Sayfa 5 / 11 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 326 sonuç

Konu: Şampiyonluk Tükenmiş Nefeslere l Eskişehirspor l 3. Sezon

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

10. BÖLÜM : DİKKAT! BU LİGDE ESES VAR

Spoiler: Maç Detayları(Bursa maçına dikkat ) 

Son Gençlerbirliği maçından sonra 2 haftalık bir milli takım arasına girdik. Bu arada 2 hazırlık maçı ayarlayarak takım uyumunu iyice artırdım. Daha sonra Galatasaray ile karşılaştık. Taktiği değiştirmeden üzerlerine gittim ancak kalite farkı konuştu, GS tüm çabalarımıza rağmen kazandı ama ezilmedik.
    GS maçının takımın seviyesini göstermediğini Balıkesir maçı ile gösterdik. 90 dk neredeyse tek kale oynadık ama işin ilginci o kadar pozisyona rağmen sadece 1 gol atabildik.
    Fikstür o kadar garipti ki Galatasaray'dan 2 hafta sonra Beşiktaş ile oynadık. Beşiktaş son 1-2 haftaya kadar ligin flaş ekibiydi, kimseye acımıyordu. Ama son haftalarda düşüşe girdiler. Bizim karşımızda da çok etkili olamadılar. Maç boyu bastıran taraf bizdik ama bir türlü gol bulamayınca sahadan 0-0 ayrıldık. Bu maçtan sonra birkaç olay oldu, daha sonra anlayacağım.
    BJK maçından sonra fikstür de rahatlayınca Lig de Osmanlıspor ve Sivasspor'u kupa da ise Nazilli BLd. yi üstün oyunumuzla çok rahat geçtik.
    En son ise ligde aynı puanla peş peşe olduğumuz Bursaspor'u efsane bir maç sonunda yenmeyi başardık. Maç boyunca top bir o kalede bir bu kalede oldu. Bitiricilik kalitemiz skoru belirledi. Son zamanlar da en çok zevk aldığım maç oldu.

ZTK'da gruplara kaldık ve Akhisar, Gaziantep Bld, Tavşanlı Linyitspor takımlarıyla eşleştik. Kupada yedek takım ile çıkacağım ama zorlanacağımızı sanmıyorum.

Bizi zorlayan şey sakatlıklar olmaya başladı. İyi ki sezon başı düzgün bir kadro planlaması yapmışım. Bu sayede şuanda sıkıntı çekmiyoruz. 2 haftanın altındaki sakatlıkları sakatlıktan saymıyorum artık Sadece 2 hafta üstü olanların ss sini aldım. İçlerinden en gıcık olduğun milli takım da sakatlanan Litsingi oldu, adamlar oyuncumu sakatlayıp sonra da pişkin pişkin gönderdi

Spoiler: Sakatlıklar 

Bu arada Pro Lisans için başladığım kursu başarıyla tamamladım ve artık Uluslararası Pro Lisansın var. Oyunun izin verdiği en genç yaş olan 1994 doğum ile başladım Bu yaşta bu profil maşAllah

Ayrıca Altyapı sorumlumu gönderdiğimi hatırladım ve yerine eli yüzü düzgün birini getirdim.

Last edited by RodiMood : 09.Mart.2015 at 22:42

Nesil
    2006
    Yer
    06

Quote Originally Posted by RodiMood View Post
    Hüseyin hocamın taktiği takır takır çalışıyor Ben sadece asimetrik olarak kullanıyorum Ama taktiğe uygun oyuncu bulmak çok önemli.
    Aman aman işlesin Kadron hangisini el veriyorsa onu yapmak gerekir zaten. Asimetrik de olsa etki aynı olur Sol bek için Lorenz'i alabiliyorsan kaçırma derim.. Asist ve gol olarak fazla bir katkısı olduğunu söyleyemeyiz ama müthiş ortalama ile oynadı sezon boyunca..

Edit : Bu arada gidişat çok iyi. Takım uyumu arttıkça açılmış Es-es

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by aytekin79 View Post
    Aman aman işlesin Kadron hangisini el veriyorsa onu yapmak gerekir zaten. Asimetrik de olsa etki aynı olur Sol bek için Lorenz'i alabiliyorsan kaçırma derim.. Asist ve gol olarak fazla bir katkısı olduğunu söyleyemeyiz ama müthiş ortalama ile oynadı sezon boyunca..

Edit : Bu arada gidişat çok iyi. Takım uyumu arttıkça açılmış Es-es
    Sol beklerim gol atmıyor assit yapmıyor ama cidden baya iyi ortalamayla oynuyor. Özellikle son aldığım Valencia baya istikrarlı.

Nesil
    2006
    Yer
    06

O da etkili taç atışları kullanabiliyor mu ? Lorenz de ekstra bu özellik de olunca daha bir etki ediyor maç puanına

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

MİNİ HİKAYE : HERKES HADDİNİ BİLECEK

YER: Eskişehirspor Kulüp Binası
    ZAMAN: Beşiktaş Maçından Sonraki Gün

Öğle saatleriydi, sabah antremanını bitirdikten sonra odama çekilmiş dünkü Beşiktaş maçının pozisyonlarını teker teker izleyip eksikliklerimizi tespit ediyordum. İyi oynadık ama açıkçası şans yanımızda değildi. İlerleyen haftalarda eminim ki seri galibiyetler alacaktık.
    Öğle yemeği yaklaşmıştı ama bugün canım yemekhaneden yemek istemedi. Lokanta sahibi bir arkadaşımı arayarak Eskieşhir'imin yerel lezzetlerinden çibörek ve yanına ayran göndermesini rica ettim, sağolsun kırmadı ve yarım saat için sıcacık çiböreğim geldi

Tam çiböreğimden ilk ısırığı almıştım ki Asistan Menajerin Monolo Ruiz içeri girdi ve " Kusura bakmayın hocam, 5-6 as takım oyuncusu sizinle acil toplantı istiyor. Şuan toplantı odasındalar. " dedi.
    Bende biraz merak biraz da çiböreğimi bitirememenin verdiği sinirle hemen toplantı odasına geçtim.

Aralarında Lawal, Ehram Başsan ve Diego'nun da bulunduğu 6 as takım oyuncum masa da beni bekliyordu, " Buyrun beyler, sorun nedir ? " dedi.

Diego: Hocam lige Avrupa'ya gitme hedefi koyduktan sonra çok kötü bir başlangıç yaptık. Şuan orta sıraların bile altındayız.
    Emrah: Oynatmak istediğiniz taktik takıma uymuyor.
    Lawal: Taktiğiniz uymuyor ve bunda ısrar ediyorsunuz.

Mustafa Talha: Beyler, tamam sezona kötü başladık. Çünkü yanınzıdaki arkadaşlarınıza ısınmanız gerekiyordu. Son 2 haftadır gayet iyi oynuyoruz. Eğer bundan memnun değilseniz, sorun bende değil sizdedir. Benden şikayet ediyorsunuz ama siz de mükemmel oynamıyorsunuz. Biraz gayret edin, başarıya hep beraber ulaşalım.

Emrah: Haklısınız hocam, kusura bakmayın.
    Diego: Bundan sonra daha iyi asılacağız maçlara.

Lawal: Dayattığınız taktik değişmeden bu iş olmaz, ben gayet iyi oynuyorum.

Mustafa Talha: Beyler daha fazla uzatmayalım, bu basit olayı kapattığımzıa sevindim. Şimdi soğumadan çiböreğime dönmem lazım.

Güya beni azarlamaya gelmişlerdi. Fırçayı çekince hepsi kuzu kesildi ama Lawal'ın tavrı hoşuma gitmedi. Geçen sezon takımın en iyi ortalamasına sahip olabilir, bu sene de iyi oynuyor olabilir ama burnu havada oyuncu her zaman sıkıntıdır.

Kafama çok takmadan odama geçtim ve yemeğime devam ettim. Bir yandan da maç kayıtlarını tekrar tekrar izliyordum. Akşama doğru bir arkadaşım arayarak hemen ....... adlı spor haber sitesini açmamı istedi. Bilgisayarda yeni sekme açıp siteye girdim. Bir de ne göreyim, Lawal ile ilgili transfer haberleri, spekülasyonlar siteyi doldurmuştu. Anlaşılan Lawal ve ya menajeri bir haltlar yiyordu.

Hemen asistan menajerimi çağırarak durum hakkında rapor aldım. Zaten o da bana bilgi vermeye geliyormuş.

Monolo Ruiz : Hocam ne olduğunu ben de anlamadım. Lawal'ın ağzından yapılan bir röportaj ve birkaç bilgi sızıntısı ortalığı karıştırmış. Anlaşılan sizin fırçanızdan sonra Lawal sinirlenmiş. Menajeri yeni kulüp aramaya başlamış bile.

Mustafa Talha: Lawal'ın satılık listesine konulduğunu ilgililere bildirin. Ayrıca Lawal'ı kadro dışı bırakıyorum. Sivas maçına Toko ile çıkacağım. Lawal'ı antremanlar da tek başına çalıştırın, gözüm görmesin. Ayrıca devre arasında Lawal'ın yerine alacağımın oyuncu için araştırmalara başlayalım. aklımda birkaç isim var.

Monolo Ruiz : Hocam bu biraz sert oldu ama sizi ikna etmeye çalışmayacağım. Biliyorum ki inadınız inat. Ancak bir gazeteci sizinle kısa bir röportaj istiyor Lawal mevzusu hakkında, ne yapalım.

Mustafa Talha : Yarım saat sonra toplantı odasına ayarla ropörtajı.

Lawal'ın yaptığına cidden sinirlenmiştim. Yarım saat sonra gazeteci ile ropörtaja katıldım ve gidecek mi kalacak mı sorusuna kısaca " Yaptığı terbiyesizlikten sonra ha gitmiş ha kalmış benim için zerre fark etmez. Artık kadromda Lawal diye bir oyuncu yok " cevabını verdim.

... 1 hafta sonra ...

Takım on numara bir performans ile lig Sivasspor'u 4-1 gibi net bir skor ile geçmişti. Lige kötü başlamanın baskısı takımın hızla yükselmesi ile yavaş yavaş dağılıyordu.

Hem yaptığım sert açıklama hem de takımın onsuz kazanmasının verdiği baskı ile Lawal odama geldi ve özür diledi. Yaptığının profesyonelliğe sığmadığını ama 1 şans daha verilmesini istediğini söyledi. Bu özürden sonra olayı uzatmanın takıma ve bana bir katkısı yoktu ve ben de tamam diyerek Lawal'ı tekrar kadroya aldım.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

O da etkili taç atışları kullanabiliyor mu ? Lorenz de ekstra bu özellik de olunca daha bir etki ediyor maç puanına
    Valla o konuya pek dikkat etmedim. Taçtan etkili olmuyoruz pek. Bir de bekler ve kanatlar sıfıra inip orta açmıyor hiç. İlla pas yaparak girecekler ceza sahasına, acaba ceza sahasına paslı gir komutunu kadırsak nasıl olur ?

7. Default

Hocam transferler çok iyi özellikle Onur. Ligde de iyi gidiyoruz bu yıl Avrupa'ya gideriz. Bu ara FM14'te oyuncular bu kadar mızmızlanmıyordu ama FM15'te bu abartılmış. Bir oyuncu hocasının odasına bu tarz şikayetlerle gelse dayak yer çıkar

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Proudlion View Post
    Hocam transferler çok iyi özellikle Onur. Ligde de iyi gidiyoruz bu yıl Avrupa'ya gideriz. Bu ara FM14'te oyuncular bu kadar mızmızlanmıyordu ama FM15'te bu abartılmış. Bir oyuncu hocasının odasına bu tarz şikayetlerle gelse dayak yer çıkar
    Aynen, artık canı sıkılan oyuncu şikayete geliyor. Ben arada pataklıyorum ama buraya yansıtmıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    06

Valla o konuya pek dikkat etmedim. Taçtan etkili olmuyoruz pek. Bir de bekler ve kanatlar sıfıra inip orta açmıyor hiç. İlla pas yaparak girecekler ceza sahasına, acaba ceza sahasına paslı gir komutunu kadırsak nasıl olur ?
    Onu şöyle açıklayayım. 2 bek oyuncumuz da destek görevli öncelikle. Sol bek oyuncumuza topla içe kat et diyerek ,ortasahada pas oyunumuza katıl diyoruz. Sağ bek oyuncumuzda çok yönlü bek de aynı şekilde ileri gitmek ilk amacı değil. Sol beki iki yönlü yapıp topla içeriye kat et komutunu kaldırmayı deneyebilirsin. Sağ bek de ofansif hücum diyebilirsin. Yanlız oyuncuların defansif yönü kadar dayanıklılığı da iyi olmalı..
    Ceza sahasına pasla gir komutunu maçın gidişine göre bazen kaldırıyorum. Özellikle rakip ileride baskı yapmaya başladıysa. Ama şöyle de birşey var ,zaten takımın dizilişi birbirlerine bu kadar yakın iken,pas oyununa uygunken, paslı oyunu kaldırdığın zaman gereksiz yere ceza sahası çevresinden şut çekip pozisyonları heba etmelerine izin vermiş oluyoruz.. Rakip dediğim gibi ileride baskı yapıyorsa ve defansta pas yüzdemiz düşük ise ve maçı ortada kontrol altına almaya başladıysa şu anlayış çok işe yarayabiliyor.. Defanstan kısa pasla çık iptal edip - dikine pas - rakiplerin üstüne git - ara paslı - kanattan geniş oyun

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Onu şöyle açıklayayım. 2 bek oyuncumuz da destek görevli öncelikle. Sol bek oyuncumuza topla içe kat et diyerek ,ortasahada pas oyunumuza katıl diyoruz. Sağ bek oyuncumuzda çok yönlü bek de aynı şekilde ileri gitmek ilk amacı değil. Sol beki iki yönlü yapıp topla içeriye kat et komutunu kaldırmayı deneyebilirsin. Sağ bek de ofansif hücum diyebilirsin. Yanlız oyuncuların defansif yönü kadar dayanıklılığı da iyi olmalı..
    Ceza sahasına pasla gir komutunu maçın gidişine göre bazen kaldırıyorum. Özellikle rakip ileride baskı yapmaya başladıysa. Ama şöyle de birşey var ,zaten takımın dizilişi birbirlerine bu kadar yakın iken,pas oyununa uygunken, paslı oyunu kaldırdığın zaman gereksiz yere ceza sahası çevresinden şut çekip pozisyonları heba etmelerine izin vermiş oluyoruz.. Rakip dediğim gibi ileride baskı yapıyorsa ve defansta pas yüzdemiz düşük ise ve maçı ortada kontrol altına almaya başladıysa şu anlayış çok işe yarayabiliyor.. Defanstan kısa pasla çık iptal edip - dikine pas - rakiplerin üstüne git - ara paslı - kanattan geniş oyun
    Ben de maçın içinde gidişata göre deşiklikler yapıyorum. Taktik değişiklik yapmaya çok müsait ve yaptığım değişiklikler sırıtmıyor. Şimdilik gayet sağlam gözüküyor abi taktiğin Maşallah diyelim nazar değmesin.

Nesil
    2006
    Yer
    06

Ben de maçın içinde gidişata göre deşiklikler yapıyorum. Taktik değişiklik yapmaya çok müsait ve yaptığım değişiklikler sırıtmıyor. Şimdilik gayet sağlam gözüküyor abi taktiğin Maşallah diyelim nazar değmesin.
    Sevindim gerçekten. Bu seride şimdiye kadar aldığım tüm takımlarda bu taktikle başarılı oldum Böyle giderse paylaşırım forumda.
    Ligde durum nasıl kaçıncı haftadasın , ilerledin mi

12. Default

Bu sene Avrupa garanti sanırım.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Sevindim gerçekten. Bu seride şimdiye kadar aldığım tüm takımlarda bu taktikle başarılı oldum Böyle giderse paylaşırım forumda.
    Ligde durum nasıl kaçıncı haftadasın , ilerledin mi
    Çok ilerlemedim, şimdi biraz ilerleyip yatmadan paylaşırım.
    Quote Originally Posted by canerimtrak View Post
    Bu sene Avrupa garanti sanırım.
    Kesin birşey söylemek için çok erken. Daha kopmalar yaşanmadı ligde, 3 hafta üst üste kaybeden takım kendini düşme hattında bulabilir.

Nesil
    2014

2 Anadolu derbisi almış dikkat bu ligde Es Es var Sezon sonu görecez bakalım. İlk 4 çok zor. 3 büyükler fena başlamamış özellikel GS. sakatlıklardan artık maç içierisinde takımı kız gibi oynatıyom. Maçı garantilyorum mesela 60'da en önemli 2 oyuncumu hemen alıyorum oyundan Yakın zamanda bir önceki 15.0.2 'deki haline getirirler umarım.
    Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
    '' Ogün Temizkanoğlu ''
    (:

Nesil
    2008
    Yer
    Tarsus/Mersin

Gidişat iyi zamanla vitesi yükselteceksindir.
    Şimdi 15.3.1 ile iki maç yaptım. Takım taktiği sanki ilk kez kullanıyormuş gibi oynuyor. İlginç bir durum var.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Barak View Post
    2 Anadolu derbisi almış dikkat bu ligde Es Es var Sezon sonu görecez bakalım. İlk 4 çok zor. 3 büyükler fena başlamamış özellikel GS. sakatlıklardan artık maç içierisinde takımı kız gibi oynatıyom. Maçı garantilyorum mesela 60'da en önemli 2 oyuncumu hemen alıyorum oyundan Yakın zamanda bir önceki 15.0.2 'deki haline getirirler umarım.
    Maçın için de sertlikten dolayı kondisyon düşmeleri de çok olmaya başladı. Rakipler sert oynayınca kızdım ben de frenlemiyorum artık takımı, kafa göz giriyorlar.
    Quote Originally Posted by pusathan01 View Post
    Gidişat iyi zamanla vitesi yükselteceksindir.
    Şimdi 15.3.1 ile iki maç yaptım. Takım taktiği sanki ilk kez kullanıyormuş gibi oynuyor. İlginç bir durum var.
    Taktik olayı bir şekilde çözülür ama sakatlık çok sıkıntı.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Son güncellemeden sonra birkaç maç oynadım ama sonra pc dondu ve oyun yanıt vermemeye başladı. Mecburen kapattım. Yapabileceğim bir şey yok kusura bakmayın

Nesil
    2012
    Yer
    ADANA

Talha açar açmaz senin börek ayranını görünce daha kahvaltı yapmadan siteye bakınca beni benden aldı
    ADANA DEMİRSPOR

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Ali Hikmet View Post
    Talha açar açmaz senin börek ayranını görünce daha kahvaltı yapmadan siteye bakınca beni benden aldı
    Çibörek güzeldir =) Eskişehir e gittiğinde yemeni tavsiye ederim.

Nesil
    2010
    Yer
    Tokat

Hikaye güzel olmuş Rodi. 15.3.1 ile daha maç yapmadım acaba benim taktik de sıkıntı çıkacak mı bakalım, neyseki hazırlık dönemine denk geldi.

Nesil
    2013
    Yer
    Eskişehir / İstanbul

Çibörek sadece kıymalı yenmeli bence. Ayrıca taktik konusunda 4-1-2-3 çözülene kadar iyi işlemişti bende. Şimdi ben de taktik arayışındayım.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by rexpo1994 View Post
    Hikaye güzel olmuş Rodi. 15.3.1 ile daha maç yapmadım acaba benim taktik de sıkıntı çıkacak mı bakalım, neyseki hazırlık dönemine denk geldi.
    Belli olmaz, belki de daha iyi işler
    Quote Originally Posted by NomrukaN View Post
    Çibörek sadece kıymalı yenmeli bence. Ayrıca taktik konusunda 4-1-2-3 çözülene kadar iyi işlemişti bende. Şimdi ben de taktik arayışındayım.
    Ağzın bal yesin, tam da benim kafadasın hemşo Bazıları peynirl ifalan yapıyor uyuz oluyorum. Çibörek kıymalı olur yanına da ayran miss

Bu seride zar zor bir taktik oluşturmuştum o da güncelleme ile patladı :/ Taktik arayışındayken aytekin hocam benim taktiği denesene bi dedi. Bende olur dedim

Nesil
    2013
    Yer
    Eskişehir / İstanbul

Benim de taktikler patladı galiba. Baştan taktik yapmam lazım. Son maçlarda takım sahada yok adeta. Rakip 16 şut çeker oldu ben 2 şutu zor çekiyorum.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by NomrukaN View Post
    Benim de taktikler patladı galiba. Baştan taktik yapmam lazım. Son maçlarda takım sahada yok adeta. Rakip 16 şut çeker oldu ben 2 şutu zor çekiyorum.
    Aynen öyle olmuştu bende de, taş gibi pas yapan takım amatör küme takımına döndü.

Oyunu açıp nerede kalmışız bakalım. Dün geceki talihsizlik yüzünden 2-3 maç gitti galiba.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

3 maç geri gitmişiz. Güncellemeyi yaptıktan sonra 3 maç oynamıştık onlar da gitmiş oldu Gerçi Kupada Akhisarı Lig Antalya'yı yenip Lige Başakşehir ile berabere kalmıştım. Şimdi tekrar oynayayım.

26. Default

Hile Yapma Leyn Rodi Zaten Es Es'i Sevmem Bölgesel Rekabet İçindeyiz

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2008
    Yer
    Tarsus/Mersin

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post

Benim taktik 11. sezonda ya çözüldü yada klasik Aralık lanetine denk geldim. Asıl ikinci yarı sonucu belli olur.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Vay arkadaş ilk oynadığımda 2 galibiyet 1 beraberlik vardı, bu sfer 1 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet oldu. Bu mudur hile BAGA hocam
    Quote Originally Posted by pusathan01 View Post

Benim taktik 11. sezonda ya çözüldü yada klasik Aralık lanetine denk geldim. Asıl ikinci yarı sonucu belli olur.
    O Aralık ayı bug mudur nedir Takım tel tel dökülüyor o sıralar.

29. Default

Hiç Sorma Aynı Sendromu Bende Yaşadım Kaybettiğim Puanlar Aralık Ayıydı

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Hiç Sorma Aynı Sendromu Bende Yaşadım Kaybettiğim Puanlar Aralık Ayıydı
    Benim oyunun kapanamsından dolayı kaybım tam da aralık ayına denk geldi Takım kötü olmasa bu sefer pc kötü oluyor

Sayfa 5 / 11 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri