-
Arkadaşlar, sezon başlamadan önce hoffenheim ile bir kariyere başlamak isteyenlere bir faydam olsun diyerekten kadro hakkında biraz bilgi vermeye çalışacağım. Oyuna gözünüz kapalı Hoffenheim takımını seçip başlayabilirsiniz. 1. lige yeni çıkan bir takıma göre iyi bir kadrosu var. Transfer için ayrılan bütçe de gayet iyi... Zaten başkanımızın eli baya açık sağolsun, para bittikçe cebinden çıkarıp veriyor
) Bu benim fm 2009 daki ikinci kariyerim. İlk kariyerime fenerbahçe ile başlamıştım. Çok da parlak geçmeyen ilk sezonun ardından van der vaart, abou diaby, vagner love gibi transferlerle tam ikinci sezona başlayacaktım ki, bilgisayar durduk yere kapandı ve yaklaşık 4 ay gibi bir süreyi kaybettim (autosave kullanmıyordum, ders oldu). Kaybedilen süreyi tekrar oynamak gözümde büyüdüğü için hoffenheim takımıyla ikinci kariyerime başladım... şimdi sizlere kadro ve taktiklerimle ilgili bilgi vermek istiyorum...
GK
Ramazan Özcan - Sahip olduğumuz en iyi kaleci, as kaleci olarak kullanabilirsiniz.
Daniel Haas - Özellikleri Ramazan Özcan'dan çok da düşük değil. Yedek kalecilik için ideal. İlk kalecinin yokluğunda takımda rahatlıkla yer alabilir.
Thorsten Kirschbaum - Kendisini ikinci takımdan as takıma çıkardım. Düşük bütçeli ve her maça favori olarak çıkmayan takımlarda 3. kaleci için para harcamanın gereksiz olduğunu düşündüğüm için kendisini kullanıyorum. İyi bir kaleci mi derseniz hayır, ancak sezon içinde kendisine en fazla bir iki maçta ihtiyacınız olur, o da belki...
DR
Andreas Beck - Bu bölgede forma verebileceğimiz tek oyuncu. Özellikleri fena değil ilk 11 de kullanabilirsiniz, ancak bu bölgeye bir takviye şart. Daha iyi bir oyuncu alırsanız Beck'i yedeğe çekebilir, ya da kendisine alternatif bir yedek transfer edip ilk 11 de oynatabilirsiniz.
DL
Andreas Ibertsberger - DL de kullanabileceğimiz iki oyuncumuzdan biri. Özellikleri iyi ilk 11 de kullanabilirsiniz. Zaman zaman DR olarak da görev verebilirsiniz.
Zsolt Low - Ibertberger'den çok farklı bir oyuncu değil. Low de rahatlıkla bu bölgede forma giyebilir. Ben ikisini de form durumlarına göre değişmeli olarak oynatıyorum.
DC
Per Nillson - Defansımızın bel kemiği ve takımın ikinci kaptanı. Defansta yeri banko olan tek isim.
Marvin Commper - Defansa iyi bir isim transfer etmezseniz ilk onbirde Nillson'un yanında oynatabilirsiniz. İlk sezon için yeterli olacaktır. Ya da kaliteli bir isim takviye edip, kendisini yedeğe çekebilirsiniz.
Matthias Jaissle - DC ve DL bölgelerinde alternatif olarak kullanabilirsiniz.
DMC/MC
Sejad Salihovic - Orta sahadaki genç yıldızımız. DMC veya MC olarak kullanabilirsiniz. Oyunun başında kendisini transfer etmek isteyen takımlar olacaktır, fakat €5M (peşin) altında bir teklife bırakmanızı önermem. İleride çok daha iyi bir fiyata satılabileceğine inanıyorum.
Selim Teber - Takımımızın kaptanı. Onu da DMC veya MC oalrak oynatabilirsiniz. İlk 11 de de başarıyla oynayacaktır, fakat bu bölge de transfere ihtiyaç olduğu için iyi bir ortasaha oyuncusu alıp kendisini yedeğe çekmenizi tavsiye ederim.
Luis Gustavo - Sakatlık problemine karşılık kadro derinliği oluşturmak istiyorsanız takımda tutabilirsiniz. Satarsanız da takım için büyük bir kayıp olmayacaktır.
AMC
Carlos Eduardo - Özellikleri iyi olan genç bir oyuncu. AMC kullanmayı düşünüyorsanız, bu pozisyona kaliteli bir isim daha transfer ederek bu iki oyuncuyu değişmeli olarak oynatabilirsiniz. Oynadıkça gelişim göstereceğine inandığım bir oyuncu. AML olarak da görev verebilirsiniz.
Francisco Copado - AMC kullanacaksanız, ilk yıl kadro derinliği için takımda tutmanızı öneririm. Yaşlı bir oyuncu, satmanız size çok birşey kazandırmayacaktır.
AMR/AML
Bu pozisyonlar için kullanabileceğimiz oyuncu malesef kadromuzda yok. Bu nedenle bu bölgelere en az ikişer transfer lazım.
FC/ST
Vedad Ibisevic - Takımımızın en önemli oyuncusu, gol silahı. Forvette banko görev verebilirsiniz. Hava toplarında oldukça etkili.
Demba Ba - Yine çok kaliteli bir oyuncu. Çift forvetli sistemde Ibisevic ile iyi bir ikili oluşturacaktır. Tek forvet oynarsanız da Ibisevic'in yedeği olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca çok çok hızlı bir oyuncu. Kontratak oynadığınız maçlarda tek forvet olarak kullanabilirsiniz.
Chinedu Obasi - Yine hızlı ve kaliteli bir forvet, ama Ibisevic ve Demba Ba'nın gölgesinde kalması kaçınılmaz. Onların yokluğunda rahatlıkla forma şansı verebilirsiniz. Zorda kalırsanız AMR olarak da kullanabilirsiniz.
Evet arkadaşlar, kadrodaki oyuncularımızın durumu bu. Kadroya yaptığım takviyeleri zaten biliyorsunuz. Şimdi gelelim taktiğimize... Genel olarak 4-2-3-1 formasyonunu kullanacağım. Fakat kadronun sakatlık/ceza durumuna ve rakiplere göre 4-2-2-2 veya 4-1-3-2 formasyonlarını da kullanmayı planlıyorum...

Mesaj Yetkileri