Quote Originally Posted by koray_capello
ya arkadaşlar ingilizceyi filan bırakın boş işleri şimdi bunlar ufak tefek şeyler..

benim anlayamadığım türkiyenin 3 büyüklerinden beşiktaş ta oynayan dünya çapında olmasada en azından futbolla ilgilenen çoğu insanın tanıdığı oscar cordoba nın 9 olan kicking özelliği.bi kaç kez denedim ve bu özelliğin random olmadığını yani 9 olarak ayarlandığını anladım.zaten random olması veya 9 olarak ayarlanması arasında bence hiç bir fark yok..

yani burda 2.lig b kategorinde bilmemne takımında oynayan ismi cismi duyulmamış bir oyuncunun atıyorum anticipation özelliğinden bahsetmiyoruz.oscar cordoba gibi bi adamdan bahsediyoruz.35 yaşına dünya kupalarında oynamış boca juniors ta ve italya da oynamış ve uzun bir süredir de türkiye de.yani bu sezon gelse onuda anlıyacam ama adam 5 senedir burda.yani bu özelliği ayarlayanların hakketten futbolundan da şüphe duymak değilde körler mi acaba onu düşünüyorum..

hayatında maç izlememiş bir insan bile duymuştur artık cordoba nın toplara ne kadar iyi vurduğunu.yok eğer bu 9 olan özellik doğru ise kicking i 20 olan kaleci kim onu çok merak ediyorum.ayrıca kicking sonuçta bir kaleci için kalecilik özellikleri kadar önemli.

yalnız burda olay yanlışta anlaşılmasın derdim sırf cordoba değil eminimki bunun gibi insanın artık gözünün içine sokulan fakat oyunda alakasız aktarılan birçok özellikler vardır ben bunların hepsi için genel anlamda söylüyorum.buda türkiye ligi araştırma komitesinin ne denli yetersiz ve başarız olduğunu açıkça gösteriyor.bizde hala ikinci ligi üçüncü ligi gerçekçi şekilde bekliyoruz?!?
Sayın koray bey, ekibimizin yetersiz ve başarısız olduğu konusuna katılmıyorum. Daha önce aylar yıllar öncesinden Tuncay Şanlı, İbrahim Akın, Necati Ateş, Volkan Demirel, Okan Koç gibi birçok yetenekli Türk gencini tespit etmiş, hatta Türkiye'deki bazı teknik direktörler bizzat başvurarak bilgilerimizin paylaşımını istemiştir. Ekibimizde araştırma görevi alan bazı arkadaşlarımız kulüplerde scouting mevkiisine alınmıştır.

Cordoba'nın ne gibi özelliklere sahip olduğunu tabii ki biliyoruz. Dört büyük takımın araştırması en özenli şekilde yapılıyor. Hatta araştırma işinin başında olan Türker Tozar bu dört takımı bizzat kendi araştırıyor. Zaten kendisi Trabzonspor'da Basın İlişkilerinden sorumlu ve takımın her deplasmanında yer alan birisi. Ama Trabzonspor bile tam olarak yansıtılamadı.

Bu sene SI Games ile bazı problemler yaşandı. Bu problemler nedeniyle elimizdeki verilerin ancak yarısı oyuna yansıtılabildi. Benim kendi bölgemde araştırdığım ve tespit ettiğim bazı bilgiler bile oyunda yok şu an. 3. Lig için detaylı bir araştırma yapılmıyor zaten. 2. Lige gelirsek her hafta arkadaşlarımız takibe devam ediyorlar.

Kendimden örnek vermek gerekirse perşembe günü oynanan 2. Lig B Kategorisi yükselme grubu maçına gittim. Bu maçtan edindiğim bilgileri önümüzdeki senenin oyununa yansıtacağız örneğin.