LIGUE 1

1. AC Ajaccio 0-2 AS St.Etiene

İlk lig maçında üstelik deplasmanda, 2-0 galibiyetle başlamak iyi oldu. Bu galibiyeti sevindirici kılan bir başka şey ilk onbir kanat oyuncularımız Salvio ve Tabanou'nun sakatlıkları nedeniyle yer alamamasına rağmen kazanmamız.

..
..
.

2. AS St Etienne 2 - 1 Guingamp

Üstün olduğumuz bir maçtı. İsmen de tanıdığım Guingamp'ta önlem aldığımız tek adam Yatabare ikinci yarının hemen başında en çok korktuğumuz şeyi yaparak defansın arkasına sarktı ve golü yazdı. Yüklenerek Anderson ile golü bulduk. Takıma sürekli taktiksel antreman yaptırdığım için hücum varyasyonları konusunda biraz zaafımız olabilir.

..
..
.

AVRUPA LİGİ

Avusturya'lı Pasching grup aşamasından önceki son rakibimiz. Bu maçtan sonra oynanacak Lille maçını düşünerek as oyuncuları dinlendirdim. Fark eden bir şey olmadı Kolay bir galibiyetti.

..
..
.

3. LOSC Lille 0-2 AS St. Etienne

Lille maçı lig ortamında performansımızı deneyeceğimiz ilk maçtı. Ben biraz kırılgan bir yapımız olduğunu düşünüyorum. Deplasmanda geriye düşersek nasıl toparlarız, neler yaparız bilmiyorum. Maç öncesi teknik ekibin raporunu dikkatle inceledim. Lille ligin en hızlı takımlarından biri. Bu çok önemli, tehditkar bir özellik. Sağ kanatlarını aktif olarak kullanıyorlar. AML pozisyonunu ML yaparak oyuna başladım. Zaten bu alternatif formasyonumuz. Onların sayıf kanatları da bizim AMR pozsiyonumuz.

Öne geçtikten sonra sürekli kontra atak oynadım. Biraz korktum açıkcası. Biancuchi'yi F9 olarak oyuna sürdüm. Çok güzel bir gol attı. Maçın hakimi bizdik ve süper bir galibiyet aldık.

..
..
.

AVRUPA LİGİ

İkinci Pasching maçı kulüp tarihine geçti Yine yedek kadro, buna rağmen 9-0'lık bir skor. Mevlüt 4 gol atarak ben de buradayım! dedi. Dedi ama o biraz daha kenarda oturacak Dila'dan sonra bir takıma daha 9 gol atmak harikaydı doğrusu.

Avrupa Ligi'nde grup eşleşmeleri de belli oldu. Bana kalırsa Avrupa Ligi için zor bir grup. Yani iyi takımlar var. Üçüncü torpadan Wigan gelmesi pek iyi olmadı.

AZ Alkmaar
AS St. Etienne
Wigan
Thun

..
..
.

4. AS St.Etienne 2-0 Girondins Bordeaux

İşte yine bir test maçı. Bordeaux lige iyi başladı. Bir sonraki hafta PSG'yi üçlediklerini parantez içinde belirteyim. Maçın kahramanı golleri yaratan adam Brandao. Hem Tabanou'ya hem de sakatlanan Tabanou'nun yerine giren Biancuchi'ye iyi paslar çıkararak gollük pozisyonlar hazırladı. Böylece dörtte dört yaparak liderliğe yerleştik.

..
..
.

5. Valenciennes 0 - 0 AS St. Etienne

Evet nazarlık maçımız oldu. AZ Alkmaar maçını düşünerek Salvio ve Tabanou'yu dinlendirerek başladım ama gol bulmak için ikisini de oyuna aldım. Olmadı, rakip iyi kapandı. Şu ana kadar dikkat çekici olan ligde 5 maçta sadece bir gol yememiz. Hatta Avrupa maçlarını da katarsak 9 maçta iki gol yedik.

..
..
.

Evet AZ Alkmaar ile yolumuza devam edeceğiz. Avrupa Ligi bileti çok iyi oldu, belki maç trafiğini arttırıyor ama kulübün bu tür heyecanlara (ve paraya!) ihtiyacı var.