-
Sivasspor’a Müjde: “Hükmen Mağlubiyet Yok!”
TFF yönetiminde, Sivasspor’un hükmen mağlup edilmesini gerektiren bir durumun söz konusu olmadığı görüşü ağır bastı. Yarın gerçekleştirilecek toplantıda bu görüş resmiyet kazanacak! İşte ayrıntılar:
TFF yönetim kurulu üyeleri arasında "Tescil tarihinin esas kabul edilmesi gerektiği, mevzuatta ‘futbolcunun kiralık gittiği dönem sayılmaz' şeklinde açık bir hüküm olmadığı, Sivasspor'un İzzet Affetmez adlı futbolcusunun Üsküdar Anadolu'da kiralık oynadığı dönemin de sürenin içine dahil edilmesi gerektiği" görüşü ağır bastı.
Bugün futbol kulislerinde konuşulan ve cevabı bulunamayan konu ise şu: "TFF dün akşam saatlerinde neden açıklama yapma gereği hissetti?"
TFF yaptığı açıklamada: "Türkiye Futbol Federasyonu Bilgi İşlem Departmanı ve Profosyonel İşler Müdürlüğü bu müsabaka ile ilgili Lig Müsabakaları Statüsünün 7.maddesine göre aykırılık olup olmadığı konusunda hukuki inceleme talebiyle TFF Yönetim Kurulu'na başvurmuştur" diye duyurmuştu...
Peki, bu duyuruyu hangi amaçla yaptı?
Kendi iç bünyesindeki bir işleyişi, daha inceleme tamamlanmadan ve karar aşamasına gelinmeden HANGİ GEREKÇEYLE KAMUOYUNA DUYURDU?
Öyle ya, TFF Bünyesinde görev yapan Profosyonel İşler Müdürlüğü, yönetim kuruluna böyle bir başvuruda bulunmuş olması normaldi. TFF yönetim kurulu da, Pazartesi günü veya açıklandığı şekilde Salı günü toplanır, başvuruyu karara bağlar, ardından kararını açıklardı... Ama öyle olmadı... Konu kamuoyunun önüne atıldı ve kenara çekilindi... Olayın kamuoyunda tartışma konusu olmasına, her kafadan bir ses çıkmasına izin verildi.
Bursaspor kulübünün bir açıklaması olmamıştı... Sivasspor kulübünün de bir açıklaması yoktu... TFF HANGİ NEDENLE KAMUOYUNA DUYURDU? Bu bilgi yayıncı kuruluş ve TFF resmi internet sitesinde eşzamanlı olarak ne hesaplanarak duyuruldu?
Bizim aklımıza bir şeyler geliyor ama, hiç de inanmak istemiyoruz.
"Acaba TFF bu esame konusunu sulandırarak, geçtiğimiz yıl Trabzonspor - Beşiktaş maçı nedeniyle patlak veren ve yarın şifreleri Medyaspor'da yayınlanacak olan "ESAME SKANDALI"nın sorumlularının üzerinde oluşacak baskıyı, bu konuyu ortaya atarak bertaraf mı etmek istiyor?" şeklinde düşünmeden edemiyoruz...
Çünkü, güvenilir kaynaklardan aldığımız haberlere göre, TFF'nin "Lig Müsabakaları Statüsünün 7.maddesini değiştirerek, hükmen mağlubiyet cezasını kaldırmaya hazırlandığını ve artık sorumluluktan kaçamayacak kadar köşeye sıkışan kendi başkanvekilini kurtarmayı planladığını" öğreniyoruz...
Ne diyelim?
En azından TFF'nin dünkü açıklamasıyla, sistem bilgisayarlarının yeniden çalışmaya başladığını öğrendik, teknolojik açıdan çok sevindik, diyelim...
Lütfi Arıboğan 15 gün önce açıklama yapmış, "çalışmıyor" demişti... Baktıracağız, demişti...
Demek ki bu arada servis gelmiş, bakım yapılmış... Tıkır tıkır işlemeye başlamış...
Elektrikler kesilmezse, problem yok... Hak, hukuk, adalet, herkese eşit mesafe....
Tebrikler...
(*) Medyaspor özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz!
Mesaj Yetkileri