Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 32 sonuç

Konu: Turksportal FM

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Default Turksportal FM

Turksportal'ımızın bence artık bir radyosu olmalı diye düşünüyorum

Çeşitli haberler,gelişmeler ve bol bol müzik yayını olabilir.

Hatta program bile yapılabilir.Spor programı.Karşılıklı konuşmalarla.

Neden olmasın ?

Elbet birazcık meşakatli bir iş ancak sitemiz bunun altından kalkabilecek düzeydedir diye düşünüyorum.

Yetkililer daha iyi bilirler maliyet vs olayı da olacak.

Bu fikir geldi aklıma gece gece

Saygılar...

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006

bi radyo istasyonu kurmak boş bi frekans almak bayağı maliyetli bi iş..
    Ama olursada güzel olur Tsi Fm

Benim bir arkadaş kurmuştu bir siteden sitenin adını tam hatırlamıyorum parasız dı hatta.Bir günde kurmuştu.Olursa çok güzel olur.

Nesil
    2007
    Yer
    Hollanda Rotterdam

Guzel olur ama pahaliya patlar

Quote Originally Posted by mert_fox View Post
    Benim bir arkadaş kurmuştu bir siteden sitenin adını tam hatırlamıyorum parasız dı hatta.Bir günde kurmuştu.Olursa çok güzel olur.
    Flatcast olmasin dedigin site

www.flatcast.com/de/startseite.aspx

You can call me a hero.
    I'm no hero. I'm a legend.
    Heroes last a lifetime. Legends last forever.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Kotayı fazla yorar Sitenin bu tür uygulamaya ihtiyacı olacağını sanmıyorum ...

Quote Originally Posted by fm26mer View Post
    bi radyo istasyonu kurmak boş bi frekans almak bayağı maliyetli bi iş..
    Ama olursada güzel olur Tsi Fm
    Gerçek radyo istasyonundan bahsetmiyoruz ki İnternet üzerinden yayın yapılabiliyor birçok sistem var.

Nesil
    2006

Olabilir; mesela haftasonları maç yayınıda yapabilir. Lig TV'den izleyecek bir yönetici veya üye mikrofon karşısına geçip o maçı anlatabilir...

Onun dışında çeşitli müzik programları yapılabilinir.

Haftada bir saat djlik yapabilirim böyle bir uygulama olursa....

Tabii siteyi yavaşlatır mı,kendine bir özel uzantı mı açılır.Sonuçta site destek verdikten sonra bir domain bir host'la da bu işi görebiliriz.Turksportalfm.com gibi mesela.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Zamanında böyle bir yayın yapmıştım. Bilmiyorum gelenler hatırlar belki. Gerçekten çok da keyifli bir yayın olmuştu. Ama daha sonra Mustafa'yla olan görüşmem de radyo işinin olmayacağını konuştuyduk ve iptal ettik. Bilmiyorum eğer çok istek olursa tekrardan yapabiliriz. En azından ben yapabilirim eskisi gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

İnternet üzerinden yayın yapılıyor. Flatcast bu iş için ideal diye düşünüyorum. Bir ara yapıyordum. Hazır hesapta var ancak şifresini hatırlamam gerekiyor. Sitenin haricinde bir sayfaya yönlendirme yapılabilir. Bu sayede bu iş için gönüllü olabilecek arkadaşlarımızda emeklerini ortaya koyarlar. Zaten bu iş yapıldıktan sonra sonuçlarına göre kalıcılığı veya iptaline karar verilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Bence gereksiz bir uygulama. Siteyi de yavaşlatabilir ayrıca kota sorunu olanlar içinde kötü olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Arkadaşlar siteyi neden yavaşlatsın onu anlamadım.

Radyo linkine tıklayacaksınız WİNAMP üzerinden de dinleme şansınız olacak.O yüzden sitenin yavaşlayacağını zannetmiyorum.

Çağrı hatırlıyorum.Nasıl keyifli olduğunu galiba senden başka iyi bilen olamaz

Bence keyifli bişey olabilir.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Siteye bir zorluğu olmaz.

2 problem var.

Bu işle tam anlamıyla uğraşacak kişiler var mı? Çünkü müzik yayını yapmak içinse gereksiz diye düşünüyorum. Herkes kendi müziğini dinleyebiliyor.

Birde kota problemi var. Bu yayınları dinleyecek arkadaşlar kota konusunda problem yaşayabilirler. Çünkü hatrı sayılır şekilde kotadan yiyor.

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    Bence gereksiz bir uygulama. Siteyi de yavaşlatabilir ayrıca kota sorunu olanlar içinde kötü olur.
    Herkes dinlemek zorunda değil ki.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Arkadaşlar siteyi neden yavaşlatsın onu anlamadım.

Radyo linkine tıklayacaksınız WİNAMP üzerinden de dinleme şansınız olacak.O yüzden sitenin yavaşlayacağını zannetmiyorum.

Çağrı hatırlıyorum.Nasıl keyifli olduğunu galiba senden başka iyi bilen olamaz

Bence keyifli bişey olabilir.
    Eski hesap hala duruyor zaten Flatcast'te... Ben bizimkilerle bir konuşayım. Size bu konu hakkında daha sonra ayrıntılı bir bilgi veririm. Eskiden yaptığımız yayınlar çok zevkli oluyordu. Herkes çok keyif alıyordu. Hatırlıyosun sen de Murat.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bay Önder View Post
    Olabilir; mesela haftasonları maç yayınıda yapabilir. Lig TV'den izleyecek bir yönetici veya üye mikrofon karşısına geçip o maçı anlatabilir...

Onun dışında çeşitli müzik programları yapılabilinir.

Haftada bir saat djlik yapabilirim böyle bir uygulama olursa....
    Ben maç anlatırım sesimde güzeldir hani

Güzel oLur asLında ama arkadaşların dediği gibi kota sorunu oLabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Çağrı gönül ister ki o muhabbetleri o tatlı olayları herkes yaşasın

Çağrı senin bu işte gönüllü ve istekli olduğunu biliyorum sana güveniyorum bu konuda Bende elimden geleni yapabilirim her konuda olduğu gibi bu konuda da

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Şimdi şöyle: Biz bir ekip olduğumuz için ve bu konuda sitemizle alakalı olduğundan kendi başımıza bişey yapmıyoruz. Ekip olarak konuşup kararlar alıp onları uyguluyoruz. Ben dediğim gibi ekipteki arkadaşlarımla bunu konuşucam. Eğer olursa hallederiz tabii ki. Radyo konusunda bi sorun olmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Bir gelişme var mı Çağrıcım Radyo konusunda ?

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Bir gelişme var mı Çağrıcım Radyo konusunda ?
    bilgisayardan radyo dinlemek bana pek mantıklı gelmiyor...baya da külfetli bir iş...ama maksat muhabbet olunca bir başka oluyor...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Abicim isteyen dinler istemeyen dinlemez işin aslı bu

Keyfini bence bilmeyenler gereksiz diyor

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Muratcım önerin güzel bende destekleyenler arasındayım. Ancak bazı arkadaşlarımızın gereksiz demesinede hak vermemek elde değil.

Şimdi bu durumu istediğiniz kadar zevkli hale getirelim. Burada çoğu kullanıcı kotalı net kullanıyor. Yine bu çoğu kişinin ekonomik özgürlüğü kendi elinde değil. Hani bu eğlenceye değer kota aşsada problem olmaz diyecek durumda olamayanlar var. Sen bu öneriyi işte bahsettiğimiz bu kişiler için söylüyorsun.

Kimse dinlemedikten sonra yapmanın bir anlamı yok. Yanlış anlamayında Jigsaw yayın yapacak ve sadece sen dinleyeceksen zaten burada tartışmanın anlamı yok ama bu herkesi kapsayacak bir işlemse kabul etmemiz gereken bazı şeyler var. Bilmem yanlış mı düşünüyorum. Düşünüyosam söyle çekinme

Çok keyifli bir iş. Ben başka bir siteninkinde biraz takılmıştım chat de var yanda Flatcast in. Siteyi yavaşlatması söz konusu bile değil. Bir açılsa o gereksiz diyenleri görürüz bakalım çıkıyorlarmı radyodan. Kabul derseniz bende elimden gelen yardımı esirgemem.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Burakcım yok yahu ne çekineceğim.

Tabii ki dediğin şey geçerli.Yanlış demiyorum ancak şöyle bir durum var.

Radyonun yayın akışı belli olur mesela kotalı olan üyeler'de özel olarak merak ettiği takip ettiği şey dinler.Bu şekilde de olabilir.Ancak emin ol ki bu sitede o potansiyel var bence.

Yani şunu iddaa edebilirimki herhangi bir yayını en az 50 kişi dinler diye düşünüyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

ben son birkaç haftadır buradayım akşamları zaten on olan sayısı 50 kişiyi geçmez...şu anda sitenin yaş ortalaması liseli öğrencilere hitap ediyor gözlemlediğim kadarıyla...doğal olarak okul olduğu vakit çoğu kişinin bilgisayar kullanması yasak oluyor...

ben netten radyo dinlemek yerine sevdiğim parçaları winamp a koyarım, çok merak ettiğim konularıda açar netten bakarım...ne zaman dinlerim gece eşek muhabbeti olsun diye dinlerim...sosyal yaşantısı olan kişilerin çoğuda benim gibi yapar tahmin ediyorum...

radyo devri artık araba kullanırken var...

ha yaparsın yavuzun minibüsü gibi bir program o zaman toplarsın 50 kişiyi...ya da hafta sonu ancak dediğin gibi olur...bunun bir göstergiside başlığa katılımdan kaynaklanıyor...

DisCo arkadaşımızın dediği de doğru...çoğu kullanıcı kotalı...eminim ki o kotalılarda sınırlarını takip ettiği diziler ya da izlemek istediği filmler...oynamak istediği oyunlarda kullanmak ister...

benim arkadaşım da radyo yayını yaptı çok takıldım onun yanında...keyif zaten göreceli kavramdır herkese göre değişir...ben çokda beğendim gırgor şamata oluyor...

ben külfetinden dolayı gereksiz olduğunu ima etmiştim...radyo kurulursa ilk iştirak edeceklerden biriyimde...

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Mustafa Budak
    arkadaşlar öncelikle radyo fikri güzel bende isterim ama şöyle bir mevzu var,

internetten radyo yayını olarak muzik yayınlamak telif haklarına girmektedir. Yayını yapılacak muziğin telif hakkı ödenmediği taktirde herhangi bir şikayet olursa veya araştırma kötü durumlar söz konusu olabilir.

"5846 sayılı yasanın 5101 sayılı yasa ile yapılan değişiklik sonucu getirilen 4. maddesi gereğince bu siteye erişim engellenmektedir"

şeklinde turksportal'a girilince bir yazı çıkmasını istemeyiz sanırım.

böyle birşey başımıza gelince olabilecekler: http://www.turkceradyo.com/php/content/view/72/1/
    burada anlatılmış..

Kısacası müyap ve mesam tarafından korunan muzik yayınlarını yapamayız.

Arkadaşlar Mustafa'yle ve ekipteki diğer arkadaşlarımla sizlere söylediğim gibi bu mevzuyu konuştum. Mustafa güzel bir açıklama yaptı ve ona katılmamak elde değil yukarıdaki mesajını okursanız eğer. Çünkü hiç birimiz Turksportal'ın kapanmasını istemeyiz biliyosunuz ki.

Ama bu yayın Turksportal'da olmasa bile ben yine eskisi gibi yapmayı planlıyorum açıkçası.. Bakalım bekleyip göreceğiz.

Haaaa bu arada.. Turnuvadaki bazı maçların yayınlarını yapabiliriz onu düşünüyoruz şuanda.. Karar verildikten sonra bilgilendirme yaparız tekrardan.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

SANIRIM İSTENİLEN OLDU ARKADAŞLAR. YARIN AKŞAMKİ TEST YAYININA HEPİNİZİ BEKLİYORUZ.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=57182

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Hayırlı olsun hakikaten

Hayırlı olsun cümleten...

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri