recep niyaz'ı futbol anlamında herkesten çok tanıyan onun hocaları ve birlikte oynayan oyunculardır. volkan demirel'in quiz programında recep niyaz'la alakalı yaptığı açıklamalardan (mesela 10 senedir futbol oynuyorum. gördüğüm en yetenekli futbolcudur demesi. buradaki yetenek flair manasında değil, tüm konuşma izlendiğinde total bir yetenekten bahsedildiğini anlayabiliriz) bile kendisinin ne kadar gelecek vaadettiğini anlayabilirsiniz. bu oyuncuya idmanlarda ve çıktığı maçlarda fasulye niyetinde davranılmadığına ve buna rağmen dikkat çektiğine göre demekki gayet de a takım seviyesinde oynayabilir. keza altyapı hocaları ve yeteneksiz

A takımı hocasının da kendisi hakkında oldukça ışık verici söylemleri var. ben uzun süredir bu denli beklentiye girilen bir futbolcu olmadığı için kendisinden beklentim büyük. tabi ki önünde büyük bir yol var. umarım başarılı olur.
tabi burada herkes fikir beyan edecek ancak şu bir gerçek ki recep sezon başında sadece "ya bi recep varmış fenerde" denilen noktadan; takımla birlikte kadroya girmiş, maça çıkmıs, gol atmıs ve taraftarı heyecanlandıran bir noktaya gelmiş oyuncudur.