İBB - Eskişehir maçından notlar:

Eskişehir maça 4-1-3-2 sistemiyle çıktı. Kalede Ivesa, geri dörtlüde kaptan Sezgin - Nadarevic - Vucko - Murat, ön liberoda Bülent, orta üçlüde Serdar - Doğa - Poljak ve ileri uçta Anderson & Youla ikilisiyle başladı.

Genel olarak maç dengedeydi. Eskişehir, Rıza Çalımbay yönetiminde yeniden yapılanan bir takım. Fizik olarak yeterli seviyede değiller, çok eksiklikler var. Alınacak çok yol var. Olumlu bir tablo çizemiyorum malesef.

Ivesa pek alışık olmadığımız bir kaleci tipine sahip. 2.05'lik muazzam bir boyu var. İleri çıkışları neredeyse pek olmayan bir kaleci. Ama kicking'inin kuvvetli olduğunu söylemem gerek. Güven verme açısından biraz ortada olan bir kaleci.

Murat Önür, geriden çıkışları olan bir sol bek. Çalışma azmi yüksek, bu açıdan sol bek ona emanet edildiği gibi kalacak gibi. Orta açma konusunda becerisi düşük diyebilirim.

Vucka, takımın uzun boylu bir diğer oyuncusu. Bu nedenle gayet ağır bir stoper, kafa vuruşları vasatı geçmiyor pek. Bunun yanında soğukkanlı bir yapısı var.

Nadarevic, takım için iyi bir transfer görüntüsü çizdi. Boyu bir stopere göre kısa ama hızı fena değil, geri dönüşlerde açığını kapatabiliyor. Maçın başlarında uzaktan bir şut denedi, fena değildi.

Sezgin, sağ bekte fırsat olmadıkça pek ileriye çıkmayı tercih etmiyor. Bunun nedeni de teknik kapasitesinin çok düşük olmasından kaynaklandığını sanıyorum. Top sürmesi iyi değil.

Kendinen bu sene en çok söz ettirecek isim ise bana kalırsa Poljak olacak. Harika bir sol ayağı var. Hücuma dönük ve dikine oynayan bir oyuncu. AML/C mevkisi için çok ideal bir isim. Teknik açıdan gayet iyi. Sanırım takımın frikiklerini o kullanacak. Ayrıca son vuruşları etkili ve iyi de orta kesiyor. Eskişehir'i sırtalayacak en önemli isimlerden olacak.

Doğa, ortasahanın ortasında Bülent Ertuğrul'a çok yardım etti bugün. Topu alıp servis yapmaktan hiç çekinmedi. Çalışkan diyebilirim ancak maç içinde birbirine benzer iki pozisyonda topu dağlara taşlara vurunca Eskişehir'in elde ettiği en önemli gol pozisyonlarını harcamış oldu.

Takımın 10 numarası Serdar, ilk yarıda hızlanmasını çok iyi kullanarak etkili çıkışlar yaptı sağ tarafta. Sert savunmayla uğraşmak zorunda kaldı. Geçen sezona göre kıyasla, bana kalırsa, bu maçta oynadığı futbol iyi değildi. Eskişehir kendisinden çok daha fazla şey bekliyor.

Anderson, Sivas'tan beri takip ettiğim bir isim. Boyu dışında pek etkinliği olmayan bir forvet, yine maç boyunca pek bir şey yapmadı. Boyu iyi olmasına rağmen sıçrayamıyor ve kafa vuruşları isabetli değil. Ayrıca doğru kararlar veremiyor. Pivot santrfor olarak Youla'ya ne kadar yardımcı olabilecek, şüpheli.

Youla, Poljak'la beraber yeni transferlerden takımın hücum gücünü arttıran ve takımı tetikleyen diğer isim. Bildiğimiz, alıştığımız Youla. Hızını ve top sürmesini çok iyi kullanıp rakip savunma oyuncularını zor durumda bırakan Youla ceza sahasına girince son vuruşları yapıp yapmamada sıkıntı çekmeye devam ediyor. Takımı adına birçok gole imza atacaktır.

Maçın ikinci yarısında Serdar'ın yerine Özgür, Youla'nın yerine Lovrek ve Anderson'un yerine de Tayfun girdi.

Özgür, geçen sezon ikinci yarıda Kasımpaşa formasıyla çok iyi bir çıkış yapmıştı. Bu maçta Serdar'ın beklenen perfomansı vermemesi nedeniyle oyuna dahil oldu ama o da sönük kaldı. Biraz alışması gerek takıma.

Lovrek, Youla'ya nazaran çok hızlı değil ama nispeten teknik diyebiliriz. Çok fazla yorum yapacak kadar izlemeyedim.

Tayfun Türkmen ise bildiğimiz gibi. Anderson'un yerine ilk 11 başlasa takıma çok daha fazla katkısı olur. Hem ortasahaya dönerek inisiyatif alır, hem de forvet gibi gol top indirip, saklayarak gol arayabilir.

İBB'nin kadro yapısında çok fazla değişiklik yok, geçen seneki kadroyu hemen hemen koruyorlar. Oturmuş bir yapıları var ama hala bir şeyler eksik gibi. Atakları bilinçli, organize geliştiriyorlar ama sonuca ulaşmakta çok sıkıntı çekeceklerini düşünüyorum. Ayrıca daha fazla topu kontrollerinde tutmaları gerek.

İkinci yarı Okan'ın yerine oyuna giren genç oyuncu Zeki'nin gerçekten güzel bir kumaşı var. Oyuncu değişikliklerinden sonra Serhat, İlyas ve İbrahim Akın'ın oluşturduğu hücum hattının arkasında soluna Tjizikuzu ve sağlına Efe'yi alarak üçlü ortasahanın ortasında görev yaptı. İleriki haftalarda forma buldukça kendinden bahsettirmeye başlayacağını düşünüyorum.