1 ile 30 arası toplam 329 sonuç

Konu: Oyun İçi Bilgi Alış-Verişleriniz

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

peki taktik konusuna deginirsek. Ligde iddasi olmayan kisitli kadroya sahip takimlarla basarili olmak icin son mac motorunda ne gibi ozelliklere dikkat etmek gerekiyor?

atak organizasyonlarinda sorun yasamiyorum ama cok fazla gol yiyorum mesela.

Huseyin kardesim belirtti gerci defans kurgusunu ama her oyuncu bu kurguya uymayabiliyor. Yavas defans oyuncularimiz varsa geride kurup DMlerle mi orta alani kontrol etmemiz gerekir?

Quote Originally Posted by GeanyGS View Post
    peki taktik konusuna deginirsek. Ligde iddasi olmayan kisitli kadroya sahip takimlarla basarili olmak icin son mac motorunda ne gibi ozelliklere dikkat etmek gerekiyor?

atak organizasyonlarinda sorun yasamiyorum ama cok fazla gol yiyorum mesela.

Huseyin kardesim belirtti gerci defans kurgusunu ama her oyuncu bu kurguya uymayabiliyor. Yavas defans oyuncularimiz varsa geride kurup DMlerle mi orta alani kontrol etmemiz gerekir?
    kısıtla kadroyla oynayanlar genelde kısa süreli değil uzun süreli başarı elde etmek isterler.ama maalesef ilk sezon bütçe yetersizliği vekümede kalma savaşı yüzünden takıma göre taktik yapmak zorundayız. ben hoffenheim ile ilk sezonumda eldeki forvetlerden obasi yi bütçe yaratmak için sattım,elimde hızlı forvet demba ba ve pivot forvet olan ibisevic kaldı.ve bunlara göre taktik tyaptım.ilk taktiğim kendi sahamda kullandığım 4-2-3-1 target man li ikincisi ise deplasmanda kullandığım 4-3-3 deplasman kontraatak taktiğim oldu. stoperler genelde kazma olduğundan defensive line ı çok ileride yapmadım.ortasahalarda closing down oranını çok yüksek ve tam saha yaptım.ayrıca takımın creativity sini 0 ladım ki böylece takımdaki oyuncular taktiğe daha çok uysun diye.

ilk başlarda zorlansam da devre arasında aldığım ve kiraladığım oyuncularla başarı geldi.ikinci sezon başladığında hedefim target man li taktik yapmak ve buna uygun oyuncular almaktı.pivot olarak pogrebnyak ı aldım.beklere iyi orta yapabilen,stoperlere da acceleration u yüksek olan oyuncuları aldım(bunlardan biri martin caceres).bu sefer mentality ve width i biraz artırdım fakat creativity yi yine sıfırladım.kanat oyuncularıma target aim i targetman olarak ayarladım.takımın genel komutlarında use target man i işaretledim.focus passing i down both flanks ve targetman supply ı heading i çok iyi olan pogrebnyak için to head olarak işaretledim.pogrebnyak a yedek olarak de german denis ve ariza makukula yı kiraladım.

iç saha maçlarında defansive line ı hızlı stoperlerden dolayı ileri çektim,beklerin mentality sini artırdım ve oklarla ileri doğru yünlerdirdim.böylece amacım olabildiğince kanatlardan gelip target man sayesinde pogrebnyak a gol attırmaktı.

deplasman maçlarında kanat oyuncularına ve amc ye closing down ve zonal marking seçeneği uyugladım fakat santrfor u yormamak için ona bir komut vermedi.ayrıca rakibin kornerlerinde pivot santrfor ve iki kanat oyuncuma ileride kalmasını yapıp kontraataklarla gol aradım ve başarılı da oldu.böylece pogrebnyak ı iyi bir fiyata sattım.

bir sonraki sezonda taktikte değişikliklere gittim ve hızlı forvet oynamayı seçtim.forvetlere hızlı forvetler ve amc karakterli cruzeiro lu guilherme ve coritiba dan keirrison u aldım.böyle pivot santrfor lu sistemden vazgeçecektim.kanatlara da winger değil daha amc özellikle olan amrc thiago neves ve amlc marko marin i aldım. ve taktiklere ek olarak 4-2-3-1 (4 defans 2 mc 3 amc 1 fc) ekleyerek oynuyorum.kanatlı 4-2-3-1 de ise kanat oyuncularına kenardaki byline seçeneği yerinde mixed seçip,amc lerdeki forward runs seçeneğini often yaptım.ayrıca amc deki oyuncularıma "gets forward whenever possible" ve fc lere "moves into channels" ppm leri öğreterek taktiğe daha yatkın olmalarını sağladım.

sonuç olarak ilk sezon elinizdeki malzemeye göre taktik yaratıp,sonraki sezonlarda duruma ve paranıza göre oyuncular alıp kafanızdaki taktiğe uygun oyuncuları oturtup oynamak gerekir diye düşünüyorum.

Mesaj Yetkileri