-
04.Aralık.2013, 14:39
Dila'yı 9-1 yendikten sonra transfer çalışmalarına devam ettik. Basında yazılan isimlerin aksine Palmeiras'da kiralık oynayan genç Brezilyalı stoper Gustavo Henrique ile ya da Porto'da kiralık oynayan bir başka genç Pavlovski ile ilgilendik. Biriki Fransız gençle de ilgilendik ama ya uçuk ücretler istendi ya da hiç görüşülmedi bile. Carlos Fierro'da almak istediğim oyuncular arasındaydı.
Dila'yı ikinci maçta da (Brandao'nun 4 gol atması!) rahat yenerek Ligue 1 öncesi hazırlık kampını tamamlamış olduk.
İkinci dila maçı ile birlikte 14.1.4 'e geçiş yaptım. Taktik anlayışımızda bazı düzenlemeler oldu. Defansın arkasına sarkan topları engellemek için defans çizgisini ileri çıkarmaktan vazgeçtim. En azından maçın başında. Tempoyu da bir tık düşürdüm. Vesaire vesaire.
Yahan MOLLO Vakası
Yohan Mollo ben göreve geldiğimde Aubameyang'ın yerini doldurması için kiralanmıştı. Teknik özellikleri iyi bir oyuncu olmasına rağmen mental olarak oldukça vasat olmasının yanında golcü de değildi. Hazırlık kampı süresince oyuncu satmak için çok uğraştım ama bizden kimseyi alan olmadı.
İlk amacım F9 rolüne uygun olmayan Brandao'yu gönderip uygun bir forvet almaktı. Montpellier Brando'u almak istiyordu. Bonservis değil de 1milyonluk maaş ödemesi bu transferi karlı kılıyordu. Sonra hem Brandao'nun formu hem de illa ki F9 oynatmaktan vazgeçmem üzerine yeni bir kurban aradım. Yeni kurban 1.4 milyon euro maaş alan kiralık Mollo idi. F9 olarak bulduğumuz Arjantinli hem forvet hem iki kanatta oynayabilen bir adam. Brandao'yu da gözden çıkarmak istemediğimden soluğu başkanın odasında aldım.
Erdem J.D. : Yohan'ı Nancy'ye geri gönderelim.
Başkan: Mollo mu? Sen delirdin mi? Adamı büyük zorluklarla kiraladık, opsiyonu da bizde. Hani Brandao'yu gönderiyordun? Montpellier benden cevap bekliyor hala!
Erdem J.D.: Vazgeçtim. Brandao bizim için faydalı olacak. Biancuchi, Mollo'nun oynadığı yerde de oynayabilir. Daha da iyi oynayabilir. Bu transferle bir taşla iki kuş, maaş bütçesinden ettiğimiz karı da düşünürsek üç kuş vuracağız.
Başkan: Bunu Nancy başkanına nasıl açıklayacağım?
Erdem J.D. : Sen açıklamak için, ben oynatmak için buradayım. Herkes işini yapsın (güler)
Biraz daha konuşarak Başkanı ikna etti. Kamp döneminde alınan skorlar zaten bana olan güveni biraz olsun arttırdı. Başkan da makul adam, hesap kitap defterini önüne koyunca hayır diyemedi.
Ve böylece 275bin +190 bin bonservisle (ortaklık) kariyerimdeki ilk transferi gerçekleştirmiş oldum. Karşınızda Maxi Biancuchi
Bu da geri gönderdiğim Yohan Mollo
Ve artık büyük açılış için hazırız. Ligue 1'de ilk maçımız Ajaccio deplasmanında olacak!
Mesaj Yetkileri