Kimsenin kimseyi yargılama yada şöyle yap böyle yap deme gibi bir durumu yok.Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.Bana göre; korner taktiği de, Genie Scout da, 48 ay taksitle oyuncu almak da hilenin babasıdır, sana göre değildir.Bu kadar basit.Sadece birbirimize telkin verebiliriz bu durumlar için.Ben böyle oynuyorum çünkü; şunun için... gibi.
Hayatımda bir kez Fm 08 de kullandım Genie Scout'u.O seriye dair kafamda neredeyse hiç oyuncu yok.Sebebi bu hile programıdır.Açıyorsun programı, şu özelliklerde, en fazla şu fiyat istenen, şu ülkenin vatandaşı giriyorsun ve hepsi karşında.Yada regenleri sıralıyorsun PA değerlerine göre.Sonra hepsini topluyorsun bedavaya yada çok cüzi rakamlara.Güya bu da gerçekçiliği öldürmüyor.Oyuncuların Hidden özellikleri, adı üzerinde "Hidden Özellik".Senin görmemen için Hidden zaten.
Korner taktiğini ise hiç kullanmadım, ALLAH kullanmayıda nasip etmesin.Kullananlar ne zevk alıyor bu işten sabaha kadarda anlatsalar anlamam.Tek amaç yapay başarı ve bu başarıyla tatmin olmak.Bu taktikle yakaladıkları başarı ilede övünenler var, buda ayrı bir trajikomedi.
Taksitli transfere gelince; özellikle Ahmet Göktaş arkadaşıma söylüyorum.Ben bu işte gayet düz mantığımdır; "Param varsa alırım, yoksa almam".Arkadaşın biri Fb kariyeri yapıyor; daha 2. sezon kadroda Dzeko'lar, Modric'ler, G.İnler'ler...Bu mudur gerçekçilik?
En başta da belirttiğim gibi, ben "Bu sebeplerden" dolayı bu 3 olayıda kullanmam.Nasıl zevk alıyorsan, öyle oynarsın.