozmuş fakat toparlanacağını düşünüyorum.
Dnipro bombayı patlattı.
Son haftalarda performansı düşen David Barral'ın yanına hem hızlı hem kafa toplarında sırıtmayacak hem de bitiriciliği iyi bir forvet arayan Eren Aydemir, aradığı forveti Levski'de buldu. Levski'nin golcü futbolcusu GARRA DEMBELE ile 1.6m€ karşılığında sözleşme imzalandı. İşte bu da Dembele'nin profili ve bu sezon Levski'de yaptıkları:
Basın toplantısında konuşan Eren Aydemir, ''Dembele mükemmel bir oyuncu. Onun gelişiyle taktiğimizi değiştireceğiz, inşallah Barral'la mükemmel bir uyum yakalarlar ve bizi hedeflerimize ulaştırırlar.'' dedi.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
dembele çok iyi bir transfer.hayırlı olur umarım.
Dnipro devre arası gelene kadar 3 maç daha oynadı ve çok aktif bir transfer dönemi yaşadı. İşte o maçlar ve transfer dönemi:
UPL 19. HAFTA
Tavria karşısında etkili olan taraf bizdik, fakat golü bulamadık. 2 ay ara verilen ligdeki son durumumuz 6.lık. 5. Metalist'le puanımız eşit, 6. Vorskla'yla olan puan farkımız ise 6.
UEFA L GRUBU 5. MAÇ
Maça puan parolasıyla çıkmıştık ama penaltıdan yediğimiz gol ve Mandzyuk'un atılması hesaplarımızı bozdu, puansız ayrıldık. Diğer maçta Liverpool'un Celtic'i yenmesiyle 2. sıraya geriledik. 3. sıradaki Celtic'le olan puan farkımız 2.
Gruptaki son maçımız Celtic'le, o maçta yenilmezsek gruplardan çıkıyoruz.
Barral'ın tek golüyle galibiyete uzanıyoruz ve gruptan 2. olarak çıkıyoruz! 2 Celtic maçında da tek golümüzün sahibi olan Barral gruptan çıkmamızdaki en önemli etken.
Uefa'da gruplardan çıkmak hedeflerimizden biriydi, bunu gerçekleştirip Uefa'daki misyonumuzu tamamladık. Bundan sonra ilerlersek ekstra başarı olacak, fakat elenirsek de kendimizi başarılı sayacağız.
Bir sonraki turda rakibimiz ise Kopenhag.
DEVRE ARASI TRANSFER DÖNEMİ
Devre arasında takımımıza minik bir revizyon yaptık. Ruhsuz, durmadan takımın moral ortalamasını azaltan oyuncularla yollarımızı ayırdık, bize faydalı olacağını düşündüğümüz oyuncuları kadromuza kattık. İşte gelen oyuncularımız:
Daha önceden sözleşme imzaladığımız Tomas Hubocan, Oleg Krasnopyorov ve Garra Dembele takımımıza katıldı. Bunlara ek olarak ise Zorya'dan kaleci Yuriy Martyschuk ile sözleşme imzaladık ve Dinamo Kiev'den Brezilyalı Andre'yi kiraladık.
Giden oyuncular ise fazla oldu, fakat kadroyu tabiri caizse ''temizlediğimiz'' için mutluyuz. 11 oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Tüm bu işlemler bittikten sonra Mc mevkisinde bir boşluk hissettim, şu ana kadar kimi koyduysam bekleneni veremedi, ve genç bir yıldıza yöneldik:
ALAN PATRİCK DNİPRO'DA!
Santos takımının yıldızı Alan Patrick'i 130k karşılığında kiraladık. Tabi kiralarken satın alma opsiyonunu da unutmadık, beğenirsek sezon sonunda Patrick'in bonservisini 7.5m€ karşılığında alabileceğiz.
İşte bu da devre arası transferlerinin genel tablosu:
Transferlerimizin kulübümüze maksimum katkı sağlaması dileğiyle 2. devreyi açacağız. Tabi her an bir bomba daha da patlatabiliriz.
Görüşmek üzere.
Son haftalar baya bir form düşüklüğü var ancak takviyeler güzel yeniden iyi sonuçlar görmek temennisiyle başarılar kardeşim![]()
Sağolasın kardeşim inşallah başarılı olacağız
Dnipro Dnipropetrovsk bir transfer daha yaparak devre arası transferini -ekstra bir durum olmazsa- kapattı. Bu isim Sivasspor'dan Erman Kılıç'tır. Erman, takımımızın sağ ve sol kanat oyuncuları sakatlandığında sıkıntı çekmesi yüzünden, bir joker olsun diye takımımıza katılmıştır. Kendisiyle 4m€ karşılığında 3 yıllık sözleşme imzaladık.
![]()
garra dembele transferi çok iyi olmuş uefa'da çeyrek final görmeli bu takım ligde ise acil çıkış lazım istikrarsız gidiyor takım
Evet biraz istikrarsızız, bu da tamamen Barral'ın ruh hali yüzündendi. Tüm oyun planımız Barral'ın üzerine kurulu olduğu için o gol atınca kazanıyor, atamayınca puan kaybediyorduk. Ama artık kadromuza birkaç yıldız daha ekledik, tüm yükümüz Barral'ın üstüne binmeyecek ve başarılı olacağız inşallah.
erman'a 4 milyon çok değil mi ya ?formsuzluğunu attığında takım üstünden karşında durulmaz ..
2. devrede çift forvet oynayacağız, fakat kadroda 3 tane forvet olduğunu gördüm. 1 tane daha forvet lazımdı, ve bu yüzden 500k€ karşılığında Slovan Liberec'den Andrej Keric'i renklerimize bağladık.
![]()
Kimlerle görüştüm bir bilsenAvrupa'nın tüm iyi kanat oyuncularıyla görüştüm nerdeyse, hepsinin kulübü teklifimi kabul etti fakat oyuncular görüşmedi, ben de o sinirle bastım Erman'a 4 milyonu
Formsuzluğu atma konusunda ben de seninle aynı görüşteyim, inşallah ligi dağıtacağız
![]()
demirörenin eski transfer politikası gibi kimse gelmemiş seric diatta gordona basar gibi basmışsın parayı almışsın![]()
eto'o bitmiş.
Dediğim gibi transferlerde daha çok yerli oyunculara yönlendiğin için ligde bir maç iyi bir maç kötü götürüyorsun.Önerim orta sahaya defansif bir oyuncu alıp Dnipro gibi bir takımla kanatsız oynaman.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
FK Dnipro Dnipropetrovsk lige verilen 2 aylık aradan sonra Uefa eleme maçlarıyla sahalara döndü. İşte o maçlar:
UEFA FIRST KNOCKOUT ROUND 1. MAÇ
Kopenhag karşısında fırtına gibi estik! Uzun bir aradan sonra beklediğim takım karşımdaydı ve Dembele, Hubocan, Keric, Alan Patrick, Verkhovtsov gibi eksiklerimize rağmen Kopenhag'a 4 gol attık! Дніпро пальці! (Yaşasın Dnipro!)
UEFA FIRST KNOCKOUT ROUND 2. MAÇ
Tom sahneye çıktı, ve turu geçtik! Kanımca Uefa'da hatırı sayılır bir başarı kazanmış bulunmaktayız. Fakat bu tatlı bir rüyaydı, bir sonraki turda rakibimiz Leverkusen
Bu maçta canları sıkan tek nokta, Konoplyanka'nın sahalardan 1 ay uzak kalacak olması oldu. Sakatlıklar oyuncumuzun yakasını bir türlü bırakmıyor, bu halde bile Milan, Marsilya, Shakhtar gibi kulüpler onun peşinde. Çok yetenekli bir genç.
Dnipro Dnipropetrovsk sezonu bitirdi. İşte o hiper-heyecan içeren dakikalar:
UPL 20. HAFTA
Yükselişimiz sürüyor.
UEFA SECOND KNOCKOUT ROUND 1. MAÇ
Yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu, rakibin kadrosu mükemmel. O kadar mükemel bir kadro var ki bir sonraki menajerliğimi Leverkusen'de açmayı kafama koydum
UPL 21. HAFTA
Illichivets maçında dünyalar+penaltı kaçırdık; fakat maçın son dakikasında adalet yerini buldu ve Tom'un golüyle 3 puanı aldık.
UEFA SECOND KNOCKOUT ROUND 2. MAÇ
Uefa maceramız burada bitmiş olabilir, fakat ben oyuncularımın her zaman arkasındayım ve onlarla GURUR DUYUYORUM!
UPL 22. HAFTA
Garra Dembele iki tane oyuncu attırdı, biz de zorlanmadık.
UKRAYNA KUPASI YARI FİNAL
Yarı finalin tek maç sistemiyle oynanacak olması bize yaramadı, ve malesef elendik. Artık tamamen lige konsantre olmalıyız.
UPL 23. HAFTA
Bir kere geliyorlar ve gol oluyor! Fm'deki en sevmediğim puan kaybı tipi!
UPL 24. HAFTA
Delirmemek elde değil! Overload yaptığımda bile istediğim gibi atak yapamıyoruz!
UPL 25. HAFTA
Dinamo Kiev bizi bu maçta ezmiş olabilir, fakat golleri tam bir şans golüydü. Yine de çok da üzülmediğimiz bir yenilgi.
UPL 26. HAFTA
Kazanmak adına olumlu bir futbol oynadık, fakat devre arasında kadromuza dahil etmek istediğimiz ve bizimle görüşmeyen Cleiton Xavier adlı oyuncuları 25 metreden vole vurunca 1 puana razı olduk. Kazanmamız gereken bir maçtı, kötü oldu. Bu maçtan sonra ligi 6. sırada bitirme ihtimalimizin yüzdesi artmaya başladı.
UPL 27. HAFTA
Bol gollü, bol puanlı güzel bir maç oldu.
UPL 28. HAFTA
HAKEMLERE VE OTORİTELERE KARŞI!
UPL 29. HAFTA
HAKEMLERE VE BİZİ KÜÇÜMSEYENLERE KARŞI!
UPL SON HAFTA
HERKESE, HER ŞEYE KARŞI! DNİPRO, SON HAFTALARDAKİ YÜKSELEN PERFORMANSIYLA LİGİ 4. BİTİRİYOR!
GENEL SEZON DEĞERLENDİRMESİ: Zor bir sezon oldu. Çok inişli çıkışlı bir performans sergiledik, çok saç baş yoldurttuk, çok sokaklara döktük, ama iyi bitirdik. En başta belirttiğimiz hedeflerin ilkini aynen gerçekleştirdik, 2. ve 3.sünde ise daha yüksek turlara bile çıktık. Yani özetleyecek olursak, ortalamanın üzerinde, iyi bir sezon geçirdi Dnipro.
Söylediğim gibi, takımım bana hem saç baş yoldurttu, hem de sevinçten avazım çıkıncaya kadar bağırttı. Ama, sevdim bu takımı be
Sezon içinde 2 kez istifayı düşündüm, fakat sonradan bu kararlarımdan vazgeçtim, çünkü bu yola takımımla beraber çıkmıştık, aynı şekilde takımımla beraber bitirmeliydik de!
Sezonu neredeyse 7. bile tamamlayabilirdik, fakat bazı radikal değişikliklerim takıma çok faydalı oldu, bunlardan en önemlileri de 3 adet ileri uç oyuncum. İŞTE BİZE BAŞARIYI GETİREN ÇOCUKLAR:
TOM: Sezon içinde en çok verim aldığım oyuncum oldu. Hiç sakatlanmadı, her maç banko olarak onbirimde vardı ve benim yüzümü kara çıkartmadı. Mükemmel performansıyla 5-6 Avrupa kulübünü de şimdiden peşine taktı bileAyrıca Tom, bizde gösterdiği süper performansıyla Bulgar Milli Takımı'na da çağrıldı, 2 maça çıktı, 1 gol attı.
EUGENE KONOPLYANKA: Sezon içerisinde birkaç sakatlık geçirmesine rağmen oynadığı her maçta en çok rating alan oyuncularımdan oldu. Maçlarda yaptıklarıyla ağzımı açık bıraktı, ona hep hayran kaldım ve bu performansıyla sezon içinde teklif aldığı 2 kulüp haricinde 5 kulübü daha peşine taktı
ANDRE: Devre arasında Dinamo Kiev'den kiraladığım Andre'yi oynatmayı pek düşünmüyordum, fakat ligde oynadığım Metalist maçından önce tüm forvetlerime bir türlü bitiremedikleri için kızdım, ve Andre'yi tek forvet olarak sahaya sürdüm, ne de iyi ettim... André beni büyüledi, adeta Mourinho'lu Inter'in Milito'su gibiydi! Mükemmel bitiriciliği şöyle dursun, çalımları, fırsatçılığı, fiziği, her şeyiyle takımımıza çok şey kazandırdı. Bizi sıralamada yükselten son haftaların tartışmasız yıldızı Andre'dir. Kiralık sözleşmesi bitti, fakat biz bu sezon Andre'yi yine takımımızda görmek için elimizden geleni yapacağız.
Faydalı oyuncularım bu şekildeydi. İşte bu da sezon sonu tablosu:
Shakhtar beklendiği gibi hem ligi hem de kupayı kazanarak Ukrayna'yı yine domine etti.
Yeni sezon taktiklerimi ve planlarımı, hedeflerimi ve transfer çalışmalarımı, kısacası yeni sezon Dnipro'sunu bir sonraki iletimde paylaşacağım.
Bekleyiniz..
Bu sezon daha iyi şeyler bekliyoruz. Geçen yılı başarılı sayılabilecek bi konumda bitirmişiz.