-
Galatasaray'lı arkadaşlarıma birşeyi söylemek istiyorum.
Lucescu dönemi ile Gerest arasında kalan zamanda şu söylemi duymayan yoktur.
"Yönetim çıkıp desin ki kimse bizden 2 yıl başarı beklemesin. Biz gençlerden kurulu 2000 ruhunu yakalayacak kadroyu kuracağız."
Herkeste buna razıydı. Önemli bir misyon yüklenmiştik. Galatasaray kulübü, alt yapıdan oyuncu yetiştiren eklediği yabancılarla Avrupa'yı dize getiren bir ekipti. Kulübün borçlardan dolayı düzgün transfer yapamaması ve başarısız olması üzerine bu düşünce herkese çok mantıklı gelmeye başladı.
İşte bu sene bu hayata geçirildi. Takım şampiyonluğa oynadığı için herşeyi bir anda unutuverdik. Şampiyonlar ligi kupası nerde diye sorar olduk.
Kalli'nin yaptıklarını burada anlatmayacağım. Bizi yeterince sinir etti ama yeniden kurulmuş bir takımın, parasıyla adam döven Fenerbahçe'ye ve Galatasaray'a oranla daha oturmuş bir kadrosu olan Beşiktaş'la yarışacağını düşünmek hayal olurdu. Şimdi ligde 5. sırada olsaydık. Geleceğin takımını kuruyoruz, o yüzden olabilir 1-2 sene sonra görüşürüz diyecektik. Kalli ve ekibi günahıyla sevabıyla bu geleceğin takımını kurarken şampiyonluğa da oynuyor. Hatanın en önde gidenini yapıyor ama yarısından fazlası yeni olan bir takımı oynatıyor ve hiçte sırıtmıyor.
O açıdan Galatasaray bu sene şampiyon olur veya olamaz. Bunu sezon sonunda göreceğiz. Bu kimseyi küçümsemek değildir ancak ligimizde bizim kadromuz gibi bir yapıya sahip hangi takım olsaydı şuan 5. sıradaki yerini korumak için mücadele ediyor olurdu.
Yeni gelen teknik adam ise başarıya aç, Türkiye'yi iyi bilen, en az biz kadar Galatasaray'ı benimseyen bir kişi olmalıdır. Buna en yakın isimlerden birisi Sounnes olduğu için o yönde fikir belirttim.
Bizim için kim hayırlı olacaksa o gelsin.
Unutmayın ki Chelsea'den 5 yiyen takımda bizdik sonra nerelere geldik. Bu senede Avrupa'da şansla gruptan çıktık ilerde ne olur bilinmez.
Mesaj Yetkileri