Fatih Terim sürpriz bir kadroyla çıkabilir yine, herkesin beklediğinin aksine, göreceğiz. Bence Hamit orta sahanın sağında oynamalı, ama o orada oynarsa bu sefer geçen maçın bizim takımdan en iyisi Kazım oynayamayacak. Fatih Terim Kazım'a yer açmak için Hamit'i beke çekecek bence, ya da Kazım'ı ileri uçta Nihat'ın yanında kullanacak. Eğer hücumu düşünüyorsak sol bekte Uğur Boral oynamalı. Geçen maçta Hakan Balta ne savunma yapabildi ne hücum, Uğur en azından hücum yapabiliyor ara sırada çıkışlarıyla, Sevilla maçındaki gibi oynarsa çok faydalı olur ama istikrarsız bir futbolcu olduğundan riskli bir seçim olabilir.

Senderos ve Müller'in arasında Koller bile ezildi, Nihat hiçbir şey yapamaz bence bu ikili arasında, mutlaka yanına bir santrafor konulmalı. Duran toplarda çok dikkat etmeliyiz, Portekiz nasıl duran toplarda etkili olduysa onların da Senderos, Derdiyok, Müller gibi kafa toplarında etkili silahları var.

Geçen maçta yapmadığımızı bu maçta yapmalıyız, uzaktan sık sık şut atmalıyız. Şu ana kadar oynanan bütün maçları seyrettim de, bir biz şut atmıyoruz gibime geldi bana, ya da atamıyoruz, attırmadılar çünkü. Polonya'yı izledim, kaleyi gördüklerinde vuruyorlar, Avusturya'ya bakıyorum, kaleyi sık sık yokluyorlar, Almanya da dün fırsat bulduğunda kaleyi oldukça fazla yokladı ve açılış maçında da kalede Petr Cech olmasına rağmen Frei çıkmadan önce kaleyi yoklamıştı. Bizim uzaktan bir Mevlüt'le cılız şutumuz var. Etkili şut atabilecek isimlere de sahibiz, Emre gibi, Kazım gibi, Nihat gibi, Hamit gibi, bence sık sık kaleyi yoklamalıyız bu maçta.

Kazanacağımızı ümit ediyorum. Kazanırsak İsviçre'yi turnuvadan safdışı bırakır, son maça taşırız umutlarımı. Haydi milli takım...