Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 45 sonuç

Konu: Sambonifacese ile ver elini Serie A (Olmazsa sağlık olsun)

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Smile Sambonifacese ile ver elini Serie A (Olmazsa sağlık olsun)

Uluslararası düzeyde popülaritesi olan İngiliz menajer Martin Jolsen uzun süredir işsizdi. Artık bir kulübe kendini adayıp başarılı olmasının vaktide gelmişti. Yaklaşık 1.5 yıldır takım çalıştırmıyordu. Zorunlu vatani görevi yüzünden futboldan bir hayli uzak kalmıştı. O nedenle ilk başlarda teklif bekledi bir kulüpten bekledi bekledi bekledi... Tabi ki gelmedi. İngiltere gibi kaliteli futbol ligi olan bir ülkeden teklif gelmesinin zor olduğunun farkındaydı. Hedefi Kendi ülkesi ile bitişik Galler-İskoçya gibi ülkelerin en üst liginden bir takım çalıştırmaktı. Bu nedenle koltuğu sallanan menajerleri araştırdı. Galler'de menajer arkadaşı Hamdi Thompson ile iş birliği yaparak o menajerlerin iş güvenliğini sarsmaya başladı. Yaptığı yanlıştı ama o menajerler aktif oldukları için kovulsalar dahi piyasaları vardı ve iş bulabilerdi. Kendisi ise askerden gelmiş yorgun birisiydi. Piyasası yoktu. Ünlüydü ama maalesef bu ün sadece futbolculuk döneminden geliyor, menajer olarak pek bir işine yaramıyordu. İngiliz Ordu'suna hizmet vermenin gururunu taşımakta ve hala askerlikten izler taşımaktaydı. Arkadaşlarıyla sürekli askerlik muhabbetleri yapıyor, Deniz Kuvvetlerinin Donanmasındayken her uğradığı limanda bir sevgilisinin olduğundan bahsediyordu. Küçük kardeşinin kulağından şafak alıyor ve arada bir askeri üniforma giyip evinin önüne çıkıyordu. Askerliği sevmiş ve unutamamıştı. Hatta uzun süre bir iş bulamayınca İngiltere Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Uzman Çavuş olmak için başvurmayı bile düşündü ancak yaşı geçmişti. Kader kendisini yine futbola yönledirdi. Derken Arkadaşı Türk asıllı Galler vatandaşı Hamdi Bey telefona çağrı attı. Martin telefona beni ara çağrısını anlamsız buldu çünkü kendisininde durumu kötüydü ve kendisine gelen çağrıyı arayamazdı. Hamdi'ye kızdı bu yüzden. İş bulması ona bağlıydı açtı telefonu karşısında Hamdi vardı artık:

H: Abi nasıl gidiyor, sana bir iş ayarladım.
    MJ: Kabul geliyim mi hemen?
    H: Abi dur bir şartları sunayım takımı söyleyim.
    MJ: Gerek yok. Bizim mahallede köşedeki işkembeciye gel. 10 dakikan var.
    H: Tamam abi ordayım şimdi.

Bu konuşmadan sonra ikili işkembecide buluştu ve şartları masaya yatırdı:

H: Nasılsın abi, Donanmada olduğundan beridir ayrı düştük, pek görüşemedik.
    MJ: Ne olsun Hamdi ekmek parası yok veresiye alıyorum. Durum bu.
    H: Abi biliyorum durumunu ama sana iyi bir iş ayarlayacağım. Bir kaç menajere kumpas kurdum. Yakında bir koltuk boşalacak. Oraya seni koyarız.
    MJ: Valla bu sözlerin lafta kalırsa acımam döverim seni.
    H: Yok abi çok büyük oyun oynuyorum. Gör bak. Karnın doyacak bundan sonra.
    MJ: Neyse ben kalkıyorum, hava bulandı. Çamaşırlar vardı balkonda. Toplayımda ıslanmasınlar. Telefonunu bekliyorum ona göre.
    H: Tamam abi eyvallah.

İkili bu konuşmadan sonra ayrıldı. Aradan bir hafta geçti. Somut olarak bir gelişme olmasada Hamdi'nin büyük oyunu işe yaramış ve bazı yayın organlarında bir kaç takım için adının geçtiğini öğrenmişti. Demekki Hamdi'nin medyada da tanıdığı isimler vardı. İşin ciddi olduğunu şimdi daha iyi anlamış ve güveni artmıştı. Ancak ekmek alacak parası dahi yoktu. Deniz Kuvvetlerinde yaşadığı bir olay sonrası görevinden istifa etmişti. Hiç değilse emekli maaşım olsaydı diye düşündü. Ancak bunu düşünmenin kendisine hiç bir fayda sağlamayacağını anlayınca tekrar geleceğe odaklandı.

Bu arada kuralları kabul ettim.
    Last edited by SAİT71 : 05.Ağustos.2013 at 17:20

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Başarılar.

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

Köşedeki işkembeciye selam olsun bol şanslar

Nesil
    2012

Başarılar ,

Nesil
    2013
    Yer
    İzmir

başarılar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Başarılar.
    Nam-ı diğer [Rec]ep

İmkansıza ulaşmanın tek yolu, onun mümkün olduğuna inanmaktır.

Nesil
    2012
    Yer
    Rize

Başarılar. İşkembeyi de çok severim canım çekti şimdi

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Teşekkürler arkadaşlar. Bu arada başlığıda yarım bırakmışımya neyse

Aradan geçen bir buçuk haftadan sonra, Jolsen'in telefonuna Hamdi'den çağrı geldi. Jolsen maddi imkansızlıkları olan bir adam olduğu için haliyle bu çağrıya küfrederek Hamdiyi aradı.

MJ: Yüzelliüç defa sana dedim bana çağrı atma diye, ne oldu?
    H: Abi mühde yahu sana takım buldum.
    MJ: Tamam geliyorum kabul.
    H: Abi takım 3. lig seviyesine yalnız.
    MJ: Ne olursa olsun kabul.
    M: İspanya İkinci Lig B2'de mücadele ediyor. Bilbao Athletic takımın adı. Şuan çok kötüler. 11. sıradalar ve ilk 5'te bitirmek istiyorlar ligi. Mali durumları çok berbat. Transfer yapacak para yok. Maaş bütçesi 330 binlerde. Biraz sıkıntılı bu konuda. Yönetim İngiliz bir menajer görmek istiyormuş takımda. Bende seni ayarladım. Tamam dersen olur.
    MJ: tamam o zaman.
    H: Tamam görüşme için İspanyaya Bilbao ya gidelim. Hemen hazırlan abi.
    MJ: Bir saate yanındayım hadi eyvallah.
    H: Tamam abi.

Yeni Kulübümüz, Athletic Bilbao'nun pilot kulubü yada B takımı gibi birşey. 2. Ligde oynuyoruz. Yani 3. lig seviyesindeyiz. SS'ler gelecek birazdan.

Kulübümüz, 2500 kişilik stadyumda maçlarını oynamaktadır.

Takımımız geldiğimizde 11. sıradaydı ve beklentiler aşağısındaydı. Ligde ilk beş hedefi olan bir kulüptü ve ilk maçımıza çıkmak için sabırsızlanıyorduk.

Kullanacağım taktik forumda konusuda olan Taktik bozan.

İlk maçımızda ilk galibiyetimizi aldık. Ortada geçen bir maç oldu. Geriye düşsekte peşpeşe 2 gol bulduk ve maçı kazanarak lige benim yönetimimde güzel başladık.

Etkisizdik. İki takımda ortaya birşey koyamadı ve 0-0 bitti maç.

Ligin dibine demir atan Izarra'yı etkili bir oyun sonucunda farklı geçtik. Taktiğimiz etkisini 3. haftada net bir şekilde gösterdi.

Bizim gibi orta sıralarda yer alan güçlü sayılabilecek R.Sociedad B takımını 4 golle geçtik. Çok etkili bir oyun oynadık. Takımım şaşırttı beni. Hedefimizi play-off olarak belirledim. Zaten aşağısında da başarısız sayılacağım...

Transfer yapamadan, kısıtlı bir kadro ile, 11. likten buraya kadar tırmandık. Hedefimiz ilk 5 sıra...

Last edited by SAİT71 : 05.Ağustos.2013 at 18:37

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ligde alt sıralarda olan rakibimize karşı iyi bir maç çıkarttık. 2 golle galip geldik.

Yine 2 gollü bir galibiyetle tırmanışımızı sürdürdük.

Ortada geçen maçta geleneği bozmayarak 2 gol attık ve 3 puana ulaştık.

Etkisiz oynadık. 2 kaleyi bulan şuttan 1 gol bularak 3 puanı aldık ve 2. sıraya yerleştik.

Geldiğimizde 11. sırada olan takımı 2. sıraya yerleştirdik. Medya tahmini 4. olan bir takım. en kötü playoff oynatmayı planlıyorum. Üst lige çıkabilirsek çok güzel olacak.
    Last edited by SAİT71 : 05.Ağustos.2013 at 21:18

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bir zamanların ünlü takımı Alaves'i kendi evimizde net bir skorla mağlup ettik. Bu galibiyet uzunca sürecek bir sessizliğin habercisiydi.

Uzun bir aradan sonra ilk mağlubiyetimizi aldık. Ligde alt sıralarda bulunuyordu rakibimiz.

Yine etkisiz bir rakibe mağlup olduk. Oyuncularımı uyardım.

Racing B takımı ile deplasmanda berabere kaldık. Galip gelmemiz gereken bir maçta 2 puan bıraktık.

Ve liderle oynadık. Çok zor bir maçtı. 1 puan almak sevindiriciydi. Kadrom çok dar. Mevkilere yedek bile bulamıyorum. Her maç bir sakat oluyor. Buna rağmen iyi 1 puan almamız.

İlk geldiğimde 11. sırada olan takım şimdi 3. sırada. İnşallah playoff oynayacağız ve yükseleceğiz

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Devre arası transfer döneminde sadece Basklı oyuncu alabilen ekibimiz transfer konusunda maddi imkansızlıklar sebebiyle suskun kaldı. Ancak takımımız, La Liga'daki ana takım olan Athletic'in C ve 19 YA kadrolarından aşağıdaki oyuncuları çağırarak kadrosuna kattı. Bu oyuncular 16-17-18-19 yaş civarındalar. Ve hepside kadromuzda oynayabilecek seviyedeler.

Bizim takımımızda Athletic'e bağlı olduğu için pek anlayamadığım bir biçimde ilk devre bizde oynayan oyuncular sorgusuz sualsiz başka takımlara kiralanmaya başladı. 3-4 oyuncum kiralık olarak rakiplerime verildi.

İlk onbir ve yedek kulübemin yaş ortalaması gerçekten düşündürücü seviyede. Çok düşük ve tecrübesiz bir takımız. Ne yapacağım bilmiyorum...

başarılar

Sen O Takımla La Liga'ya Çık Ne İstersen...!

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Başarılar.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Teşekkürler arkadaşlar...

BAGA abi takımımdaki kilit adamlardan 2 tanesi A takıma yükseltildi garip olaylar dönüyor yahu. Adalante'ye yükselsek bile böyle giderse durmam bu diyarlarda...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İkinci yarıdaki tecrübesiz kadromuzun kurbanı olduk resmen. Stoperde 17 yaşındaki oyuncum oynuyor. İlk onbirde 20 yaşın üzerinde yalnızca 2 oyuncum var.

6 gol yememiz hiç hayra alamet değil. 2 maçta 10 gol yedik. Çok kötü gidiyoruz.

Tabloda düşüşteyiz. Artık 4. lük için savaşacağız.

Zaten En Fazla Adalente'ye Çıkabilirsin

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Olsun çıkma düşmekten iyidir her zaman en azından onurlu bir şekilde bırakırım

Maçlar idare eder ama telaşlanma daha toparlamak için bolca maç var.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by emirby View Post
    Maçlar idare eder ama telaşlanma daha toparlamak için bolca maç var.
    Valla artık bitsede gitsek havasındayım. Bu takımdan hiç bir şey olacağa benzemiyor. Ne para var, ne basklı oyuncu dışında adam alabiliyoruz, ne kadrodaki adamlar duruyor kafalarına göre as kadroya felan çağırıyorlar oyunculardan bir kaçını. Kısacası çıksamda ben devam etmeyeceğim bu takımla...

Maçları koyayımda bitmesini bekleyelim şu sezonun.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

lider çıkamayız, playofu sonuna kadar zorlamamız gerekli seri 2-3 galibiyetle playof içinde bitiririz diye düşünüyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Play offa kalıp terfi edebilsem iş bulmam daha kolay olacak. Popülaritemi en düşük olarak ayarlamıştım o açıdan bu kulüpten istifa edersem biraz zor kulüp bulacağım. O açıdan playoff ayrı bir önem teşkil ediyor

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Play offa kalıp terfi edebilsem iş bulmam daha kolay olacak. Popülaritemi en düşük olarak ayarlamıştım o açıdan bu kulüpten istifa edersem biraz zor kulüp bulacağım. O açıdan playoff ayrı bir önem teşkil ediyor
    istifamı etmeyi düşünüyosun la ligaya çıkarmayacakmısın bizi

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Önceleri öyle bir niyetim yoktu. Ancak biz La Liga'daki Athletic'in B takımıyız galiba. ORdan 18-19 yaşındaki adamları istediğim zaman çağırabiliyorum. Sadece takımıma gönder diyerek genç adamlardan istediğimi alabiliyorum. Aynı zamanda benim kadroda oynayan oyunculardanda parlayanları öne çıkanları onlar kafalarına göre çağırabiliyorlar. Buda zorda bırakıyor beni. Takımımın yaş ortalaması çok çok düşük. İyi oyuncular üst takıma çağrılıyor. Benim elimdede paf sayılabilecek adamlar kalıyor. Maddi durum çok kötü. İyi olsa bile sadece basklı oyuncuları alabiliyoruz. Transferde elim çok dar oluyor. Yabancı sınırından bile düşük. Düşünsenize sadece laz oyuncuları aldığınızı. Bu gibi sebeplerden dolayı başarı çok zor diye düşünüyorum. Onun için Adalanteden bir takıma gitme niyetim var. Tabi ilk önce playoff ları geçmek lazım...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

bilbao alt yapısı olarak la ligaya statü gereği yükselebilirmi takım acaba

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Hiç bir bilgim yok ancak bu takımın işi biraz zor

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Hocam heyacanla takip ettim baştan sona kadar okudum şimdi inşallah şu play off'a girelim

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ligde şuan itibariye son 4 maç felan kaldı. İyi sonuçlar var. İlk 3 zor ancak 4. lük için çekişiyorum. Sırada çekiştiğim takımla maçım var. Birazdan o maçı yapmadan önceki son durumu paylaşacağım. Çok ilginç maçlar oldu. Geri dönüşler bol goller. Ancak defans hattım rezil. Forvetler ne kadar etkiliyse defansta o kadar problemli.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Çok etkili oynadık. İstatistik olarak öndeydik. 1-0 geriye düşmemize rağmen maçı çevirdik. Ligin son haftalarına girilirken kazanmamız gereken bu maçtan puanları topladık.

Yine geriye düştük ve maçta öne geçtik. Daha sonra oyuncularda stres oluştu. Zorlansakta kazandık.

3 gol yeme serisini sürdürdük. Çok gol atmamıza rağmen her maçta en kötü attığımızın 1 yada 2 aşağısında da gol yiyoruz. Savunma fire veriyor.

Peşpeşe yediğimiz 2 golle ilk yarıya 2-0 geride girdik. Ancak bu maçıda sonradan yapılan müdahaleler ve aldığımız riskler ile çevirdik. 4. sırada puan farkımızı koruyarak ilerliyoruz. 5. sıradaki Alaves'i bu hafta mağlup edersek muhtemelen inmeyiz 4.lükten...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

ooo liderle aradaki puan erimiş 4 de 4 yaparsak lider çıkarız

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri