Sayfa 15 / 15 İlkİlk ... 5131415
421 ile 434 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar Barussonun kiralığı bitince sezon sonu opsiyonu Galatasaraydamı. Yani GS onu isterse sezon sonu alabilecek mi? Şu yüzden soruyorum. Adamın CA=118 PA=174. Bu adam bu yıl GSye çok şey veremeyebilir ama gelecek açısından İtalyan araştırmacılar onu iyi bulmuşlar. GSda kalırsa gelecek yılar için iyi bir ön libero olabilir..

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Baris Ozbek kesinlikle bi DMC degildir oyunda DMC oynayabilme ozelliginin dusuk bile olma ihtimali var ki aylar oince Perpetua'nin yaptigi Baris Ozbek'e DMC icin 7 puan vermisti. Baris tam anlami ile DMC olarak da oynamiyor su anda bi Mehmet Topal vaer bleki ama o da Linderoth gibi tam anlami ile naturel bi DMC degil. Baris Ozbek Alman A milli takimi icin bile dusunulen bir oyuncu ha o taklimda kadroya zor girer ama yasitlari arasinda Almanya'da siradan bir oyuncu olarak bakilimiyor ona. Disardan bakan insanlarin yorumlarina cok fazla konsantre olmamak lazim bence biz kendi gorduklerimize bakalim daha cok. Sabri ve Ibrahim Uzulmes gibi adamalra 150-155 PA veriliyorsa bu oyunda Baris'da cok rahat bole bi PA alabilir bunda bi sakinca gormuyorum sonucta su anda ayni mevkide oynayan Sabri kadro disi Baris ilk 11'de banko bu aralar. Serkan Calik icin de 145-150 PA abartili bulmuyorum. Bana kalirsa bi Hasan Kabze'den daha cok gelecek vaad eden bi oyuncu. Volkan Yaman bu sene istikrarsiz bi performans cizdi ama gosterilidigi gibi siradan bi topcu'da degil. Bi oyuncu'nun geldigi yer hic bi sekilde onemli degildir gosterdigi performans onemlidir Baris 2. lig'de oynuyor olmasina ragmen Alman Umit Milli takiminin degisilmezlerinden olmustur.

en son yazdığına ilk değineyim licentia, bir futbolcunun alt ligde oynaması elbette önemli değil..bunu zaten belirttim ama bir büyük takımın ne tesadüftürki küme düşmüş takımların oyuncularına yönelmesi ve daha sonra aldığı oyuncuların yerine tekrar tekrar oyuncu araması yanlış bir transfer politikasıdır onu söylemek istedim..8-9 tane sınırlı kapasiteli oyuncu alacağına 2-3 tane alırsın ama banko oynayacak oyuncular alırsın..benim demek istediğim bu..orkunu al..yerine kaleci ara..volkanı al yerine solbek ara ..barışı al oynatma yerine oyuncu ara...sanırım bunun yalnış bir transfer politikası olduğuna sende katılırsın..tabi bu konusu uzatmayalım..çünkü forumun bu kısmı transfere değil..oyuncu ve takım değerlendirmesine ilişkin..

barış özbeke gelirsek..

aslında teknik direktörler bizim kadar oyuncunun sabit bir bölgede oynaması gerektiği kanaatinde değiller..bana öyle geliyorki..bizim basınımız ve taraftarlarımız biraz daha oyuncunun oynadığı bölgeye mevkiiye daha fazla takmış durumda..örneğin futbola ilk başladığında amc ve st oynar diye düşündüğümüz tuncayı daum ve zico 3-4 yıl sol kanatta kullandı..yine forvet bildiğimiz ertuğrulu toschak liberoda denemek istedi...serhat yine bize göre forvet ama daum onu sağ kanada koydu..bu hafta daha sıcak bir haber...ömrümde bir kere bile stoper oynarken görmediğim selçuğu zico bu hafta edunun yanına stopere koyacakmış..hasan şaşı kalli sağ bek oynattı..tigana ibrahim toromanı bir ara dmc olarak kullanmak istedi..vs..vs..vs

yukarıda çokca örnekten görebileceğin gibi sevgili kardeşim..aslında futbolu hepimizden çok daha iyi bilen yılların futbol üstadı teknik direktörler..bizim kadar aman bu şu bölgenin adamı..aman ha..bu şu bölgede oynar gibi bir takıntıları yok..

yanlış anlama sadece barış özbek için değil diğer oyunculara yaptığın yorumlardada sürekli oyuncuların mevkiileri üzerinde duruyorsun..yaptığın katkı yazdığın yazılarr çok güzel ama ben açıkcası o kadar da oyuncular konusunda mevkii bağamlısı değilim..

BARIŞ ÖZBEK ...orta sahanın her mevkiinde kullanılar bilir bir oyuncu bana göre ama ben onu DMC olarak göryorum..aslında onun DMC olarak kullanılması barışada büyük bir iyilik olur kannaatimce çünkü: barış özbek bence sağ veya sol kanatta oynayabilecek sürate ve tekniğe sahip değil..bugün sabrinin yerinde oynamasıda bence galatasayın o bölgedeki kadro zaafiyetinden kaynaklanıyor..dikkat edersen galatasarayın sağ kanadının ilerisini sürklase edebilecek olan hasan şaş ve sabri teknik dirökterle takıştı ve takımdan kesildiler..

orta sahanın ortasının da barış için ideal olmadığını düşünüyorum çünkü gelel olarak MC lerden beklenildiği yetenekleri sınırlı..örneğin yaratıcılığının çok üst düzey olmadığını gördüm..

barış özbekin mevcut yetenekleriyle şuan bir futbol takımına en fazla fayda sağlayabileceği yer orta sahanın gerisi yani DMC çünkü bu bölge oyuncularınınçok koşması fiziğini yükselterek top kazanması ilk görevleri...

barışın yaşının gençliği dikkate alınırsa fiziğini geliştirir ve hırslı mücadeleci oynarsa DMC olabilir..ayrıca bu bölgede oynayan oyuncuların top tekniğinin çok yüksek olmasının gerekmediği düşünülürse kanımca yetenekleri sınırlı bir barıştan olsa olsa maximum orta karar bir DMC olur ...bu oyuncuyu bu bölge için ideal görme sebeplerim bunlar...

bugün bu bölgede değil sabrinin yernde oynaması ise bence br şans ve galatasayar o bölgeye iy bir transfer yaparsa kimse barışın esasmesini bile sormaz diye düşünüyorum licentia...

serkan çalık konusunda ise sana katılıyorum..145-150 arasında bir pa ideal olacaktır...

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Ben Baris'i daha fazla "Köprü" ortasaha oyuncusu olarak görüyorum. Tipik Alman MC oyunculardan biri+ Cok yönlü olmasi onu oyuncu olarak daha iyi yapiyor.

Uzaktan sutlari fena degil, top kapma yetenegi üst düzey, Calisma orani yüksek, Stamina orta seviyede, kornerleri fena degil.
    DMC= 8 MC=20 MR=15 ML=15 AMC=8 olabilir.

Serkan Calik konusunda 158 verilmesi kanatadindayim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

M.topal ca pa konusunda ciddi bir düzenleme lazım..

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Mehmet Topal'ın özellikle uzaktan vuruş(long shot) ve uzun top(crossing) yeteneğinin yüksek olduğunu düşünüyorum.Ayrıca fiziksel olarak güçlü bir oyuncu.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Mehmet Topal'a "Shoot from distance" ya da "tries long range shots" miydi neydi gibi bi PPM eklenmeli. Bu PPM ayrica Volkan Yaman'a da eklenebilir.

Nesil
    2003

Artik tavsiye yazmanizin pek bir yarari yok acikcasi. Veritabani teslim edildi ve herhangi bir degisiklik yapmamiz da mumkun degil.

Yamayi bekleyin, inceleyin, eksikleri bulun ondan sonra yazin lutfen.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

SI'in ne zaman cikaracagi belli degil siz bi unofficial patch cikaramiyonuz mu?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    SI'in ne zaman cikaracagi belli degil siz bi unofficial patch cikaramiyonuz mu?
    Son 1 aylik sureyi veritabanina degisiklik yaparak gecirdikten sonra, yaptiklarimizi bir de oyun editor'u ile yapip, yayinlamak. Hem de en fazla 2-3 haftalik bir sure icin bunu yapmak hic de akil kari degil.

Eger transferlerin hepsi yansimamis ise, 8.0.2 uzerine ufak bir calisma yapmayi dusunuyoruz.

Ancak bu yama'da transfer disinda herhangi bir degisiklik yapilmasi dusunulmuyor. Eger ozelliklerde vs. bir degisiklik yapilirsa, bu sefer iki farkli veritabanindan konusulmaya baslanacak ve arastirma bolumu amacindan uzaklasacak.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by extensor View Post
    bencede güzel birde zaten ekli durumdamı bilmiyorum ama ümit karana şeytanlık dener de eklenmeli
    Şeytanlık dener özelliği o Ronaldinho'nun filan yaptığı şaşırtıcı ayak hareketleri var ya, onlar.. Yani Ümit Karan herhalde o hareketleri yapmaya kalksa ayakları dolaşır

en son 0-0 biten macta dunga en cok serkan calıkı beğendini acıkladı

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by demand View Post
    en son 0-0 biten macta dunga en cok serkan calıkı beğendini acıkladı
    eee? ne yapalim? Brezilya arastirmacisina simdi mesaj yaziyorum ona Dunga'nin favoured personel'e Serkan Calik'i eklemesini solicem

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bahadır Akdeniz View Post

Volkan Yaman: Bir önceki sezon oynadığı takım küme düştü
    Orkun Uşak: Bir önceki sezon oynadığı takım küme düştü
    Barış Özbek: Bir önceki sezon oynadığı takım Almanya'nın birincimi ikincimi liginde mi ne küme düştü.

Bunlara artı olarak neredeyse TFF 1. Lig'de ki Martinez'i kaleye alıyorlardı. Transfer politikasına bakarmısın Galatasaray'ın. Yazık...

Daha önce dediğim gibi, bu kadar insan yanılıyor ve ben haklı olamam. Demek ki Arda konusunda ben yanılıyorum ve daha fazla ısrar etmiyorum. Yolu açık olsun...
    Martinez hakkındaki düşüncene katılmıyorum. TFF 1. Lig'inden gelmiş de olsa Süperlig'in bence en iyi kalecisi. Kolombiyalı kaleci ekolünden... Hatta senin dediğine bakılırsa Cangele de tukaka demek lazım. Kayseri'ye düşen takımdan geldi 3 büyüklerde rahatlıkla oynayabilir, performansı ortada, oynadığı takımın dandik olması, ligden düşmüş olması çok da belirleyici değil bence..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

nonda ile ilgili bi değişiklik var mı?Oyunda gayet kötüydü en az bi ü.karan kadar olmalı.

Sayfa 15 / 15 İlkİlk ... 5131415

Mesaj Yetkileri