Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
31 ile 60 arası toplam 96 sonuç

Konu: Kolada Alkol Tespit Edildi!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İnşallah dinden çıkmayız.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

o değil de arkadaş bari kışn çıksaydı şu haberler kavrulurken yapılır mı bu bana
    çamlıca gazozda alkol çıktı olayında hayrettin karaman içiilebilir demişti
    ama işi erbabına bırakmak laızm tabiki de

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    o değil de arkadaş bari kışn çıksaydı şu haberler kavrulurken yapılır mı bu bana
    çamlıca gazozda alkol çıktı olayında hayrettin karaman içiilebilir demişti
    ama işi erbabına bırakmak laızm tabiki de
    Valla ya. Tam pizza kola yapacaktım. Neyse "Cappy'den buz gibi annem yapmış gibi limonata" alırız bizde
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Valla ya. Tam pizza kola yapacaktım. Neyse "Cappy'den buz gibi annem yapmış gibi limonata" alırız bizde
    aman pizza mizza tehlikeli sen en iyisi anne eli deymiş gibi hanımeller al yanına çay demle en temizi

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Çay'da da radyasyon vardı bir ara. En temizi su diyeceğim onda da arsenik kalıntıları bulunuyor. En iyisi damardan saf su alalım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Çay'da da radyasyon vardı bir ara. En temizi su diyeceğim onda da arsenik kalıntıları bulunuyor. En iyisi damardan saf su alalım.
    En iyi yorum ödülü talep ediyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

biri 186 arasın aydınlatsın bizi

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    En iyi yorum ödülü talep ediyorum
    Reddedilmiştir !

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Kolada alkol olduğunu bilip kasıtlı içiyorsanız hayırlı işler daha benim ilk kez haberim oldu

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Ben orucu kolayla açıyordum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Ben net bir açıklama gelene kadar içeceğim. Sonucta satis politikasi icin yapilmis bir hamlede olabilir. Birde bu haber yurt disinda ses getirdi mi acaba ?
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Kola "içen ölüyor da içmeyen ölmüyor mu" diyesim geliyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by SaLviO View Post
    Kolada alkol olduğunu bilip kasıtlı içiyorsanız hayırlı işler daha benim ilk kez haberim oldu
    Binde 1 alkolü kasıtlı içsen ne olacak ki

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Kuş gribi, GDO'lu besinler, deli dana, kanserojen madde içeren yiyecekler, radyasyonlu çay, alkollü kola diye uzar gider bu.

Eee sonuç? Ne yiyip ne içeceğiz biz şimdi? Hepsinde zararlı bir şeyler var. Bir tane saf, doğal besin yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by footballer33 View Post
    Kuş gribi, GDO'lu besinler, deli dana, kanserojen madde içeren yiyecekler, radyasyonlu çay, alkollü kola diye uzar gider bu.

Eee sonuç? Ne yiyip ne içeceğiz biz şimdi? Hepsinde zararlı bir şeyler var. Bir tane saf, doğal besin yok.
    Onlar hangi markayı hangi ürünü işaret edecekse, onları tüketeceğiz.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Onlar hangi markayı hangi ürünü işaret edecekse, onları tüketeceğiz.
    10lar ile kastettiğin nedir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

10 mu? Güç kimdeyse onlar kimi işaret ederse "helal mal alkol yok vs." şeylerle halk bilmeden etmeden onu alacak. Ben de alkol kaynayınca uçar diye biliyordum çünkü alkolun kaynama noktası çok çok düşük. O formülü tutturmak için alkol kullanılması gerekiyordur kaynarken de uçuyordur bunda bir sıkıntı yok. Alkol varsa da zaten bence portakalınki kadar filandır. Ne kola tiryakileri gördüm öyle birşey olsa hakikatten kafa olurlardı.

Ama ben bunun altında başka birşey olduğunu düşünüyorum hakikatten. Yine birilerinin menfaat var ama hadi bakalım.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

10lar ile kastettiğin nedir
    10lar ==> Balıkesirliler' i kastediyor.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

bu zaten bilinen birseydi yani ben biliyordum sizi bilmemde redbull,sprite,fanta,ice tea gibi iceceklerde de alkol mevcut... yalniz bu kola ile ilgili zamaninda biryerde okumustum rengini tutturmak icin domuz kani kullaniyorlarmis bilmiyorum ne kadar dogru..

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Alkol'ün haram olmasının nedeni insanların sarhoş olup toplum kurallarının dışına çıkıp, diğer haram ve günah olan şeylere meğilli olmasıdır. Kola içip toplum kurallarına aykırı davranışlarda bulunanlar var mı çok merak ettim? Ayrıca böcek olup olmaması da sorun değil, Arı da böcek ama bal alacağımız zaman en iyisini almaya gayret ediyoruz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

10 mu? Güç kimdeyse onlar kimi iþaret ederse "helal mal alkol yok vs." þeylerle halk bilmeden etmeden onu alacak. Ben de alkol kaynayýnca uçar diye biliyordum çünkü alkolun kaynama noktasý çok çok düþük. O formülü tutturmak için alkol kullanýlmasý gerekiyordur kaynarken de uçuyordur bunda bir sýkýntý yok. Alkol varsa da zaten bence portakalýnki kadar filandýr. Ne kola tiryakileri gördüm öyle birþey olsa hakikatten kafa olurlardý.

Ama ben bunun altýnda baþka birþey olduðunu düþünüyorum hakikatten. Yine birilerinin menfaat var ama hadi bakalým.
    Le cola'da patlama olacak iþte.

Cola Turka var bide.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Ben de kıllandım bak şimdi.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by GeanyGS View Post
    Alkol'ün haram olmasının nedeni insanların sarhoş olup toplum kurallarının dışına çıkıp, diğer haram ve günah olan şeylere meğilli olmasıdır. Kola içip toplum kurallarına aykırı davranışlarda bulunanlar var mı çok merak ettim? Ayrıca böcek olup olmaması da sorun değil, Arı da böcek ama bal alacağımız zaman en iyisini almaya gayret ediyoruz.
    alkol az olsa bile ismalda fıkıh ilminde şöyle ibare var
    çoğu haram olan şeyin azı da haramdır

benim merak ettiğim hakkaten alkol var mı yoksa rte bimdeki le cola satışlarını artırmak için yandaşlarına mı çıkarttı sanki bim sadece le coladan kazanıyo hatta en az satılan ürünüdür bence ama güzel insanların hayal gücü

yok artık lebravn ceyms ordan da atılmaz ki

ırzıma geçseler le cola içmem diyen binlerce insan var

domuz kanı değil de böcek kanı olduğunu duymuştum domuz kanıysa içmem de böcekten zarar gelmez sonuçta bizim kanımızı emiyo onlar da yani benden aldığı kan gene bana dönecek problem yok

bu arada bu yazıları yazarken kola falan içmedim merak eden olabilir

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Börk View Post
    Hemen bir Ralf konusu yapayım size.

Portakalda alkol var mıdır ?

Portakalda alkol olup olmadığına ilişkin şüpheniz var. Ya da başka bir arkadaşınızdan duydunuz. Bazılarımız, inandı bazılarımız ise inanmadı. Ben de artık iyice şüpheye düştüm var mı yok mu diye? Hemen ufak bir araştırma isteği uyandı içimde.

Aslında düşününce çok saçma geliyor ama çok küçük de olsa doğruluk payı var. Çok küçük çünkü portakaldaki tahmini alkol oranı %0.1 gibi çok düşük bir oran. Yani bir votkada ortalama %40, birada %5, rakıda %40 civarı alkol olduğunu düşünürsek, şunu söylemek yanlış olmaz: Ne kadar portakal yerseniz yiyin, kafayı bulamazsınız. Eğer aksi olsaydı tekel bayilerinde en çok satılan ürün portakal olurdu.

Bunun dışında bir de bakteriler var. Gerçi her meyvede var bakteriler. Mesela portakal suyunu beklettiğiniz zaman içerisindeki bakteriler, fermantasyon yapmaya başlıyor. Ve meyve özütündeki şekeri harcayıp, karbondioksit ve alkol açığa çıkarıyorlar. Bu ayrıntıyı da söylemek lazım. Bu yüzden beklemiş reçellerinizde alkol vardır. Ya da beklemiş meyve sularında. Tabi tazeyken sıkılmışlardan bahsediyorum.

Ayrıca bakterilerin aktivitelerini durdurmaya buzdolabı da yetmiyor. Çünkü soğuk ortam bakterileri durdurmuyor sadece yavaşlatıyor. Bu yüzden sebze ve meyveler buzdolabında saklandığında daha uzun süre dayanıyor.

Asıl konumuz olan alkol olayı ise dediğim gibi, taze meyveniz varsa alkol yok denecek kadar az diyebiliriz. Ama bekleme olduysa içindeki alkol miktarında bir artış olabilir.
    Ardı ardına 10 portakal yiyip hemen alkolmetreye üflersen,promil yasal sınırın üstünde çıkıyormuş.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

2 biradan fazla mı promil gösteriyor yani? Gerçi susam için de aynı şeyi diyorlardı.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by vego View Post
    Ardı ardına 10 portakal yiyip hemen alkolmetreye üflersen,promil yasal sınırın üstünde çıkıyormuş.
    Höh artık. Portakalla kafa bulan masum köylü.

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

alkol az olsa bile ismalda fıkıh ilminde şöyle ibare var
    çoğu haram olan şeyin azı da haramdır
    Evet ama arada bir fark var birinde kola içiyorsun diğerinde oturup içki içiyorsun. İçki içip az içtim demek dediğin kapıya çıkar ama burda farklı bir durum var.

Alkol'ü "içip kafayı bulmak" için kullanılır diye tanımlarsak zaten yanlışı orada yaparız tıp, kozmetik, gıda gibi sektörlerde hayatımızın her alanında mevcut.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Yasal sinir bir ya da iki biraya musade ediyor diye biliyorum.10 portakal bu kadar etkiyi nasil yapar

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

[YOUTUBE="EhcNU-YBXdY"]Amarula[/YOUTUBE]

Böyle birşey vardı.Alkollü meyve hayvanları ne hale getiriyor.

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri