Sayfa 10 / 34 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Toto Tamuz gelecek sene -8 PA'ye dusuyor diye bi duyum aldim (saka degil)

Ilhan Parlak artik genc bi yetenek degildir yani set PA alicak yasi geldi de geciyor bile. Eger ulkemizde -9 PA bu kadar zor veriliyorsa su asamada boyle yuksek bi PA alicak son oyunculardandir Ilhan ve sepebleri cok acik. FM 2008 icin -9 PA verilmis kendisine ama FM 2008'de -8'di. Zaten bastan verilmesi hata idi ne yaptiki o sezon da artis yapildi sirf Fenerbahce'ye transfer oldu diye. O sezondan onceki genc millerdeki basarilarini da anlatmaya kalmayin haberimiz var.

Kezman ve Semih diyorsunuz ama Zico Semih'i tercih etmiyor, Kezman'in performansi ortada Ilhan'in bu sezon an azindan bi Batuhan kadar ikinci yarilarda maca girmisligi bile yok. Su asamada maksimum 145-150 PA almalidir o da zamanla performansina gore iner ya da duser. Kimser burda genc yeteneklerin PA'leri dussun demiyor ama belirtigim gibi eksi PA'ler 21 yasinin altindaki oyunculara veriliyor daha cok ve Ilhan hala kendini kanitlayamamis ise bence ondan artik oyle 160+ olma ihtimali ummak hayal urunudur.

Emre'nin su anki yasinda kadroya giremeyip disarilara yollanan Gokhan Zan'lar 160 PA aldiysa, Can Arat'lar 150 PA, Yasin Cakmak'lar su anda 145 PA aliyorsa ve gecen sene 155 PA aldiysa Emre Gungor'de cok rahat 160 PA alir en azindan 150-155 alir. Su anda Turkiye'nin en cok gelecek vaad eden ismidir Emre defansda.

Kazim'in PA 150-155 cok rahat olur duruma gore 160'da olur neden olmasin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Emre Güngör 150 PA alırsa hiç kimsenin birşey diyeceğini sanmam ama maksimumu da odur yani.. Kazım konusunda zaten hemfikiriz birşey demeyeceğim ama bence de İlhan için 155-160 arası bir PA'da en uygunudur... ama bu arada bir hatanı düzelteyim 23 yaşına kadar eksili PA veriliyor oyunculara...
    Ha bi de Toto Tamuz abi Toto Tamuz gider -9 lu yerine 2 tane daha İsrailli gelir -9lu senin güvenin kaldı mı şimdi İsraildeki araştırmacılara

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    Unutmasın bazı arkadaşlar Rcardinho bu ülkede bir sene top poynamadan yattı kaç puan düşüş yapıldı....
    Rico, Beşiktaş'a geldikten sonra 1 sene bir değişiklik yapamadık zaten çünkü futbolcuyu anca iyice izlemiş ve değerlendirme şansı bulmuş oluyoruz. Sonra dosya elime geçtiğinde net hatırlamıyorum ama 8-10 puanlık bir düşüş yaptım ve dosyalar şuan tekrar elimizde yine 8-10 puanlık bir düşüş daha yaparak 138 ca seviyesine kadar indirdim, zaten anlık değerlendirmeler yapamıyoruz biliyorsunuz, dosya elimize senede 1-2 kere filan elimize geçiyor, sezon başı, devre arası gibi..
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by Han12 View Post
    Emre Güngör 150 PA alırsa hiç kimsenin birşey diyeceğini sanmam ama maksimumu da odur yani.. Kazım konusunda zaten hemfikiriz birşey demeyeceğim ama bence de İlhan için 155-160 arası bir PA'da en uygunudur... ama bu arada bir hatanı düzelteyim 23 yaşına kadar eksili PA veriliyor oyunculara...
    Ha bi de Toto Tamuz abi Toto Tamuz gider -9 lu yerine 2 tane daha İsrailli gelir -9lu senin güvenin kaldı mı şimdi İsraildeki araştırmacılara
    Gokhan Unal bile 155 PA alirken Ilhan Parlak icin su anda ayni PA verilmesi hata okur bence 155-160 degil 145-150 olucak o. Su anda Ulkemizin en iyi forveti Umit Karan bile CA 140 PA 150 iken Ilhan Parlak'a daha fazla verilmesi cok buyuk hata olur daha ne yaptiki ne kanitladi? Olmadi -8 PA verilir daha fazlasi icin su ana kadar bisey kanitlamis degil. Tekrar edicem U-19 mill takimda yaptiklarinin su anda hic bi degeri kjalmadi 2-3 sene once idi onlar.

Dogru 24 yasina kadar FIFA kuralarina gore bi oyuncu gelismekte olan oyuncu oldugu icin oyun da bunu takip ediyor ama bence artik 21 yasinda bi oyuncunun asagi yukari ne olucagini anlamak mumkun ve su asamada Ilhan Parlak en iyi ulkemizde yildiz forvet olur ama daha fazlasi hayal kurmak bu da maksimum benim gozumde 145-150 dir aslinda bana gore 140 CA asan oyuncu hic bi zaman olamicak.

Emre Gungor Gokhan Zan'nin yasinda olsa maksimum 150'ye ok derdim ama o da su anda 23 yasinda Neyse burasi Galatasaray topigi degil.

Israil arastirmasi hakkindaki cabamdan haberin yok sanirim bi ara istersen SI forumlarina goz at.

Nesil
    2003

PA'lar uzerinde uzun boylu tartismaya gerek yok acikcasi. PA'sini yuksek buldugunuz bir cok oyuncunun PA'si dusecek. PA'sini dusuk buldugunuz bir cok oyuncu da yukselecek.

Takdir edersiniz ki bu yaz ilk defa planli programli bir sekilde arastirma uzerinde degisiklikler yapma sansi buluyoruz. Bu nedenle de yanlis gorduklerinizin yanlis olmaya devam edecegini varsayarak ornek vermenin pek de anlami yok. Belli bir sisteme oturtmaya calistik bu PA verme islemini ve buna gore de duzeltmeler yapiyoruz.

Genel olarak oyuncularin PA'lar dusecek. Ancak PA dusmesi akliniza bile gelmeyecek bir cok oyuncuda olacak ilk once. Kurulan sistem 100% dogru olmayabilir ancak kesinlikle mantikli bir sistem ve simdiye kadar ortaya cikan sonuclara bakilirsa yararli olacak bir sistem.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Gokhan Unal bile 155 PA alirken Ilhan Parlak icin su anda ayni PA verilmesi hata okur bence 155-160 degil 145-150 olucak o. Su anda Ulkemizin en iyi forveti Umit Karan bile CA 140 PA 150 iken Ilhan Parlak'a daha fazla verilmesi cok buyuk hata olur daha ne yaptiki ne kanitladi? Olmadi -8 PA verilir daha fazlasi icin su ana kadar bisey kanitlamis degil. Tekrar edicem U-19 mill takimda yaptiklarinin su anda hic bi degeri kjalmadi 2-3 sene once idi onlar.

Dogru 24 yasina kadar FIFA kuralarina gore bi oyuncu gelismekte olan oyuncu oldugu icin oyun da bunu takip ediyor ama bence artik 21 yasinda bi oyuncunun asagi yukari ne olucagini anlamak mumkun ve su asamada Ilhan Parlak en iyi ulkemizde yildiz forvet olur ama daha fazlasi hayal kurmak bu da maksimum benim gozumde 145-150 dir aslinda bana gore 140 CA asan oyuncu hic bi zaman olamicak.

Emre Gungor Gokhan Zan'nin yasinda olsa maksimum 150'ye ok derdim ama o da su anda 23 yasinda Neyse burasi Galatasaray topigi degil.

Israil arastirmasi hakkindaki cabamdan haberin yok sanirim bi ara istersen SI forumlarina goz at.
    İlhan ve Emre konusunda anlaşamayacağız zaten herhalde ikimizde taraf olduğumuz için bu konularda, İsrail'e gelince biliosunki SI forumlarına üyeyim fakat dikkatimi celp etmemiş bi tekrardan bakarım...

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

1-Maldonado'yu Allah aşkına kaç maç izledin ki düşüş bekliyorsun özelliklerinde? Şu saatte büyük düşüş yaşayabilecek tek şeyi adaptibility'sidir...
    2-Emre Güngör'e 160 isteyenlerden biri olarak (23 yaşındaki Emre) Kazım'ın Pa'sının 145 kalması sence doğru mu? (Kaldı ki mesala Kazım'ı 150 yapmak Ersen Martinle aynı PA'yı vermek demek çok mu pek değil...Ama Emre'ye 160 vermek, Türk futbol tarihinin en iyi stoperi olacak demek, pek sanmıorum)
    3-İlhan Parlak'ın -9'unu -8 yapmak için neden arayanlara birşey demiorum İlhan pek oynamamış olabilir, ama sonuçta önünde TSL gol kralı ve Mateja Kezman var yani sonuçta yapabilecek birşey yok...

Ayrıca sana destek verip de e haklı ama diyen belki başka bi takımı tutsaydı, daha inandırıcı olacaktı Bu mühim değil yukarıda yazdığım üç şey için ne düşünüosun peki ona cevap verirsen sevinirim
    maldonado şu anda oyunda ki profiliyle 15 tane selçuk eder.ben özelliklerinde kırpma yapılmalı dediysem adamı datadan silelim demedim ki.oyunda ki maldonado selçuğu bilmem kaç kat daha yetenklisi.

colin kazmın p.a. sına bir şey demedim zaten artış olursa iyi olur hatta.profilinin aynı kalmasını belirttim.oyundaki profilini zaten az bulurlarsa tekniğini dribliğini 17-18 lerle süslenir.

ilhan parlak için max. 160 p.a. yazdım sence bu p.a. azmı.

yani gsli biride bu düşünceleri yazabilir fb li biride.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Çok güzel demişsin o zaman maldonado'nun biraz kısılıp Selçuk'un EPEY arttırılması lazım yazsaydın daha iyi olurdu sanki...
    İlhan için -8 demissin -8 az 160 PA gayet iyi hatta 155 bile olur...
    bu arada

@licentia bi salvoda ben vurdum israil konusuna haberin olsun...

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

selçukta zaten artış olmalı bir miktar.

ben orda -9 olmaktansa -8 olsun demek istedim ya da max. 160 p.a. dedim.-8 de zaten max.160 p.a. oluor.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    o israil konusu ile ilgili link var mı sizde.
    Last edited by Lionel Andres Messi : 07.Mayıs.2008 at 18:47 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

E.güngöre 150 fazla diyip ilhan gibi hiç bi varlık gösteremeyen kayserinin 3. forveti(özgürcanın yedeği) olan birinin 160 pa garip.Bojan barcelonada 17 yaşında etoo henry gudijonsenini arasından forma şansı buluyor..u-19 biteli 3 yıl oldu bu arada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Bi daha oku istersen ne yazdığımı ne yazıyor orda?
    "Emre Güngör 150 PA alırsa hiç kimsenin birşey diyeceğini sanmam"
    Emre'ye 160 fazla dedim İlhan içinse en en fazla 160 olabilir dedim o da Emre'den daha genç olduğu için...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Valla bütün bi sene hiç oynamayan oyuncuda bile düşüş olmayacaksa kimde olacak..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Oyuncunun adı: Özgür Çek Doğum tarihi:03.01.1991 Doğum Yeri:Tokat Boyu:1.73 Kilosu:68 Mevkii:Sol Bek. Sol Açık Forma Numarası:3 Fenerbahçe'ye Geliş Tarihi:2006 Daha Önce Oynadığı Takımlar:İstanbul Harb-iş. Maltepe. Pendik
    Millilik Sayısı:12 Başarıları:Ukrayna Viktor Banikov turnuvası Şampiyonluğu Genç Milli takımla Karadeniz Oyunları 2. B Gençler İstanbul Şampiyonluğu
    Oyuncunun adı: Sefer Sever Doğum tarihi: 01.01.1991 Doğum Yeri: Sakarya Boyu: 1.70 Kilosu: 60 Mevkii: Sağ açık Forma Numarası: 7 Fenerbahçe'ye Geliş Tarihi: 2007 Daha Önce Oynadığı Takımlar:Harmanlıkspor

Oyuncunun adı:Sertaç Eren Doğum tarihi:20.12.1991 Doğum Yeri:Erzurum Boyu:1.85 Kilosu:79 Mevkii: Defans Forma Numarası:5 Fenerbahçe'ye Geliş Tarihi:2006 Daha Önce Oynadığı Takımlar:Kurtalspor
    Millilik Sayısı:16 Başarıları:.2006-07 Genç milli takımla ege kupası 2006-07 Ukrayna Viktor Banikov şampiyonluğu 2006-07 genç millli takımlar karadeniz
    U-17 Avrupa Sampiyonasini yakindan takip ettigim icin turnuva sonunda bu oyuncular hakkinda detayli olarak fikilerimi size sunucagim. Ilk olarak mevkilerini yazayim

Ozgur Cek. Sol ayaklidir. genc olsa da kendisine cok has olan PPM olarak "Curls Ball" mutalaka eklenmeli cok sik yapiyor bunu duran toplari hep ole:
    DL: 20
    WBL: 15
    ML: 13
    AML 12

Sefer Sever icin naturel mevkisine karar veremedim cunku U-17'de orta saha da oynuyor ama resmi site sag acik diyor:
    MR: 20
    MC: 20
    AMC: 12
    AMR: 12

Eren Serac:
    DC: 20
    DMC: 11-12
    SW: 11-12
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Oyuncunun adı: Sefer Sever Doğum tarihi: 01.01.1991 Doğum Yeri: Sakarya Boyu: 1.70 Kilosu: 60 Mevkii: Sağ açık Forma Numarası: 7 Fenerbahçe'ye Geliş Tarihi: 2007 Daha Önce Oynadığı Takımlar:Harmanlıkspor
    Last edited by licentia : 07.Mayıs.2008 at 21:04 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Valla bütün bi sene hiç oynamayan oyuncuda bile düşüş olmayacaksa kimde olacak..

ilhan parlağın gelişmesini falan bekleyecek vaktim hiç olmadı FM DE tek forvetli tıotal dominasyon taktik sistemimede ilhana gelinceye kadar fener gibi bütcesi olan takıma çok oyuncu buluyorum bu yüzden ilhan parlağı isterseniz ca sı: 70 pa sı : -5 olsun çok fazla etkilemez fenerbahçeyle oynayanları

ama benim anlamadığım nedir bu oyuncuya karşı bu tavır. hiç oynamadı hiç oynamadı allah allah ya oynamadıysa oynamadı adamı hoca oynatmadı diye afaroz ettiniz. ama iyiki araştırma ekibi sizin gibi fevrii düşünmüyor. bu yıl en kötü ihtimalle pa sı -8 e çekilir..siz sevgili dostlarımızında yüreğine su serpilir rahat edersiniz..ilhan parlak -8 oldumu FM deki en büyük problem de çözülmüş olur böylece...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Evet -8 e düşürülmeli bence.. Bu benim görüşüm. Burasıda görüşlerimizi bildirme alanı zaten. Son kararı arastırmacılar veriyor.

Hiç oynamamasının sebebi hoca oynatmadı degil. Eger İlhan kendini gösterseydi en azından 9-10 macta sonradan da olsa alınır bi gol atar birsey yapardı ama yok ... Düşüş olması gayet normaldir yani

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bu teknik direktör tercihi ile de alakalıdır. Zico kadrosunda İlhan tipinde bir forvet istemiyor demek ki. İlhan serbest bırakıldığında çok etkili bir futbolcu ancak çift forvetli sistemlerde faydalı. Maç oynamıyor diye PA düşürülmesi yapılmamalıdır. İlhan'ın potansiyel yeteneği maç oynamıyor diye düşmemeli.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Bu teknik direktör tercihi ile de alakalıdır. Zico kadrosunda İlhan tipinde bir forvet istemiyor demek ki. İlhan serbest bırakıldığında çok etkili bir futbolcu ancak çift forvetli sistemlerde faydalı. Maç oynamıyor diye PA düşürülmesi yapılmamalıdır. İlhan'ın potansiyel yeteneği maç oynamıyor diye düşmemeli.

hey gidi günler peluk dostum senin okula az kaçak girmedim zamanında, biz ankara ünversitesinden kaçar girerdik gizli gizli konserlere girebilmek için vallahi okulun kımetini bil birde bu dönemde geçirdiğin zamanın daha sonra çalışma hayatına başlayınca özleyeceksin o günleri neyse işi dahada sulandırmayım.

total dominasyon üzerine bir iki değişiklik önerim olacak sana yani benim eklemelerim yorumlarını alacağım neyse onu o bölüme yazarızda....

ilhan parlağın oynatılmaması ve kendini gösterememesinin günahı ziconundur.ziconun planlı programlı ne yaptığını bilen bir hoca olmadığı kanaatindeyim. tesadüflere ve anlık performanslara göre karar veren bir hoca.

mesela çokları collin kazımın neden galatasaraya karşı oynatmak için tüm takım denglelerini bozduğunu, dieviti bu sezon neredeyse hiç oynatmadığı sol açığa ve uğur boralı yine neredeyse hiç oynamadığı sol bece kaydırdığını insanlar anlamaya çalıştı uzun uzun taktiksel analizler yaptılar ama aslında sebep çok açıktı..zico o yorumcular kadar bile düşünmeden yaptı bunu sebebi şuydu: dievit beşiktaş deplasmanına giderken fener sarı kart cezalısıydı..onun yerine kazım oynadı ve fenerbahçe kazandı...şimdi zico ne yapmalı da collini oynatmalıyım diye düşündü..yani beşiktaş maçında kazım iyi oynadığı için aynı oyunu galatasarayada yapar diye bütün takımın dengelerini bozdu ...kazım beşiktaş maçında kötü oynasa galatasaray maçında oynamayacak..ne sağ taraf ne sol taraf bu kadar bocalamayacaktı...

işte ilhanda bunun kurbanı örneğin fenerbahçe mağlıup olduğu bir maçta ilhanın (özür dilerim) ama poposuna çarpıp top ağlara gitseydi yani ilhan bir kere olsun şansı yaver gidip zicoyu kurtarsaydı yine ilhana şans verirdi zico..

ziconun aklında loan bu tek bildiği bu ve eminimki bu sitedeki insanlar kadarda umurunda değil ilhanın kariyeri falan..geçmişte nasıl bir oyuncu olduğunun umit milli takımdaki başarısının falanda umrunda değil ziconun..eğer öyle olsa fenerbahçenin skor avantajını yakaladığı bir çok maç oldu..hiç olmazsa bir 15-20 dakka şans verirdi ama dediğim gibi zico, bu ilhan genç yetenekmiş..şuymuş buymuş umrunda değil...neticede ilhan gibi büyük bir yeteneği bir yıldır kulübeye mahküm etti...

şimdi tekrar diyorum..yedek beklemek ayıp değil..yedek bekleyen her oyuncuda kötü oyuncu değil...ilhanın PA sını düşürürlermi...düşürürlersede düşürsünler...

düşürülmesi yönünde de fikir yürüten arkadaşlara saygı duyuyorum kendi fikirleridir eyvallah...

ama sanki kadroya girememenin btün suçu İLHAN daymış gibi konuşmak..Ziconun tavrının ilhanı klübeye hapsettiğini görememek ..yani bütün faturayı İlhana kesmekte doğru değil..benim dediğim bu...b

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Demin yazdim ama tekrar edicem Ilhan parlak FM 2007'de -8 PA idi. FM 2008 icin -9 PA'e yukseltildi ama aslinda hic anlam verilmicek bi durum du bu. Sebebi ise cok acik 2006-07 sezonunda Ilhan ne yapti da -9 PA hak etti daha Ozgurcan'dan bile formayi kapamazken bu arad Ozgurcan Ilhan'dan bi yas ufaktir onu da belirtmek isterim ve bu yaslarda bie yild cok sey ifade eder yani Ilhan kendinden bir yil eksigi olan birini bile kesmekte zorlanirken 140 PA sahibi birisi olan ki o zamanlar -7 PA olan Ozgurcan, ona -9 PA verilmesi cok buyuk hata idi. Bilmem bu sefer anlatabildim mi. Aslinda olay Ilhan'in PA'yi dusurulsun degil zaten orijinal olarak ona verilmis PA'in geri verilmesi. Su anda Ilhan'nin CA'si ne bilmiyorum ama 110'dan fazla almaz ki daha kadroya bile giremiyorsa maksimum 100 olmali, simdi 22 yasinda 100 CA sahibi bi oyuncuya -9 PA vermek mantikli mi? Sercan ve Batuhan 17 yasinda bu CA'e sahipler. Artik siz dusunun...

U-19 milli takimindan beri takip ediyorum Ilhan'i golleri atmis olsada hic bi zaman bana buyuk topcu olucam sinyalini vermedi. Mesela gecen gun Batuhan'i seyrettim cok yanlis kararlar aldi, hatalar yapti, bencildi, bazi haraketleri antipatik di, gol atamadi ama genede yetenegini belli etti, ben kendime ceki duzen verirsem buyuk topcu olurum sinyalini verdi bana. Ilhan'in attigi goller Semih gibi firsatciliktan dogru zaman da dogru yerde bulunmaktan gelen goller. Suraya yaziyorum eger Ilhan Semih'i bile asarsa cok sasiririm. Bu ulkede ne yetenekli gencler var onlarla karsilastirdigimda Ilhan bana hic te ole siradisi bi yetenek olarak gozukmuyor. Vakti zamaninda Cafercan'da gol rekorlari kiriyordu falan filen diye uzar bu olay. Bence Ilhan Zico'ya azicik bi isik verseydi en azindan arada bir oynardi. Ilhan'in kariyeri Zico'nun cok umrunda olmayabilir ama elinde bi tane pek tutmadigi forvet ve yildizi bir turlu parlayamayan kendini kabul ettiremeyen baska bir forvet varsa, baska bi alternatifi yoksa ve su durumda Ilhan kadroya giremiyorsa sorun Ilhan'da dir baska kimse de degil.

Neyse bu meselegi artik cok fazla uzatmaya gerek yok hersey ortada Ilhan ole abartilicak bi yetenek degil ve oyuna da bu sekilde yansitilmali. Olsaydi biz de ona gore olmasi gerektigi gibi yansitilmasini isterdik ama degil. Fm 2008'de hata yapildi simdi bu hata yapilmadan once daha gercekci olan -8 PA'e donme zamani geldi.

Gecenlerde Hollanda arastirmacisi diyor ki Nuri'nin performansini bu sene pek begenmedim -8 PA yaptim ve Alman arastirmasina ole geri vericem ki Alman arastirmasindakiler Nuri'yi -9 PA olarak goruyorlar di ama bakalim simdi ne olucak. Ben diyorum ki ama Nuri daha henuz 19 yasinda inisli cikisli bi performansi olabilir bu onun potansiyelini dusurmez, daha bu yaslarda A milli olmus umit milli takimin en onemli isimlerinden ki bu sene cok iyi maclarinda vardi Feyenoord'da. Sonunda 165 PA vermeyi karar verdigini acikladi ama -9 asla vermicegini soledi, sanki Nuri Ilhan'nin posiyonunda sanki 22 yasina gelmis oynadigi takimda kadroya giremiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Quote Originally Posted by licentia View Post

. Sonunda 165 PA vermeyi karar verdigini acikladi ama -9 asla vermicegini soledi, .
    Nuri Alman milli takımını tercih etmiş olsa ya da adı Klaus, Matthias olsa -10 bile olurdu...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Semih tam bir Target Man
    Zıplama,Kafa,Güç vb. özellikleri arttırılmalı.

Gökhan Gönülün top sürme,markaj,top kapma,uzun şut özellikleri arttırılmalı.
    Kezman'ın özellikleri düşürülmeli.

Uğur Boralın top sürme,hız vb özellikleri arttırılmalı
    Diye düşünüyorum

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar ciddi bir kaza geçirdim, ölümden döndüm, neyse ki çabuk toparladım.Dosyaya pek bakamadım, Fenerbahçe için 2 araştırmacıyız, Tarık ve ben.Dosyaya da bakacağım kısmetse, şu an ne yapacağımı ezbere söyleyemem, biraz dinleneyim şu an, çalışarak üzerinde detaylarından biraz bahsederim.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

cengiz geçmiş olsun dostum herşeyden önemlisi sağlık kendine dikkat et gerisi halledilir sıkma canını
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Arkadaşlar ciddi bir kaza geçirdim, ölümden döndüm, neyse ki çabuk toparladım.Dosyaya pek bakamadım, Fenerbahçe için 2 araştırmacıyız, Tarık ve ben.Dosyaya da bakacağım kısmetse, şu an ne yapacağımı ezbere söyleyemem, biraz dinleneyim şu an, çalışarak üzerinde detaylarından biraz bahsederim.
    Geçmiş olsun dikkat et kendine, yemişim FM'yi mühim olan sağlığın...

ABOOO Geçmiş olsun dostum. kendine dikkat et.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Cengiz abi gecmis olsun.

Ben birseyler eklemek istiyorum. Ilhan Parlak Avrupa 2006 U19 turnuvasinda 3 macta 5 golle gol krali olmayi basardi, ama birtek onunmu bireysel basaridi?

Ben onu Turnuva(Türkiyeninkilerinin) maclarinin hepsine baktim. Ilhan hele Ispanya macinda attigi 2 süper gol. Macin yildizi olacakken suan Valencia'da forma giyen Juan Manuel Mata harika bir performans gösterip tam 3 gol birden atti. Ama macta kanat oyuncularinin (Arda ve Serdar) haklarini yememek lazim, cünkü cok iyi assist yaptilar.

Sonra gelelim müthis portekizz macina. Ilhan bu seferde 3 cakti ama bir sürüde gol kacirdi. Bu mactada cok iyi oynamisti..amaa Iskocya macinda berbat oynadi. bir sürü gol kacirdi, cok bencillik etti.
    Ama iyiki Cafercanimiz vardi Cafercan attigi 2 golle maglubiyete birsey yapamadi. O na bakarsaniz Cafercan 2 macta 2 gol atti ve harika futbol koydu ortaya.

Ilhan'nin pa'si -9 kalabilir, ama o zaman diger oyuncularada ayni degerler verilmeli.

Nesil
    2007
    Yer
    59-39

Çok Geçmiş Olmuş Cengiz Abi...

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by ABOOO View Post

bütün bir FM oyununu bir arkadaşımın tırnağına değişmmem çok geçmiş olsun ..hangi pa ları verirsen ver senin sağlığn iyi olsun yeter kardeş...

bu arada vederson da pozisyon bilgisi zayıflığı gözlemledim..hucumu seven bir sol bek hızlı da sayılabilecek bir oyuncu ama zaman zaman bölgesini kaçırdığını düşünüyorum..pozisyon bigisi zayıf gibi geliyor..

uğur boralda rakip oyuncudan top almada yani tacklinde kendini kontrol edemeyip dengesiniz girme huyu var ve yaptığı müdahaleler sert bunu aslında defans oyuncusu olmamasına bağlayabiliriz...

her halükarda fenerbahçenin uğur boralın istikrarsızlığını düşünerek bu bölgeye transfer yapması şart...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

U.boral kesinlike sol bek deüil zaten taclink ve marking 6 yı geçmez pozisyon alamada 9 altı..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

@Onurap
    Uğur'un defansif özellikleri yerlerden sürünecek

@xxestergonxx
    Vederson'un biraz fazla kaçtığını ben de düşünmeye başladım, onun da biraz düşeceğini sanıyorum.

@YusufT
    Bana kalırsa -8 olabilir, çok fazla izleyemedimden dolayı (daha önce Emir yapmıştı sanırım İlhan'ı) Tarık ile ortak bir değerlendirme yapacağız.

@QaaN-07
    İyi demişsin Semih target man olacak jumping pek artmadan, bazı özellikleri yükselecek.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

cengiz abi öncelikle çok büyük geçmişler olsun.Allah seni korumuş.

altyapıdan gelen fb li iyi oyuncu yokmu hiç uzun zamandır gündeme gelen bir paf oyuncusu tanımıyorum fb den.

selçukta 7-8 puan c.a. artabilir.

yanılmıyorsam r.carlosun tekniği 13 semihin 15 bunda bir ayarlama yapılmalı bence.carlosun 13 ken semih 15 lik bir ism deil bence.kafa zıplama artabilir.kararlılıkda artabilir 1-2 puan.

Sayfa 10 / 34 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon

Mesaj Yetkileri