Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234
91 ile 100 arası toplam 100 sonuç

Konu: Said-i Kurdi gerçeği

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by hurmet
    1. niye günaha giriyorum f.gülen kim?
    2. Peygamber efendimiz yaptıklarıyla Sadi nusri nin yaptıkları aynı mıdır? Peygamber efendimiz bir Paygamberdir Allah'ın elçisidir ondan kanıt aranmaz. ama sadi nusri Peygamber midir de yaptıklarında kanıt aramıyım????
    1- ben f.gülen konusunu değil said NURSİ konusunu diyorum
    2- benim o anda peygaber efendimiz aklıma geldi onu örnek verdim yoksa biliyoruz heralde Peygamber efendimiz bir Paygamber olduğunu Allah'ın elçisi olduğunu
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

böyle olayların peygamberlikle alakası yokki çanakkale savaşında olanlar;said nursi ye olanlar..bunlar Allah'ın sevdiği kulu olp olmamakla ilgili ayrıce hızır aleyhisselam da peygamber değil...

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by scolari12111
    bana kanıt göster diyenler emniyet tutanakları bu ne yani emniyet yaan kanıt mı bulmuş?evet dediğin gibi buna reğmen ceza yemedi işte bu da türk adaşleti!arkadaşın başbakan örneğine katılıyorum.herşey açık ve net bunu da reddetmeyin artık.poelmik olmasın ama dediklerini inkar etmeyin.
    kurtuluş savaşı diyen arkadaş neyin kurtuluşu anlamadım?bu adam neden kurtaracak?abd den desen bizzat orada yaşıyor,ımf den desen kendi bir numaralı para babası vs... tabi istediği değişik bir rejimse ki öyle o zman dediğin doğru kendi çapında bir savaş.cumhuriyet atatürk karşıtı.ama ne o galip gelebildi ne ş.kazan ne de başbakan!yer yüzünün dedğil bütün evrenin gelmiş geçmiş en büyük lideri bize bir miras bırakmış. ve emin ol ki bu m,llet canını verir o nu vermez!!!
    TÜRK KURTULUS SAVASI,Kurtulus Savasında para gecmiyormus,rejimlede ugrasmamıs Ülkeyi kurtarmaya bakmıs,bu millet canını verir onu vermez demissin.Bu ülkeye bir silah dogrultulsa emin ol o insanlar herkesten önce kurtarmak için ugrasır.

Quote Originally Posted by hurmet
    kanıt alalım arkadaşım....
    ßunun kanıta ihtiyacı yok buna inanan inanır inanmayanda inanmaz.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

bakın neler buldum inanmayan varsa sabah gidip bu kitapları alıp baksın.bilgisi olmayan arkadaşlara da kim olduğu hakkında ışık tutacak sözler zaten.umarım akı karayı seçme de yardımı olur bunların:

Nurculuğun Laik Cumhuriyete ve Atatürk’e karşı bir hareket olduğunu görebilmek için Nur Risalelerine bakmak gerekmektedir. Barla Mektupları sayfa: 53. Atatürk’ü kastederek “Tek gözlü Deccal, ya iman et, ya bütün Dünyanın maskarası olacaksın.” denilmiştir. Bu husus Metin TOKER’in "Sağda ve Solda Vuruşanlar" isimli kitabın 96 ncı sayfasında yer almıştır.

"Sönmez" adlı risalede (Sayfa:21-22), Atatürk kastedilerek “Ayasofya Camiini puthaneye, meşihat makamını kızlar lisesine çeviren bu adamı sevmemenin bir suç olması imkanı var mı?” denilmiştir.

“Mektubat” adlı risalede (Sayfa:401) “Türkiye kuruluşu itibariyle dinden uzak kalmış ve dine karşıdır. Laiklik ile dinsizlik arasında hiçbir fark yoktur. Hıristiyanlık dünyevi esaslara sahip olmadığı için, din ile dünya esaslarını birbirinden ayırır. Reform hıristiyanlıkta mümkündür. Türk inkılapları dahi hıristiyan reformlarının taklidinden ibarettir. Zira İslamiyet hiçbir reforma ihtiyaç göstermeyecek kadar mükemmeldir” denilmiştir.

"Tiryak" risalesinde (Sayfa: 65), “Türkiye’nin siyasi rejimi Nur saadetini söndürmeye çalışmaktadır. Kemalistler seviyesiz, anarşist kimselerdir” denilmiştir.

Mucize-i Kur’aniye" isimli risalede (Sayfa:191-192), "Müslümanlara Kur’an dışında bir Anayasa lazım değildir, 1347 yılında felsefenin tahakkümü ile bu dindar millete ehemmiyetli tahayyüşler düçar kılınmıştır ve Anayasa’da devlet dininin İslam olduğu yolundaki hüküm kaldırılmıştır. Bu durumda gerçek kanuni esasi tatbik edilmediği gibi, Kur’an da belirtilen Şer'i inkılapta tahakkuk ettirilememiştir. Halbuki Kur’an, Cumhuriyet Anayasası gibi birkaç kişinin iradesi değil, ilahi bir iradenin sonucudur.” denilmektedir.

işte böyle arkadaşlar .bakın bakalım kim haklıymış?ben yine de yorum yapmıyorum herkes kendi bilir.

kardeş iyi güzel hoş sallamışsında..keşke şunlarıda araştırsaydın...said nursiyi hapse alıyolar bu bahsettiğin kitapları yüzünden günlerce üst düzey insanlar inceliyor bu kitapları sırf bir leke bulabilmek içn fakat sonuç:said nursi serbest bırakılıyor sence bu dediklerin olsa serbest bırakırlarmı ayrıca boş vaktimde dediğin yerleri inceliyecem...sora daha ayrıntılı yorm yaparım..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by CaPTaiN10
    ßunun kanıta ihtiyacı yok buna inanan inanır inanmayanda inanmaz.
    bende bunu söylemeye çalışıyorum ama verdiğim örnek yanlış oldu galiba

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Quote Originally Posted by Nedvedmania
    bende bunu söylemeye çalışıyorum ama verdiğim örnek yanlış oldu galiba
    alında verdiğin örnek doğru fakat yanlış anlaşılabilir bnce doğru fakat yanlış anlaşılabilir cümleler kurmamalıyz çnkü pusuda bekleyenler var....

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

bakın neler buldum inanmayan varsa sabah gidip bu kitapları alıp baksın.bilgisi olmayan arkadaşlara da kim olduğu hakkında ışık tutacak sözler zaten.umarım akı karayı seçme de yardımı olur bunların:

Nurculuğun Laik Cumhuriyete ve Atatürk’e karşı bir hareket olduğunu görebilmek için Nur Risalelerine bakmak gerekmektedir. Barla Mektupları sayfa: 53. Atatürk’ü kastederek “Tek gözlü Deccal, ya iman et, ya bütün Dünyanın maskarası olacaksın.” denilmiştir. Bu husus Metin TOKER’in "Sağda ve Solda Vuruşanlar" isimli kitabın 96 ncı sayfasında yer almıştır.

"Sönmez" adlı risalede (Sayfa:21-22), Atatürk kastedilerek “Ayasofya Camiini puthaneye, meşihat makamını kızlar lisesine çeviren bu adamı sevmemenin bir suç olması imkanı var mı?” denilmiştir.

“Mektubat” adlı risalede (Sayfa:401) “Türkiye kuruluşu itibariyle dinden uzak kalmış ve dine karşıdır. Laiklik ile dinsizlik arasında hiçbir fark yoktur. Hıristiyanlık dünyevi esaslara sahip olmadığı için, din ile dünya esaslarını birbirinden ayırır. Reform hıristiyanlıkta mümkündür. Türk inkılapları dahi hıristiyan reformlarının taklidinden ibarettir. Zira İslamiyet hiçbir reforma ihtiyaç göstermeyecek kadar mükemmeldir” denilmiştir.

"Tiryak" risalesinde (Sayfa: 65), “Türkiye’nin siyasi rejimi Nur saadetini söndürmeye çalışmaktadır. Kemalistler seviyesiz, anarşist kimselerdir” denilmiştir.

Mucize-i Kur’aniye" isimli risalede (Sayfa:191-192), "Müslümanlara Kur’an dışında bir Anayasa lazım değildir, 1347 yılında felsefenin tahakkümü ile bu dindar millete ehemmiyetli tahayyüşler düçar kılınmıştır ve Anayasa’da devlet dininin İslam olduğu yolundaki hüküm kaldırılmıştır. Bu durumda gerçek kanuni esasi tatbik edilmediği gibi, Kur’an da belirtilen Şer'i inkılapta tahakkuk ettirilememiştir. Halbuki Kur’an, Cumhuriyet Anayasası gibi birkaç kişinin iradesi değil, ilahi bir iradenin sonucudur.” denilmektedir.

işte böyle arkadaşlar .bakın bakalım kim haklıymış?ben yine de yorum yapmıyorum herkes kendi bilir.
    şuanda elimde mektubat var ama söylediğin yazıyı kaç defa üst üste okumama rağmen bulamadım neden acaba Allah Allah!

ayrıca yine mahoo ya katılıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Günlerce yemek verilmeyen,23 kere zehirlenmeye calısılan,soguklarda bekletilen bir insan hala cevresini düsünerek onlara güzel ahlak vermeye calısmıstır hapishanede bile insanların kalbini imanla doldurmaya calısan bir insan simdi ne iftiralara maruz kalıyor..
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Karışık

emniyeti bile yalanlayacak kadar taraflı yourm yapıyorsunuz.ve gafletiniz şu ki ç. savaşı nda olan mucizeleler diyorsunuz.evet bir mucize vardır ama insan mucizesidir et kan kafa kol bacak mucizesidir.ama siz o nu bile dine bağlıyorsunuz ki böylece atatürk kahramanlık konusunda aşağı çekilmiş oluyor.yok hortum yabancı askerleri almış yok ölmüş tekrar savaşmış.bu sizin değil ama bu tezi savunanların bir kandırmacasıdır.nedeni de atatürk ve ordu üstündeki güzel ağırlığı bir tarafa çekmek ve o tarafta da siyasi rant sağlamaktır. karl marx demiş ki "din afyondur" işte bu yüzden demiş.bu arada ataist filan değilim.

Konu kapatılmıştır... bu konuyla ilgili gerekli karar verilecektir

Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234

Mesaj Yetkileri