Buna tamamen katılıyorum. Kart görme sorunu bu şekilde çözülebilir.
Buna da kısmen katılıyorum. Eğer yetenekli bir bek oyuncunuz varsa top sürmede bir sakınca yok.
Ayrıca şunu belirteyim ki takımınız iyiyse taktik öyle ya da böyle olabilir, çok farketmez. FM'de henüz bir yapay zekâ yok ama şu var mesela. Siz atak türü olarak "iki kanada birden"i seçmişseniz ve oyun içinde bunu "sağ kanattan atak" şeklinde değiştirirseniz, rakip takım, beklerini yer değiştiriyor. Bilmem bunu farkettiniz mi ama.. Yani basit bir mantıkla çalışıyor FM. Ben henüz doruğa ulaştığına inanmıyorum ve isteseler FM 2009 mükemmel olur ama biraz ticari bakıyorlar doğal olarak. 1 yılda yapabilecekleri değişiklikleri 5 yıla yayıyorlar. Neyse.. Ve bir saçmalık daha var ki rakip takım oyun içinde belki de 20 defa diziliş değiştiriyor. Gerçekte böyle birşey sözkonusu olamaz.
İlhan'ın söylediklerine de 1-2 ek yapayım. İlkin oyuncuların kafa vuruşlarının düzelmesi gerçekten güzel bir yenilik. Özellikle kornerden gelen toplarda artık her top kaleyi bulmuyor. Uzaktan olan goller de azaltılmış, bu da güzel olmuş. Hangi taktiği uygularsanız uygulayın "kontra atak" seçeneği mutlaka açık olsun. İlhan sana da öneririm. Senin taktiğin oyunun en iyi "ikinci" dizilişi. Birincisi de klasik 4-4-2.. Bu nedenle bu taktiği geliştirirsen çok başarılı olur. Ve bu taktiğe defans yapmak gerçekten zor arkadaşlar. Barcelona da benzer bir taktikle oynuyor. Hızlı sağ ve sol açıklarınız varsa rakibi dağıtırsınız, tek forvet olduğuna bakmayın. Oyunda en etkili sistem tek forvet.

Alıntılı Yanıtla