Ben umutluyum ve yeniliklerden memnunum. Tabi ki tüm beklentilerimiz karşılanmıyor ancak güzel şeyler eklendiğini düşünüyorum.

* Örneğin bir yerde yazdım mı yazmadım mı bilmiyorum ama şu bildiğimiz dilleri ekleme olayı uzun süredir aklımda olan, eklenmesini istediğim bir şeydi. Bu sadece süs değil, işe de yarayacak bir şey.

* Pek işe yaramayacak ama hoşuma giden bir başka şey ise birden çok favori takım seçebilmek. Böylelikle artık tuttuğumuz takım dışında sempati duyduğumuz takımları da belirtebileceğiz.

* Tracksuit/Tactical manager olayı bence en güzel yeniliklerden birisi. Ancak bunda kafama takılan bir şey var; sadece birinde mi daha yüksek puanlara sahip olacağız? Zaman geçtikçe özelliklerimizi diğerinde de geliştiremeyecek miyiz? İkisinde de uzman bir teknik direktör olamayacak mıyız?

* Maç sırasında tüm takıma seslenebilme çok yerinde bir yenilik olmuş. Eskiden takımın motivasyon durumunu görebiliyorduk ancak olumsuz bir durum olduğunda devre arasına kadar bir şey yapamıyorduk. Hele maçın 2. yarısında bunu yükseltme şansımız hiç olmuyordu. Şimdiyse güçlü bir takıma karşı oynarken paniklediklerinde ya da zayıf bir takıma karşı gevşediklerinde onları sakinleştirmeye veya uyarmaya çalışabileceğiz anında.

* Yeni roller de güzel olmuş. Yepyeni oyun planları ortaya çıkarmamızı sağlayacaklar kuşkusuz. Deep Lying Playmaker ve Regista benim Xavi tarzı oyun kurucu beklentilerimi bazı açılardan karşılamıyordu. Şimdi umuyorum ki "Roaming Playmaker" bu beklentimi karşılayacak. "Float" isminde yeni bir görev de eklenmiş gördüğüm kadarıyla (wing back mevkisinde wing back rolü için gördüm) ancak bundan bahsedilmedi hiç.

* Gözlemcimize falanca oyuncunun yerine yeni bir oyuncu arıyorum diyerek tam olarak aradığımız tarzda bir oyuncu bulmasını sağlamak da güzel bir yenilik. Umarım tavsiyeleri yerinde oluyordur bu sefer. Eskiden kiralık oyuncu tavsiyesi istediğimde çok kötü tavsiyeler sunuyorlardı çünkü.

* Verdiğimiz sözleri takip edebilmek hoşuma giden bir başka yenilik.

* Oyuncu özelliklerinin atıyorum "12-15 arası olabilir" olması yeniliği ise biraz karmaşa yaratacak gibi. Ama araştırmacıların işine gelebilecek bir yenilik "Falanca özelliği 14 olmalı!" dendiğinde artık "olabilir işte zaten, 12-15 arasında herhangi biri olabilir" diyebilecekler. Böylece şu saçma yok 1 puan aşağı 2 puan yukarı tartışmaları da biraz azalır diye umuyorum.

* Kaleci için yeni dağıtım seçenekleri oyun planı açısından son derece güzel ve yerinde bir eklenti olmuş. En beğendiğim yenilik bu diyebilirim. Yeni pres talimatları da var (çok daha fazla ve çok daha az olmak üzere) ve bunlarında takım savunmasını yapılandırmada önemli bir faydası olabileceğini düşünüyorum.

* Dizilim seçeneklerinin artması çok önemli bir yenilik değil. Sadece biraz daha pratiklik katmış. Yoksa biz zaten her türlü dizilimi oluşturabiliyoruz dizilim ekranında. Dizilim ekranında oyuncuların yerlerinin görevlerine göre değişiklik göstermesi de pek faydalı olmasa bile görsel açıdan fena olmamış.

* Yeni eklenen oyun içi tercihlerini çok incelemedim ama bu tür şeylerde daha fazla seçenek olması sıcak baktığım bir olay. Bu yüzden bunu da beğendim.

* Maç motorunu ise ancak demo veya oyun elimize geçtiği zaman değerlendirebileceğiz. Fm14'te her ne kadar hayal kırıklığına uğramış olsam da ön yargılı değilim ve uzun zamandır özlediğimiz FM heyecanını yeniden yaşatmasını umarak sabırsızlıkla bekliyorum.