Para nerede Beckham orada
Para nerede Beckham orada
Büyük ihtimalle İngiltere Milli Takımına da yeniden alınıp Rekor kıracak Beckham gitmek istememesi normal Burada her şey yolunda
Perrotta Inter'e şans vermedi!
İtalyan Birinci Futbol Ligi Serie A takımlarından AS Roma'nın başarılı orta saha oyuncusu Perrotta, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Inter'e şans vermedi.
Manchester doğumlu Perrotta, La Gazzetta dello Sport'a verdiği demeçte, Avrupa Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Inter-Manchester United eşleşmesinde kazanan tarafın, İngiltere ekibi olacağını iddia etti.
Kırmızı Şeytanlar'ın Premier Lig'de üst üste 7 maç kazandığına dikkat çeken Perrotta, Inter'in, bu maçta turu geçen taraf olamayacağını öne sürdü.
Deneyimli futbolcu, bu sezon
Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinin, Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını hatırlatarak, ''Sahamızda final oynamak istiyorsak, yapabileceğimizin en iyisini yapmalıyız'' dedi.
İkinci turda karşılaşacakları Arsenal'ın da güçlü bir takım olduğunu ifade eden Perrotta, bu maçta kusursuz oynamaları gerektiğini söyledi. Perrotta, bu sezon Liverpool ve Manchester United'ı kupanın favorisi olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.
Bence de turu gecen taraf Manu olacak .. Kendılerı ıse fınal oynama konusnda fazla umutlanmazlarsa ıyı ederler..
Inter tarafından sezon sonuna kadar Chelsea'ye kiralanan Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma sonunda konuştu.
Quaresma, "Inter'e transfer olduğum için pişman değilim. Heryerde eleştiri alabilirsiniz. Bazı insanlar sizi sever, bazıları ise sevmez. Futbolda da , hayatta da bu böyledir" diyerek Inter taraftarının bir türlü kendisini sevmediğini vurguladı.
Portekizli oyuncu, Chelsea'ye kiraya verileceğini duyduğunda ise ikinci kez düşünme gereği duymadığını, kendisine böyle bir şans verildiği için çok mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.
Maraton
Barca'da da yapamadın, Inter'de de. Suç kimde Quaresma?![]()
Quaresma çok bireysel düşünen bir oyuncu takımı yenikken hala solundan atıp sağından geç çabaları felan gösteriyordu doğal olarak taraftarda tepki gösteriyor bu hareketlerine
İtalya Futbolunda var olamayacağı belliydi İingiltere ona iyi gelecektir
İtalya gibi Avrupanın en sert liginde yapamayacağı belliydi.İngiltere artık son şansı.Chelsea'yi de değerlendiremesse bir daha büyük takım forması zor görür.
LİVORNO 3-0 Piacenza
Forza Livorno !
Livorno geri geliyor .. Bari'yi de yıllar sonra Serie-A'da görmek güzel olacaktır..![]()
Başarılı orta saha oyuncusu, Roma ile henüz sözleşme yenilemedi ve Inter’in bu yaz **uilani’ye imza attırmak için hamle yaptığı söyleniyor.
İtalyan orta saha oyuncusu Alberto **uilani’nin Roma ile olan sözleşmesi 2010'un Haziran'ında bitiyor ve sözleşmeyi uzatmak için yaz aylarından beri görüşmeler sürüyor.
Geçen haftalarda 24 yaşındaki yıldızın yeni sözleşmeye imza atmak üzere olduğu söylenmişti ama, şimdi iki taraf anlaşmaya öncekinden de uzak.
Dahası, Roma’nın 3-0 kazandığı Genoa maçından sonra **uilani, teknik direktör Spalletti’nin elini sıkmayı reddetmişti. İtalyan medyası, oyuncunun geleceğinin Roma’da olmadığını tartışmaya şimdiden başladı.
Inter iddiası
RomaGiallorossa.com’a göre, yaşanan olay sadece bir yanlış anlamaydı ve **uilani çoktan Spalletti ile arasını düzeltmişti.
La Gazzetta dello Sport’un bugünkü haberinde ise, bu olayın iki tarafın da artık kendi yoluna gideceğini ve **uilani için gözüken yolun Inter olduğunu yazdı.
Inter menajeri Jose Mourinho, uzun zamandır **uilani’nin hayranıydı. Bu transfer için, Inter’in en az 20 milyon avroyu gözden çıkarması gerekiyor ve Juventusla rekabet etmesi gerekiyor. Juventus da oyuncuyla ilgilendiğini açıklamıştı.
1. İtalya 2-1 Brezilya
Stade Velodrome, Marsilya, 16 Haziran 1938
Üçüncü kez düzenlenen Dünya Kupası’na pek çok ülke çeşitli sebeplerden dolayı katılamamıştı. Hitler’in planlarına son rötuşları yaptığı sıralarda; İspanya’da iç savaş vardı. Ayrıca Avusturya, Uruguay ve Arjantin’de turnuvaya katılamamıştı. Brezilya ise ilk kez geldiği Avrupa’da Leonidas rüzgarıyla esiyordu. “Lastik” lakaplı futbolcu yarı final maçına kadar turnuvada 7 gol birden kaydetmişti. Ancak Brezilya teknik direktörü Ademar Pimenta yarı finaldeki İtalya maçı öncesi bu oyuncuya ilk on birde görev vermemişti. İtalya’nın fiziksel gücünden çekinen Pimenta’nın öğrencileri Gök Maviler'e 2-1 mağlup olmaktan kurtulamamıştı.
İtalya: Olivieri, Foni, Rava, Serantoni, Andreolo, Locatelli, Biavati, Meazza, Piola, Ferrari, Colaussi.
Brezilya: Walter, Domingos, Machado, Zeze Procopi, Martim Silveira, Alfonsinho, Lopez, Luizinho, Peracio, Romeo, Patesko.
2. Brezilya 4-1 İtalya
Azteca Stadı, Mexico City, 21 Haziran 1970
Pele’nin yıldızın parladığı Dünya Kupası olarak bilinen 1970 Dünya Kupası, tam bir Pele şova sahne olmuştu. Turnuva boyunca dört gol atan, altı da asist yapan Pele, İtalya ile oynanan final maçında da takımının ilk golünü atmış; bu gol ayrıca Brezilya’nın Dünya Kupaları’nda attığı 100. gol olmuştu. İlk yarı bitmeden İtalyanlar beraberliği Boninsegna ile bulmuş ancak ikinci yarı tamamen bir Brezilya şovuna sahne olmuştu. Gerson ceza sahası dışından attığı golle skoru 2-1’e getirmiş, turnuvadaki 7. golünü kaydeden Jairzinho da farkı ikiye çıkarmıştı. Skoru ise Carlos Alberto belirlemişti 4-1.
Brezilya: Carlos Alberto, Brito, Gérson, Piazza, Everaldo, Tostão, Clodoaldo, Rivellino, Pelé, Jairzinho.
İtalya: Albertosi, Rosato, Burgnich, Facchetti, Cera, Bertini, De Sisti, Riva, Domenghini, Mazzola, Boninsegna.
3. Brezilya 2-1 İtalya
Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, 24 Haziran 1978
1978 final maçının bir önceki günü üçüncülük dördüncülük maçına çıkan Brezilya ve İtalya arasında oldukça zorlu bir mücadele oynandı. İtalya’nın kadrosunda dört yıl sonra kazanılacak kupanın kadrosunun çekirdeğini oluşturan Dino Zoff, Paolo Rossi, Antonio Cabrini, Gaetano Scirea ve Claudio Gentile bulunuyordu. Brezilya ise bu turnuvayı Nelinho’nun attığı muhteşem frikik golleriyle hatırlıyordu.
Franco Causio’nun ilk yarının bitimine yedi dakika kala attığı kafa golüyle İtalya 1-0 öne geçti. 64’te Nelinho muhteşem sağ ayağını kullanarak Dino Zoff’u mağlup etmeyi başardı ve skoru eşitledi. Bitime 18 dakika kala Dirceu’nun harika volesiyle Brezilya 2-1 öne geçmeyi başardı ve turnuvayı üçüncü tamamlamayı başardı.
Brezilya: Leao, Oscar, Amaral, Cerezo, Dirceu, Nelinho, Rodrigues Neto, Batista, Gil, Mendonca, Roberto Dinamite.
İtalya: Zoff, Cabrini, Cuccureddu, Gentile, Maldera, Scirea, Antognoni, Sala, Causio, Bettega, Rossi.
4. İtalya 3-2 Brezilya
Sarria Stadı, Barselona, 05 Haziran 1982
Dünya Kupası tarihinin en çok hatırlanan maçlarından biri olan karşılaşmada, İtalya beşinci dakikada Rossi ile 1-0 öne geçti.
Ancak Brezilya kaptanı Socrates, Zico ile yaptığı verkaç sonrası enfes bir gol atarak skoru eşitledi. Devre bitmeden, Rossi takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1.
İkinci yarıda sahneye çıkan Falcao, İtalyan defansının arasına sızmayı başardı ve skoru tekrar eşitledi: 2-2. Ama Rossi daha bitmemişti. Bitime on dakika bir kez daha sahneye çıkan golcü, takımının ve kendisinin üçüncü golünü atarak maçın skorunu ilan etti: 3-2.
Brezilya: Valdir Peres, Leandro, Oscar, Luisinho, Junior, Cerezo, Socrates, Eder, Falcao, Serginho, Zico
İtalya: Zoff, Cabrini, Scirea, Gentile, Collovati, Antognoni, Oriali, Tardelli, Conti, Graziani, Rossi
5. Brezilya 0-0 İtalya
Pasadena Rose Bowl, Los Angeles, 17 Haziran 1994
Amerika 94 finali beklentileri karşılamayan bir maça sahne oldu. İtalya’yı finale taşıyan üçlü olan Roberto Baggio, Paolo Maldini ve Franco Baresi’nin final maçı öncesi hafif sakatlıklarının bulunması gök mavilileri bu maçta oldukça zorladı. Brezilya’yı ise finale Romario ve Bebeto taşımıştı.
Taktik mücadelesi şeklinde geçen maçın galibini ancak penaltı atışları belirledi.
Bu finalden birkaç yıl sonra açıklamalarda bulunan Roberto Baggio, “Övünmek gibi olmasın ama kariyerim boyunca çok az penaltı kaçırdım” demişti.
Dördüncü Dünya Kupası’na kaldıran Brezilya, bu zafere Roberto Baggio’nun kaçırdığı penaltı ile ulaştı.
Brezilya: Taffarel, Jorginho, Branco, Aldair, Marcio Santos, Mauro Silva, Dunga, Mazinho, Bebeto, Zinho, Romario
İtalya: Pagliuca, Bennarivo, Maldini, Baresi, Mussi, Albertini, Baggio, D., Berti, Donadoni, Baggio, R., Massaro
goal.com
Ronaldinho: “İtalya’ya golüm var”
Ronaldinho, hâla Serie A’da Inter’i yakalayabileceklerini düşünüyor. Brezilyalı yıldız ayrıca bugün Londra’da oynanacak maç öncesi İtalya’yı uyardı.
Bu akşam Londra’da Emirates Stadı'nda karşılaşacak olan İtalya ve Brezilya, 1997’den beri karşı karşıya gelmedi. Milan'lı Ronaldinho’nun, Brezilya’da ilk 11 başlaması bekleniyor.
"Kendimi Barca'da olduğumdan daha iyi hissediyorum"
Ronaldinho, Ancelotti tarafından dört maç yedek tutulduktan sonra bu maçta eleştirmenleri yanıltmak istiyor. La Gazzetta dello Sport’a konuşan Ronaldinho, şunları söyledi:
"Şu an kendimi formda hissediyorum ve Milan’da sıkı çalışıyorum. Barcelona’da olduğumdan daha iyi hissediyorum"
“Eğer daha fazla oynarsam kendimi ispatlayabilirim. Bu maçta formumu herkes görecek ve söz veriyorum, en az bir gol atacağım”
"Serie A çok zor"
Inter, pazar akşamı Milan’la karşılacak. Bu maçta alınacak bir galibiyet ile Milan farkı beş puana indirebilir.
“Sezonun bitmesine daha vakit var. Farkı azaltmak çok önemli”
“İtalya Ligi çok zor ve en zayıf takımlardan bile puan almak zor oluyor”
goal.com
İtalya’nın en ünlü kulüplerinden FC Juventus, son iki yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin taraftar kaybetti.
Stage Up ve Ipsos tarafından, İtalya’nın en önemli haftalık spor dergilerinden Guerin Sportivo için yapılan araştırma, FC Juventus'un taraftar kaybetmesinde, Siyah-beyazlı kulübün futbol skandallarına karışması ve aldığı ceza nedeniyle 2006-2007 sezonunda Serie B'de top koşturmak zorunda kalması belirleyici bir rol oynadığını ortaya koydu.
Araştırmanın ayrıntıları, Guerin Sportivo dergisinin yarın piyasaya çıkacak yeni sayısında yayımlanacak. Dergi yetkilileri, araştırma sonuçlarının bir bölümüne ilişkin bugün kısa bir açıklama yapmakla yetindiler. Açıklamaya göre FC Juventus'un 2004-2005 sezonunda 8 milyon 420 bin olan taraftar sayısı, son 2 sezonda yaklaşık yüzde 17'lik bir azalmaya maruz kaldı. Buna göre FC Juventus'un 2006-2007 sezon sonu itibarıyla taraftar sayısı, 7 milyon 20 bine indi. Aynı dönem itibarıyla AC Milan'ın taraftar sayısında yüzde 33'lük, FC İnter'de ise yüzde 14'lük bir artış yaşandı. AC Milan artış yüzdesindeki fazlalık nedeniyle, taraftar sayısı itibarıyla FC İnter'i geride bıraktı.
Bu gelişmeler sonucunda AC Milan'ın taraftar sayısının 4 milyon 830 bin, FC İnter'in ise 4 milyon 320 bin olduğu kaydedildi. Araştırmaya göre Serie A'da, son iki sezonda ACF Fiorentina ve US Palermo taraftar sayısını arttıran, Cagliari, AS Roma ve SS Lazio ise taraftar sayısında düşüş yaşayan takımlar arasında yer aldılar.
AA
İnter başkanı paraLarı basıp taraftarLarı da mı topLamaya başLadı ne yaptı![]()
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Lippi dönmeli bencede
Sampdoria başkanı Riccardo Garrone, Cassano’nun büyük bir takıma gitmesini engelleyemeyecek gibi gözüküyor.
Ara transfer yeni sona ermiş olmasına rağmen şimdiden kulüplerin yazın kimi alacaklarıyla ilgili haberler basında yer almaya başladı.
TuttoJuve.com’un haberine göre Juventus, Cassano’yu önümüzdeki yaz kadrosuna katmak istiyor. Sampdoria başkanın da bu sefer transferi engelleyemeyeceği belirtiliyor.
Ancak bu söylentiler Juve’nin genç yıldızı Giovinco’nun takımda nasıl yer bulacağı konusunda şüpheler uyandırmaya başladı.
Juventus başkanı genç oyuncularına ileride şans tanıyacaklarını söylese de Sampdoria’nın golcüsünü de takımında görmek istiyor.
Bu sezon Del Piero, Amauri ve Ia quinta’nın arkasında yedek kalan ve Trzeguaet’in de iyileşmesiyle ilk on bir şansı giderek azalan Giovinco’nun gelecek sezon takımdan ayrılabileceği söyleniyor.
Kaynak:Goal
Juve böylesine saçma bir iş yapmaz
Cassano'nun bence büyük bir takıma gitmemesi lazım. Sampdoria tam ona göre bir takım Juventus'ta geçmişdeki gibi kaybolabilir, bence ders çıkarmış olması lazım.
Sezon sonunda gönderileceği iddia edilen Milan teknik direktörü Carlo Ancelotti’nin yerine, İtalya Milli Takımı eski teknik direktörü Donadoni’nin getirileceği belirtiliyor.
Son 7 yıldır takımın aşında olan tecrübeli teknik direktörün, bu sene yapılan büyük transferlere rağmen sezon sonunda şampiyonluk yaşamaması halinde takımdan gönderileceği belirtildi.
Lider Inter’in 8 puan gerisinde 3. sırada yer alan Milan, sezon başından beri büyük maçlarda sıkıntılar yaşıyor. Pazar günü oynanacak Inter derbisinin, bir anlamda Ancelotti için kader maçı olacağı ifade ediliyor.
Sezon sonunda İtalyan teknik direktörün Milan’dan ayrılacağı ve kısa süreliğine Chelsea’nin başına getirilen Guus Hiddink’in yerini alacağı da gelen haberler arasında yerini alıyor.
Milan’ın şimdiden seneye takımın başına geçecek teknik direktör için arayışa başladığı belirtiliyor. Son aday ise, İtalya Milli Takımı eski teknik direktörü Roberto Donadoni.
Euro 2008’de yaşanan başarısızlıktan sonra görevine son verilen 45 yaşındaki teknik direktör bu sezonu çalışmayarak geçiriyor. Diğer bir aday Leonardo’nun da ismi kulislerde sıklıkla geçiyor.
O vazgeçenler zate gerçek taraftar değil.Taraftar kötü günde belli olur.Bunları dert etmeye bile değmez..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Juventus taraftar kaybetmez bu mümkün değil Juve'nin sadece büyüklüğü hasar gördü artık yıldızların Juventus'u tercih edeceğini düşünmüyorum..
Last edited by Roberto Baggio : 13.Şubat.2008 at 23:27
Bu bizim taraftar kaybetmiş halimiz ise ohooo![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Taraftar kaybetmekten çok safra atmak diyebiliriz.
Inter i Lippi bile şampiyon yapamadı ama gizli güçler yaptıayrıca Juveden ayrılanların hali içler acısı hepsi 1000 pişman 1 Zlatan var oda kişiliksiz biri olduğunu Bosna daki akrabaları bile belirtmişti.. Ama o daha genc ilerde görürüz sonunu... Aslen Juveli olmayanlar şampiyonluk için tutanlar bırakmıştır buda önemli değil....
Zarate’yi beş yıl daha Lazio’da tutacak sözleşme nihayete ermek üzere.
Mauro Zarate’nin kardeşi ve aynı zamanda menajeri olan Sergio, santrforu beş yıl daha Lazio’da tutacak sözleşmede anlaşmaya vardıklarını doğruladı.
Arjantinli santfor, Lazio’da Al Sadd takımından kiralık olarak oynuyor. Lazio başkansı Claudio Lotito, Zarate’yi takımda tutmak için uzun zamandır uğraşıyordu. Oyuncuyla yapılan görüşmeler, Zarate’nin daha iyisini istemesi yüzünden sıkıntıya girmişti. Şu an anlaşılmış gibi gözüken sözleşmeye bakılırsa, başkan Lotito elinden geleni yapmış.
"El sıkıştık"
Il Corriere Dello Sport’a konuşan Sergio Zarate, şunları söyledi:
"El sıkıştık ve bu benim için sözleşmeden daha önemli. Taleplerimizi değiştirmeyeceğiz. Eğer, Lotito sözünde durursa Mauro, Lazio’da kalacak. Ama yine de, Mauro’yu Al Sadd’dan almak, Lazio’ya kalmış."
"Tek eksik imza"
Sergio Zarate’nin sözlerine karşılık veren Lotito, Zarate ile anlaşmaya çok yakın olduklarını söyledi.
“Zarate, bizimle kalacak. Şu an için tek eksik, imza”
Yapılan centilmenlik anlaşmasına göre, Lotito, şimdi Arap kulübü Al Sadd’ı ikna etmek zorunda. Al Sadd’ın ise Zarate için 20 milyon avro isteyeceği konuşuluyor.
Antrenman sonrasında imza vermek istemeyen Panucci, Romalı taraftarların hışmına uğradı.
Christian Panucci’nin Roma’da gördüğü kabuslar, eleştiriler devam ettiği sürece sona ermeyecek gibi gözüküyor. Bu sefer oyuncuyu eleştirenler, Roma taraftarları.
İdmandan ilk ayrılan oyuncu olan Panucci, antrenman sonrası imza almak ve fotoğraf çekilmek isteyen taraftarların isteklerini yerine getirmeyince, Romalı taraftarların tepkisiyle karşılaştı.
Romanews.eu adlı internet sitesinin haberine göre; Panucci’ye karşı oldukça sert konuşan bir bayan taraftar; oyuncunun kulübe karşı olan tavırlarının nedenini sordu. İtalyan oyuncunun tavrını değiştirmesi gerektiğini belirten taraftar, kulübe biraz saygı göstermesini istedi.
Otomobilinin içindeyken konu hakkında kısa süreli bir reaksiyon gösteren oyuncu, “Daha sonra konuşacağım” diyerek uzaklaştı.
Atalanta maçının hazırlıklarını sürdüren Roma, oldukça hareketli bir gün yaşadı. Pazar günü oynayacağı maç için Atlanta’ya gidecek olan başkent ekibinde tek hedef, üç puanla dönmek.
Juventus idmanına sürpriz bir ziyaret yapan Hollandalı yıldız Edgar Davids, siyah beyazlıların eski günlerine dönmesi için biraz daha sabır gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Marcello Lippi döneminin en önemli oyuncularından olan Edgar Davids, Juventus’un idmanını seyretti ve siyah beyazlı kulübe zaman verilmesi gerektiğini söyledi.
Hollanda’da alt liglerden birinde forma giyen Davids, sıcak davranışlarıyla antrenmana neşe kattı. Özellikle David Trezeguet ve Mauro Camoranesi ile çok samimi gözüken 35 yaşındaki oyuncu, bir süre de idmanı izledi.
Tuttusport’a konuşan Hollandalı yıldız, “Juventus’u ve İtalyan ligini devamlı takip ediyorum. Juventus taraftarları biraz daha sabırlı olmalılar çünkü sürekli kazanacak bir takımı yeni baştan kurmak pek de kolay bir iş değil. Genç oyuncuların da oldukça iyi olduklarını düşünüyorum ancak onların da biraz daha zamana ihtiyaçları var,” dedi.
Veliahtının kim olacağı sorusuna diplomatik bir cevap veren Davids, “Bu tarz karşılaştırmalara girmeyi sevmiyorum,” diye cevap verdi.