bu konuda tamamen haklısınız..eleştiriler elbette yapıcı olmalıdır.ama bir de beklentiler vardır.yani birkaç yıldır sürekli aynı şeylerden şikayet ediliyor ve bu çözülmüyorsa yapıcı eleştiriler araştırmacıya katkıda bulunmamış demektir.e ister istemez bi noktandan sonra eleştirinin dozu ve yapısı farklılaşıyor.
tabi bu doğru mudur?değildir.beklentiler karşılanmasa bile kimsenin kimseye kızma,hakaret etme vs. hakkı yoktur.zaten bu işler gönüllü olarak yapılıyor.
ama şuna hakkı vardır:ben bu araştırmacının yeterli olduğuna inanmıyorum diyebilir.bunu yöneticilere gerekçeleri ile bildirebilir.
e şöyle bir durum var çok kişi beşiktaş ve türkiye datasından genel olarak memnun değil.demek ki yanlış yapılan bişeyler var.ama araştırmacıların yerlerine yenilerinin görevlendirilmesi veya yanına bu işi beraber yapacağı birinin verilmesi gibi şeylerin yapılmadığını düşünüyorum.gönüllü kimsenin olmaması da söz konusu değil.nerden çıkardın derseniz, bir zamanlar(istanbul'dayken) beşiktaş araştırmasına direkt olarak katkıda bulunmak istediğimi iletmiş, fakat halihazırda bir beşiktaş araştırmacısı bulunduğu ve bu yüzden bunun şimdilik mümkün olmadığı,forumdaki beşiktaş araştırması sayfasına katkıda bulunmamı,eğer bir gün görev boşalırsa bu isteğimin değerlendirileceği söylendi.
yani özeti şu.benim mevcut araştırmacılardan daha iyi değerlendirme yapabileceğim asla düşünülmedi.daha iyi miyim bu ayrı bir tartışma konusudur.ama anlatmak istediğim mevcudun değiştirilmesi asla düşünülmedi.çok iyi olabilir kendisi.ama el elden üstündür.şöyle bir cevap beklerdim."sana şu kadar zaman.şu oyuncuları şu kriterlere göre değerlendir.eğer mevcutlardan daha iyi olduğun görülürse neden olmasın?"
bu olay araştırma ekibinin aslında çok da ince elenip sık dokunmadan belirlendiğini veya en azından daha iyilerinin olabileceğinin göz ardı edildiğini gösterir bence.
aslında çok şey söylemek isterdim ama uzatmayayım dedim.bir şey söylemek istiyorum.söylediklerim sadece bu kadar değildi alıntı yaptığınız yazımda.diğer kısmını da değerlendirip açıklarsanız sevinirim.
son bir şey daha..neden beşiktaş araştırmacısı arkadaşımız eleştirilere kendisi cevap vermiyor.yani mutlaka kendine göre bi savunması vardır.mesela bir şeye çok fena takmış durumdayım.yıllardır maç izlerim,oyuncuları az çok iyi değerlendirdiğimi de düşünüyorum.. holosko,serdar özkan ve delgado'nun hızlanma değerlerinin aynı olmasını bir türlü kafam almıyor üstelik yattara'nın bu değerinin özellikle holosko'dan 2 puan fazla olması çok mantıklı gelmiyor.benim yıllardır izlediğim holosko bir anda ok gibi fırlayabilen bir adam.bikaç saniyede rakip defansı bikaç metre geride bırakabilen bir oyuncu ama delgado asla holosko kadar değil,yattara'da holosko'dan 2 puan fazla verilecek kadar iyi değil bu konuda.gerçi daha önce de yazmıştım ama cevap alamadım.
.
.
.