Tabii ki yanlış anlamam. Sonuçta her taktikte olduğu gibi bunda da eksik yönler olabilir. Eleştirileriniz sayesinde bu taktikler giderek daha da mükemmelleşecektir. Burada saygı çerçevesinde, birbirimizi kırmayacak şekilde tabii ki taktiğin artı ve eksi yönleri konuşulacaktır. Konunun amacı o zaten. Pek kimse indirmiyor taktiği ne de olsa Sorularınız tek tek cevaplamaya çalışacağım, ve birlikte bu taktiği en mükemmel şekline dönüştürmeye çalışacağız.
senin versiyonun ne acana yani hangi versiyona uyumlu bu taktik?
Bildiğim kadarıyla versiyon önemli değil taktikte. Ama ben 8.0.0 kullanıyorum.
Bu taktik ArsenaL de başarı getirebiLir zaten kadro kaLitesi çok yüksek ve teknik oyuncuLardan oLuşuyo kısa pas -hızLı tempoyu kaLdırabiLirLer yani ama her takımın bunu yapması imkansz
Zaten hiçbir taktikle her takımda başarı sağlayamayız bence, sonuçta her takımın kendine özgü yapısı var. Ufak değişikliklerle kullanılabilir tabii ki. Ama şunu da belirteyim bugüne kadar ufak değişiklikler haricinde her oynadığım takımda bu taktiği kullandım, %85 başarı sağladığımı söyleyebilirim.
ayrıca yine kısa pas -hızLı tempo oynarken genişLiği biraz daha dar yaparsan oyuncuLar birbirne daha yakın oLur ve kısa pas stiLinin daha az aksamasına yardımcı oLur..
Taktiklerimde dar alanda oynamak genelde tercihimdir, fakat bu taktikte nedense unutmuşum Bir sonraki versiyonda eleştirilerinizi göz önünde bulunduracağım zaten.
Atak oynarken Defansı o kadar geride kurarsan oyuncuLarın arasında büyük boşLuk oLur tam verimLi bi baskı kuramazsın yani Ömer ÜründüL'ün deyimiyLe BLokLar arası boşLuk Ataktayken dönen topLarı kazanmaktan büyük zorLuk çekersin..
Defansı geride kurmayınca arkaya kaçan toplar çok canımı sıkıyor, bu nedenle defansımı geride kurmayı tercih ediyorum. Bloklar arası boşluğa gelince, bu boşlukları orta saha oyunculaıyla kapamaya çalışıyorum. Ortalama bir defansif orta saha ve çalışkan kanat oyuncuları böyle bir sorunu ortadan kaldırıyor.

Evet arkadaşa katılıyorum. Hızlı bir tempo ve kısa paslaşmaları her takım kaldıramaz. Gerçekte Arsenal bunu çok iyi yapıyordu. Oyundada zaten Fabregas olsun pası 20. teknik adamlardan kurulu bir takım sonuçta. Genişlik içinde aynı şeyler söylenebilir. Geniş alana yayılınca daha ofansif oynarız dolayısıyla sahayı tümüyle kullanırız. Kısa pası oynamak için de dar alan daha müsait. Çünkü kısa pas demek oyuncunun en yakınındaki müsait adama pası vermesi demek.

Ömer Üründül'e gelelim Stadyum programında tek söylediği şey bloklar arası boşluk ve alan daraltma Atak oynayınca defansın oyunu ilerde kurması gerekiyor ki ortasahada boşluk kalmasın. Yani defans ile hücüm hattı arasındaki alan çok fazla olmamalıdır.Tabi bunun içinde sağlam ve hızlı defans oyuncuları gerek.
Genel olarak aynı şeyleri yazmışsınız, yukarıdaki cevaplarım senin için de geçerli abicim. Eleştirilerinizi göz önünde bulundurmayacak mıyım, tabii ki bulunduracağım. En kısa sürede taktikte birkaç değişiklik daha yapıp burada paylaşacağım. Yorumlarınız için teşekkür ederim.