Serkan Büyükgüroğlu ile Röportaj
Merhaba Sayın Büyükgüroğlu yeni görevinizde başarılar dileriz.İlk olarak neler söylemek istersiniz?
Sizede merhaba Emre bey. Arsenal gibi bir ekibe gelmek inanılmaz mutluluk verici. Öncelikle sözlerime beni bu koltuğa layık gören Arsenal yönetimi ve sayın başkanımız Peter Hill-Wood'a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
Arsenal gibi bir dev ekibe gelmek büyük başarı olsa gerek,sizi buraya getiren geçmişteki başarılarınız nelerdir?
13 yaşımda Champions Manager oyunu ile tanıştım. Zamanla oyuna ısınıdm kendi yeteneklerimin farkına vardım ve 15 yaşımda Fenerbahçe alt yapısına yazıldım amacım futbolcu olmak değil futbol hakkında bilgi kazanmaktı. 20 yaşımda kadar Fenerbahçe paf takımına kadar yükselmiştim. Oradan sonra 35 yaşıma kadar çeşitli amatör kulüplerde forma giydim ve 35 yaşımda futbolu bıraktım. Teknik Direktörlük kurslarına katıldım ve diplomamı aldım. Önce futbol oynarken formasını giydiğim Haşhaşspor ve Makarnasporda yardımcı antrenör olarak görev yaptım. Orda beni keşfeden Ersun Yanal Trabzonspor'da ben yanına antrenör olarak aldı ve Ersun Yanal'ın aldığı 2 maçlık ceza benim için dönüm noktasıydı
Ard arda 2 derbimiz vardı Fenerbahçe ve Galatasaray deplasmanları. 2 maçıda 3-0 gibi net bir skorla kazanarak kazasız belasız atlattık. Sezon sonu geldiğinde ise Arsenal'in teklifi ile karşı karşıyaydım. Hiç düşünmeden kabul ettim ve burdayım.
Sizin gibi genç bir teknik direktörü kulübe kazandırmanın büyük bir risk olduğu aşikardır.
Taraftarında bu konudan huzursuz olduğu söylentilerini duyuyoruz.Bu konuda ne diyeceksiniz,beklentileri karşılayacağınza inanıyor musunuz?
Tabiki benim gibi genç bir teknik adamı hele kariyerinde bu derece yükseliş yapan bir teknik adamı almak her zaman risktir. Ama futbol risk işidir risk almadan hiç başarı gelmez korkak olarak hiç başarıyı yakalayamazsınız. Arsenal yönetimine tekrar beni bu koltuğa layık gördüğü için teşekkür ederim. Taraftara ise burdan sesleniyorum tüm kulvarlarda şampiyon olacağız bundan şüphe etmeyin.
Hangi mevkiilerde eksik hissediyorsunuz,göndermeyi düşündüğünüz,transfer etmeyi planladığınız isimler kimlerdir,ne gibi hedefleriniz var?
Şu takımda birçok eksik görüyorum. Genç ve kaliteli oyuncularımız var fakat hedeflerimiz çok büyük bu baskıyı kaldırabileceklerine inanmıyorum. Öncelikle bir kaleci, bir ön libero , bir sol açık ve bir forvet almayı planlıyorum. Bunlar tecrübeli ve bir o kadarda dünya çapında futbolcular olacak. Göndermeyi planladığım Van Persie ile yollarımız'ı ayırdık sistemime uymayan bir futbolcu ve 50 trilyon çok iyi para idi. Defanstaki eksiğimizi ise Samba ile doldurduk transferler devam edecek.
Son olarak oynatmayı düşündüğünüz taktik hakkında bilgi verir misiniz?
Şampiyonlar ligi'nin favori taktiği 4-3-3. Total Domination Summer. Bu arada bu taktiği bizlere sunan Sayın İlhan Aydoğan'a burdan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Tabiki tek bir sisteme sabit kalmayacağız benimde kendi kafamda bazı sistemle var ama benim kafamdaki oyun stilide Summer'e yakın bir stil.
Zamanınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler sayın Büyükgüroğlu görevinizde başarılar dileriz
Teşekkür ederim.
Kayıt Dışı: -Şu tarafa 2-3 poz verir misiniz Serkan bey?
-Peki verelim hadi.
-Yalnız Serkan bey o taraf değil bu taraf olacak.
-Bu tarafta hoş bayanlar var bu taraf olsa olmaz mı,hadi be hacı biraz idare et.
-Peki dilediğiniz gibi olsun.
![]()