Quote Originally Posted by Ahmet Göktaş View Post
Birşey sormak istiyorum , şampiyonlar liginde büyük takımlara karşı oynadıgımızda Münih,City, madrid gibi top class takımlar , favori oldukları için ilk dakikadan hücuma geçiyorlar. ÖZellikle kendi sahalarında. Ben de Beşiktaşı yönetiyorum. Acaba CL'de puan alabilmek için deplasmanlarda nasıl kontra oynayabilirim ?

Genelde defansı en geri çekiyorum , topu kanatlara at diyorum ve tempoyu en yüksekte tutuyorum. Ama malesef şans bulamıyorum. Yani benim kafamdaki gibi olmuyor. Benim düşüncem ise bu top class takımlar bastırırken iyice bunaltmayı düşünürken aldıgım topla 2-3 pasta boş yakalayıp golü bırakmak.
Kontra oyun anlayisiyla oynuyorsan, tempoyu yukseltmene gerek yok. Takim zaten kontra atak sansi buldugunda tempo kendiliginden o an icin en ust seviyeye cikacaktir.

Orta sahayi kalabalik tutman (AMR/AML ve AMC'yi orta saha degil forvet olarak dusun),
rakibe kolay pozisyon sansi vermemen (cok fazla pres topu daha cok kapmani saglar ama savunmada bosluk da birakmana neden olur)
yakin markaj ile rakibin yuzunu kaleye donmesine izin vermemen,
topu kolay kaybetmemen (yuksek tempo ile oyuncularin topu cabuk ileriye tasimaya calisir ve isabeti dusurur)

bu tip takimlara karsi onemli silahlar.

Savunmayi dogru yaparsan, gol sansi yaratmadigi icin rakip takim tedirgin oldugunda, senin hucum sanslarin kendiliginden ortaya cikar.