Evet arkadaşlar bugün FM2013'u aldım ve ilk işim taraftarı olduğum Galatasaray SK ile bir kariyer açmak oldu. Amacım uzun soluklu bir kariyer. Galatasaray'a bir oyunda olsa başarılar getirmek, oyunu zevkli bir hale getirmek istiyorum.

Hemen konuya girmek istiyorum tabi. 1. sezon hedeflerimiz.

Türkiye ligi şampiyonluğu
Ziraat Türkiye kupasında en az yar final
Şampiyonlar ligi arenasında çeyrek final. Zor bir gruba düşme gibi bir ihtimalde 3. olmayı hedefleyip Avrupa UEFA kupasında devam edeceğim.

Personel

Özellikle FM2012'de dikkat ettiğim en önemli husus antreman programı ve bu antreman programının olmazsa olmazı personelleri.

Görüldüğü üzere Galatasaray ile oynayanlar bililer başta gözlemciler ve antrenörler olmak üzere bir çoğu değiştirdim. Tabi bütçe sıkıntısı olduğundan ve sözleşme kabul ettirmek zor olduğundan daha ilk sezon antreman programıma uygun ve özellikler maksimum olmasada yeterli derecede olam personellere yöneldim. Tabi 2. ve 3. sezonda maksimum performans sergileyen personellere yöneleceğim.

Transferler

Personel değişikliklerinden sonra tabiki ilk işim elden oyuncu çıkarmak ve takımıma katkı sağlayacak oyuncular bakmak oldu. Pek yıldız oyuncu meraklısı olmadığımdan genç ve gelişime açık oyuncular kovalıyorum. Tabi bütçe sıkıntısı var şuanlık yönetime bütçe ayarlaması için görüştüm ama olumsuz yanıt aldım. Şuanda yapılan transferler ve giden oyuncu/oyuncular için bir fotoğraf ekleyeyim.

Şuan stoper mevkine Kara ilede anlaşma sağladım imza atmasını bekliyorum. İBB ile pilot kulüp anlaşması yaptım genç oyuncularımı pilot kulüplere göndererek tecrübe kazanmalarını sağlayacağım. Ayrıca gidecek oyuncularım : Aydın Yılmaz, Riera, Gökhan Zan kadroda düşünmediğim isimler.

Taktik

Ben aslında 4-3-1-2 oynamayı seven biriyim. Ama ilk sezon fazla kadro değişikliğine gidemediğimden ve futbolcularımın özellikleri benim sistemimi desteklemediğinden onlara uygun olan 4-4-2 sistemini kullanacağım.

Şuanki taktiğim ilk 11'im ve yedeklerim ;

*Not : Eboue hazırlık maçından sakatlandı yerine Sabri. Burak ise kupa maçına geldiğimden dolayı yedek.

Hazırlık maçlarımız

Ne yazıkki 2 hazırlık maçı oynayabildik. İkiside deplasman. Oyuncularımı ve ideal kadromu oluşturmam açısından yeterli sayılır diyemem ama kimin iyi kimin kötü olduğunu görebildim. Neler yapabileceğimi kestirdim.

İlk hazırlık maçımız Fethiyespor'laydı. Açıkcası kolay bir maç olacağı belliydi. 1-4 lük net bir skorla galibiyeti aldık. Tabi istatistiksel olarak Fethiye üstündü. Ama maçı kasmadığımız bir gerçek.

2. hazırlık maçımız ise West Ham deplasmanıydı. Dişimize göre bir rakipti. Maça kötü başladık. 2-0 geriye düştük. Ama nokta atışı taktikler ve değişiklikler ile maçı 2-3 lehimize çevirdik. Eboue'nin sakatlanması nedeniyle oyuna giren Sabri'nin kendi kalesine attığı şanssız gol ile 3-3 berabere bittik. Ama oyuncularımın performansı ve geri dönüşü açıkcası beni sevindirdi ve ilerisi için umut vadetti.

Ve artık kariyerimiz tüm hızıyla devam etsin. İlk ciddi müsabakamız Süper Kupa'da karşılacağımız Fenerbahçe ile. Kariyerimize kupa ile başlamak istiyoruz. Umarım zevkli bir maç olur.