Manchester City ( The Citizens )

İşim gereği Londra'da yaşıyordum.Bir pazar sabahı uyanıp,televizyonu açtığımda flaş bir haber gördüm.CNN International'da Manchester City'nin Tayland'lı iş adamı Thaksin Shinawatra'ya satıldığı duyuruluyordu.Taraftarlar bu durumdan dolayı oldukça sinirlenmişti ve kulüp binasını basma girişiminde bulunmuştu.Bay Shinawatra kulübü aldığı zaman herşeyi kökünden değiştireceğini açıklamıştı.Duyduğum dedikodulara göre T.D. değişimi de yapılacaktı.T.D. haberi ilgimi çekmişti,zira bende Fenerbahçe'de 10 yıl kadar profesyonel futbolculuk yapmıştım.Belki de o gün olacakları hiç düşünmemiştim.

Futbolu bıraktıktan sonra bir kaç amatör kulüp çalıştırmış beklenen ilgiyi göremeyince futbola kısa bir ara vermiştim.Bu ara içerisinde ticaret ile uğraşıyordum.Bir akşamüstü eve dönerken Daily Mirror'da kendi fotoğrafımı gördüm."The Citizens want Selçuk,Supporters don't happy."Manchester City'nin beni istediği yazıyordu.Taraftarlar ise bu haberlerden hoşnut değillerdi.

O güne kadar beni hiç aramamış olan Shinawatra -nasıl olduysa ve telefonumu ne şekilde bulduysa artık- beni aramıştı.Kulüp binasına gelip gelemeyeceğimi soruyordu.Ben de ertesi gün müsait olduğumu ve kulüp binasına gelebileceğimi söyleyerek telefonu kapatmıştım.

Ertesi gün Manchester City'nin kulüp binasına gittim.Yaklaşık 4 saat kadar bir görüşme yaptık.Tayland'lı Shinawatra bu iş için beni uygun gördüğünü ve paranın problem olmadığını belirtiyordu.Tek isteği City'yi Avrupa'da görebilmekti.Ben ise tecrübesiz olduğumu ve ilk sezon için kesin sonuç beklememelerine ikna ettim ve 2 yıllık sözleşmeye imza attım.

Basın mensuplarının önünde atılan imzadan sonra yakın ve iş arkadaşım olan Qsman'a telefon açtım."Osman ne olduğu tahmin bile edemezsin.City'ye Teknik Direktör oldum."dedim.Osman ise "Çok güzel demekki ebedi dostluk ezeli rekabet oldu.Bende Tottenham'a başladım." diyince kısa süreli bir baygınlık geçirmişim.Uyandığımda bunların rüya olduğun u düşünüyordum ki televizyondaki haber bunun rüya olmadığını kanıtlıyordu.

Ve Artık City'de Selçuk dönemi başlamıştı...

Genç bir kadromuz vardı ve yaş ortalaması 22 idi.Kazanmaya aç personel,iyi antrenman tesisleri,48000 kişilik The City of Manchester Stadı ve zengin bütçesi ile beni rüyalar gibi bir takım bekliyordu.

Hiç vakit kaybetmeden transfer çalışmalarına başlamıştım.

Pablo Piatti City'de !

Estudiantes takımının potansiyel yeteneklerinden Pablo Piatti ile 1 MN € karşılığında sözleşme imzaladık.Piatti'yi ilk 11'de düşünüyorum.

City'den 3 İmza Daha !

Rayo'dan Samuel,Unirea Urziceni'den Bogdan Stancu ve Sochaux'dan Teaudors ile toplamda 2.485 MN € karşılığında sözleşme imzaladık.Bu 3 genç yeteneği ilk sezon as takımda düşünmüyoruz.

Andrey Arshavin City'de !

Zenith Petersburg takımının yıldızı Andrey Arshavin ile 8 MN € karşılığında sözleşme imzaladık.Çok iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum ve anahtar oyuncumuz olacak.

Henri Saivet City'de !

Girondins Bordeaux takımının genç futbolcusu Henri Saivet ile 550 B € karşılığında sözleşme imzaladık.İlk sezon yedek takımda oynayacak.Çok iyi bir transfer daha.

Jefferson Farfan City'de !

PSV takımının yıldız futbolcusu Jefferson Farfan ile 9 MN € karşılığında sözleşme imzaladık.İlk sezon kadroda düşünüyorum.Çok golcü bir isim fakat forvetteki fazlalıklar göndermek zorunda kaldık.

Iago City'ye Kiralandı !

Barcelona'nın genç yeteneği Iago'yu 1 yıllığına kiraladık.Yedek takımdaki performansına göre sezon sonu kalıp kalmayacağına karar vereceğim.

Stephen Ireland Tottenham'da !

Kadroda düşünmediğim Ireland'ı Qsman'ın takımı Tottenham'a 1 MN €'ya sattık.Kendisine yeni takımında başarılar diliyorum.

Vassel ve Stancu Grasshopper'e !

Kadromuzda bu sene düşünmediğimiz Vassel ve tecrübe kazanmasını istediğimiz Stancu'yu pilot kulübümüz Grasshopper'e kiraladık.Vassel'e halen kulüp aranıyor.