Trabzon'da Son Dakika Ayrılık!
Yeni yönetim ile birlikte gelen Mustafa Akçay sağlık nedenleriyle Trabzonspor'dan istifa ettiğini açıkladı. Trabzonspor camiası bu ayrılık ile sarsıldı. İbrahim Hacıosmanoğlu hemen yeni hoca arayışlarına başladı ve 1 isimle görüştüğünü belirtti. Bu kişinin Trabzonspor'a uzun yıllar hizmet ettiğini açıklayan Hacıosmanoğlu
" Anlaşmak üzere olduğumuz kardeşim benim sevdiğim birisidir ve uzun yıllar boyunca Trabzonspor'a hizmet etmiştir. Bu yüzden takımın başına geçirmek için çalışmalarımızı başlattık ve olumlu şekilde devam ediyor. Anlaşmak üzere olduğumuz menejeri sizlerde seveceksiniz. " dedi.
Hacıosmanoğlu'nun bu açıklamalarıyla gözler eski oyuncu Selim Atalay'a çevrildi. Trabzonspor ve diğer Trabzon takımıyla futbol oynamış fakat geçirdiği kötü bir sakatlık sonrası futbola veda etmişti. Selim Atalay'ın Trabzonspor başına geçtiğinde neler yapacağı merak konusu gerçekten. Menejerlik deneyimi olmayan birisini böyle büyük bir takıma geçirmek için ona sonuna kadar güvenmeniz gerekiyor. Hacıosmanoğlu'da Atalay'a demek ki güveniyor. Futbolcu zamanlarında fırtına gibi olan Atalay bakalım menejerlik döneminde neler yapacak.
Selim Atalay kimdir ?
01.101987 yılında doğan Trabzon'un OF ilçesinde doğan Atalay, çocukluk dönemini OF ilçesinde geçirir. 7 Yaşında babası tarafından Trabzonspor'un alt yapısına yazdırılır. 9 yaşına kadar burada eğitim aldıktan sonra bir üst kademeye geçer. Yavaş yavaş ilerleyen Atalay 17 yaşında OFSpor'a kiralanır. OFspor'da iyi bir performans sergileyen Atalay, Trabzonspor'a geri çağrılır. Burada forma şansı bulamayacağında tekrardan kiralama yönetime gidilir. Atalay'ı bu sefer Ankaraspor'a kiralanır. 19 Yaşında olan Atalay beklenmedik performans ile herkesi şaşırtmayı başarmıştır. 1 Yılın ardından tekrardan Trabzonspor'a gelerek futbol oynamaya devam eder. Burada uzun yıllar forma giydikten sonra kötü bir sakatlık geçirir ve futbol hayatını bitirir. Futbol hayatını bitirdiğinde 27 yaşındadır ve doktorlar artık onun futbol oynayamacağını söyleyince bunu kabullenmeyip futbol oynamak istedi fakat hiçbir külüp buna yanaşmadı. Böyle olunca futbol hayatına son vererek menejerlik eğitimleri almaya başladı.
Menejerlik eğitim dönemi
Futbol hayatınından sonra yeşil çimlerden uzak kalmak istemedi. Bunu nasıl yapacağını düşünürken aklına menejerlik eğitimi almak geldi. Önce kurslarına ondan sonra tanıdığı menejerlerine yanına giderek stajını yaptı. Hepsinden bilgiler alarak çalışmaya başladı. Kurs bittiğinde Şenol Güneş ile konuşup böyle bir düşüncesi olduğunu söyledi. Şenol Güneş onu yanına alarak bizzat kendisi ilgilendi. Bazen onun yerine Atalay'ı sahaya sürerek oyuncuları yönlendirmesini istedi. Yavaş yavaş saha içi görev almaya başlayan Atalay, Şenol Güneş'in gitmesinden sonra mevcut kadro ile sözleşmesi fesh edildi. Şimdi ismi tekrardan Trabzonspor ile anılmaya başladı fakat bu sefer oyuncu değil menejer olarak!
Açık Ligler
Veritabanı : 1.3.3.3