Hıncal Uluç yazısı üzerine bazı yazarların yorumları.

"Birileri Fenerbahçe adını kullanarak bazı şeyleri abartıyor"

"Aziz Yıldırım kulübü planlı bir şekilde büyütmeye çalışıyor. Bunu yaparken basınla kurduğu özel bir ilişkiden söz edilemez.

Zaten konuşup görüşmüyor bile basınla..Tabi birileri Fenerbahçe adını kullanarak prim yapmak adına bazı şeyleri abartıyor.

Bir milyon kayıtlı üye hedefi Yıldırım’ın büyüme isteğinin bir örneği zaten.

Fenerbahçe borçsuz bir kulüp ve bu planlı büyüme birilerini kıskandırıyor olabilir."

Can Bartu

"Rekabet olmadan imparatorluk olmaz"

"Diğer 3 büyük kulüp olmazsa hiçbir şey olmaz. Fenerbahçe iyi işler yapıyor. Kabul ediyorum, bu başarıya burun kıvırmıyorum. Daha başarılı olmasını da istiyorum.

Diğer takımların o seviyeye gelmesini isterim. O zaman ligimiz daha keyifli olacak. Her takım başarıyı yakaladığında tatlı bir rekabet olacaktır. Zaten bir takımı büyük gösteren de rekabettir. Bu olmadan imparatorluk olmaz. Fenerbahçe'nin, Beşiktaş ve Galatasaray'sız imparatorluğu tek başına yüklenebileceğini düşünmüyorum."

Vedat Okyar

"Keşke bu büyüme şeffaf olsaydı"

"Bizim kültürümüzde büyümenin adı maalesef imparatorluk kavramıyla özdeşleştirildi. Elbette güç, hükmetmeyi ve iktidarı çağrıştıran bu kavram. Bazılarının hoşuna giderken birçok insanı da rahatsız ediyor.

Fenerbahçe Türkiye'de geçerli kararları ve taktikleri uygulayarak bir büyüme sürecine girdi. Global endüstriyel futbol ile rekabet edecekseniz saedece sportif masumiyetlerle hedefinize ulaşamazsınız. Fenerbahçe endüstriyel futbol ülkelerinin büyük kulüplerindeki standartlara ulaşmak istiyor. Gelişmekte olan her ülkede sermayenin oluşumundan demokrasinin tüm kurumlarıyla gerçekleşmesine kadar bazı zorlamalar kural dışılıklar ve haksızlıklar görülebilir.
Fenerbahçe'nin büyüme stratejisi, içinde eleştirilecek yadırganacak unsurlar içerse de bizim ülkemizde büyümenin vazgeçilmezlerini kullandığı için şaşırmamak gerekiyor. Keşke bu büyüme çağdaş evrensel standartlara uygun, hukuk içinde açık şeffaf ve ayrıcalıksız ilişkilerle olsaydı. Ben Fenerbahçe'ye kusur bulmam. Kusur kültürmüzde ve düşen-yükselen değerlerimizdedir."

Atilla Gökçe

"F.Bahçe 1 değil 2 adım önde, ama..."

Hıncal Uluç'la aynı fikirde değilim. Şu anda Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı geçtiğini söylemek yanlış olmaz ama arada çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum. Bizlerin oynadığı dönemde ve UEFA Kyupası'nın kazanıldığı dönemde G.Saray 2 adım öndeydi, şimdi F.Bahçe 1 değil 2 adım önde. Aziz Yıldırım ve ekibi çok iyi şeyler yaptı. G.Saray da yapacaktır. Seyrantepe bunun ilk örneği. Yeni yönetim geldiğinde ve stat bittiğinde aradaki fark kapanacktır.

Başbakan ve Genelkurmay Başkanı F.Bahçeli olabilir. Geçmiş dönemlerde, G.Saray'ın zirede olduğu dönemde Başbakan da G.Saraylıydı, Spor Bakanı da."

Turgay Şeren

"Federasyon FB'li değil"

"8-10 yıl önce Galatasaray Avrupa'da zirveye çıkmıştı. Başbakan G.Saraylıydı, Milli Takımın çoğu G.Saraylı futbolculardan oluşuyordu, teknik direktör Fatih Terim G.Saraylıydı. Türkiye'de tam anlamıyla bir G.Saray devri yaşanıyordu. Bu başarılar Türk futbolunu ileriye götürdü. Diğer takımlar için motivasyon kaynağı oldu.

Bugün Fenerbahçe aynı yerde. Sarı-lacivertli takım, o dönem G.Saray'ın elde ettiği başarıları getirirse yine çıta yükselmiş olur. Ama eğer Fenerbahçe diğer takımlara karşı bir risk olarak algılanırsa spor kamuoyunda rahatsızlık yaratır. Kötümser düşünmek istemiyorum. Yeni Futbol Federasyonu Başkanı F.Bahçeli değil. Disiplin Kurulu Başkanı F.Bahçeli değil. F.Bahçeli kişilerin etkin kurullarda görev alması da normal. İnsanlar görevlerini doğru yaptığı sürece bir sorun olmaz.

Geçmişe değil günümüze bakmak lazım. Ortam Fenerbahçe ile ilgili yorum yapmaya çok müsait."

Altan Tanrıkulu

“Biri Fenerbahçe'yi durdursun”

"Yıllar önce, Galatasaray'ı durdurun eğer durduramazsanız Fenerbahçe ve Beşiktaş sıradan bir takım olur. Galatasaeray ise Avrupa takımı olur demiştim. Herkes bu görüşüme isyan edip Galatasaray'ı durduracağına 'Fenerbahçe ve Beşiktaş yukarı çıksın' demişlerdi. Ben bu sözleri söyledikten sonra Galatasaray UEFA şampiyonu oldu. Üst üste 4 yıl şampiyon oldu. Ama yanlış yönetim ve planlama sonucunda Galatasaray zirvededn yere düştü hatta başladığı noktadan geriye doğru gitti.

Şimdi Fenerbahçe 10 küsur yıl önce Galatasaray'ın yaptığını yapmaya çalışıyor daha yolun başında. Yine aynı şeyi söylüyorum. Biri Fenerbahçe'yi durdursun yoksa Galatasaray ve Beşiktaş sıradan takım olur.

Durdurun demekle şunu anlatıyorum yani onun önüne geçin. Ama benim bu sözümü dangalaklar Galatasaray'a sabotaj yapın diye anladılar ve şimdi de Fenerbahçeye sabotaj yapın diye anlayacaklar."

Kazım Kanat

Habertürk