Quote Originally Posted by Coupet View Post
1- saha kenarına menejer koyulsun ama bu sadece süs olmasın. menejeri yönlendirebilelim. saha kenarına gelip bağıralım bu da futbolculara hırs versin ya da duruma göre onları strese sokup hata yaptırsın. ya da menejerle yan hakeme pozisyon için itiraz edip hakemi baskı altına almaya çalışalım hatta çok itiraz edersek kart görüp tribüne gönderilelim.

2- medya olayı düzenlensin. medya hep aynı şeyleri soruyor ve bu da kısa zamanda sıkıyor. kaç yıl önce takımdan yolladığımız adam hakkında sorular sorulmasın, habire şu futbolcuyla ilgilendiğiniz söyleniyor ne dersiniz denmesin. bir çeşitlilik getirilsin ya da tümden kaldırılsın çünkü hep aynı şeyler sorulunca şahsen artık medyaya hiç cevap bile vermiyorum.

3- maç sonuçlarına seyirci tepkileri gerçekçi olsun. yenilince hep üzgünler kazanınca hep sevinçliler. örneğin takımda çoğu adamım sakatken manu karşısına çıkıp küçük bir takımla 1-0 yeniliyorsam seyirci buna sevinsin ya da çok iyi futbolcular alıp hep rakip üstünlüğüyle maçlar oynanıyorsa kazansam bile seyirci kızsın.

4- kazandığımız paraları harcayabilelim. tamam fm sims oyunu değil illa ev araba almayalım ama örneğin kazandığımız paralarla futbolcu menejerliği yapabilelim. çeşitli para artırma yöntemleri de sunulsun. örneğin bahis oynayabilelim ama kendi takımımızın maçına oynarsak ve yakalanırsak ceza alalım.

5- kovulduğumuz zaman biz de tazminat alalım. nasıl ki futbolcuyu kovarken kontrat sonuna kadar alacağı parayı ödüyoruz bizi kovarlerken de sözleşme sonuna kadar alacağımız parayı versinler.

6-menejer profil ekranında bulunan gelecekle ilgili planları kısmını değiştirebilelim. "başka bir takıma gitmek istiyor" ya da "takımda mutsuz" gibi şeyler ekleyebilelim ve eğer mutsuzsak ya da gitmek istiyorsak bize daha çok teklif gelsin. yani teklifler orada yazana göre gelsin. çünkü biz bir takımdayken başka takıma başvuru yapınca kovuluyoruz. aynı futbolcular gibi biz de oraya yazabilelim.

7-başkanın özelliklerini görebilelim. o başkan çabuk adam kovan biri midir ya da bonkör müdür bunları görebilelim.

8-yapacağımız maçlar arasında fark olsun. lig sonuncusuyla oynadığımız maçla şampiyonlar ligi finali öncesi ve sonrası aynı şeyler olmasın. değişik şeyler eklensin. önemli maçların önemi hissettirilsin, bizi strese sokabilsin.

9-başkanlık seçimleri olsun ve bize de haber verilsin. seçimde ya başka başkan gelsin ya da şimdiki başkan tekrar seçilsin. hep başkan değişikliğinde bize haber veriliyor.

10-maç sonunda ve aynı şekilde sezon sonunda basın toplantısı yapalım. mağlup olursak futbolcuları suçlayabilelim ya da suçu üzerimize alalım, galip olduğumuzda da futbolcuları kutlayalım ya da kendimizi öne çıkaralım ve bu konuşmalar futbolcularla taraftarlara etki yapsın ama bunlar da çok çeşitli olsun yani şu anki maç öncesi medya konuşması gibi devamlı 5 cümle arasından tercih yapmayalım.

bu liste aslında 17-18 maddeydi ama gereksiz bazı detayları çıkarınca geriye bunlar kaldı.

Coupet'e katılıyorum. Biraz geç olmakla beraber siteye yeni üye olduğum için yine de bir iki yorum yapmak istedim. Demo sürümdeki bazı olumsuzluklar veya beklentilerimiz belki 14 Kasımda piyasaya çıkacak olan oyunda düzeltilebilir veya gerçekleşebilir.

Coupet'in yazısındaki 2.-3. ve 6. maddelere kesinlikle katılıyorum.

Bunun dışında benim olmasını istediğim özelliklerden biri de sezon başı ve sezon ortası kampları.
Bunların hangi ülkede/şehirde olacağının ve hatta kalacağımız otele varıncaya kadar bizim kontrolümüzde olması güzel olurdu.

Yine istediğimiz futbolcumuzu (kaptan veya ikinci kaptan olması şart değil) gerek gördüğümüz zaman toplantı odasına çağırıp istek veya şikayetimizi paylaşabilme imkanının da olması oyuna yeni bir heyecan getirebilir diye düşünüyorum.

Finansal konuların oyuna gereğinden fazla sokulması oyundan soğumamıza neden olabilir. Sonuçta bu bir futbol oyunu ve ticaretin futboldaki payı ne kadar ise o düzeyde oyuna yansıtılması yeterli olacaktır.

Herkese güzel oyunlar