1 ile 30 arası toplam 86 sonuç

Konu: Dünyanın En Büyük Fizik Deneyi

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

İlk deney bugün yapıldı.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    İsviçre'de, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde (CERN) bugün yüzyılın deneyi başlayacak. Bilim insanları maddenin ve evrenin oluşumuyla ilgili sırları ortaya çıkarmaya çalışacak. Deney öncesinde konu CNN TÜRK'te ele alındı. 12

Bilim insanlarına, programda, "Eğer ben 10 yaşında bir çocuk olsam bana bu deneyi nasıl anlatırdınız?" sorusu soruldu.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Metin Arık, "Hiç düşünmemiştim. İki bilye çarpıştı. Ama o bilyeler protondur" ifadesiyle deneyi açıklamaya başladı.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Cihan Saçlıoğlu ise, "10 yaşında olsam içini açıp bakardım. Bizim yaptığımız da bu. İçini açmak için birbirine çarpıp kırıp bakacağız" ifadesini kullandı.

CERN'de 100'den fazla ülkeden bilim insanları 24 saat boyunca yüzyılın deneyi için çalışıyor.

Evrenin oluşumundaki "Büyük Patlama" ortamını yaratabilmek için atomaltı parçacık çarpıştırma cihazı devreye sokulacak ve evrenin oluşumuyla ilgili sırlar ortaya çıkarılmaya çalışılacak.

Deneyde 50 Türk bilimadamı da gözlemci olarak bulunuyor
    Last edited by Nedvedmania : 10.Eylül.2008 at 13:39 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

3 senedir okulda Fizik gördük boşuna şimdi tüm kanunlar değişecek boşuna gördük.Moment, denge .

Bilimsel araştırma bence de faydalı her zaman olmalı ama bu kadarı da bana saçma geliyor bu kadar maliyet vs.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by fmsmyrna View Post
    3 senedir okulda Fizik gördük boşuna şimdi tüm kanunlar değişecek boşuna gördük.Moment, denge .

Bilimsel araştırma bence de faydalı her zaman olmalı ama bu kadarı da bana saçma geliyor bu kadar maliyet vs.
    Merak etme senin gördüklerin fazla değişmicek..

Mesaj Yetkileri