SI'ın çıkarttığı oyunların hepsi her zaman yama ister.. Esasta her yazılım oyun yama ister.. Ben bir yazılımcı olarak bakıyorum mevzuya ve içeriğinde binlerce modül yer alan bir oyun yazılımı, her lige ait özel kodlara yer verilmesi ve bir koda olan müdehale ile yapay zekayı oluşturan diğer modüllerinde etkilenmesi, araştırmacılar tarafından eklenen değerlerin oyuna yansıtılması vs. vs.. . Bugün çok fazla sakatlığı düzelteyim derken daha fazla sarı kartın çıkmasına neden olabilir. Başarılı bir test yapılmaması etki edebilir. Gözden kaçan noktalar olabilir. Bu işi iyi yapmıyorlar anlamı taşımamakta. Daha fazla gerçekçilik katmak maksadıyla daha fazla uğraş veriyorlar. Bu kesin ve piyasanın en iyi simülasyon motorunu yazan bu ekip. Rakiplerinin durumu ortada.

Yama ile uğraşmaları gerekirken Arsenal Edition çıkartmalarına kızmamak lazım. Sonuçta karşımızda Ahmet Abinin Bilgisayarcı dükkanı yokki tek bir iş ile uğraşsın. Sigames'te çalışan 100'e yakın yazılımcı var. Kimi FM ile uğraşıyor kimide FML ile kimide FM Handheld ile kimide bu editionlarla.. Bu insanların maaşlarının ödenmesi için ek gelir getirecek şirketi kara geçirek girişimler gayet güzel. Bugün Everton'a DB hizmeti verirken Arsenal'e özel ismi altında oyun çıkartmakta gayet hoş.

Derdini çok iyi anlıyorum esasta. Hatalar nedeniyle bir an evel yamaların çıkması ve problemlerin düzeltilmesini istiyorsun. SI, SEGA bünyesine girdikten sonra öyle kafasına göre yamada çıkartamıyor. Geçmiş yıllara bakıldığında FM'nin ortalama 3,4 yama çıktığını görüyoruz. Fakat CM2, CM3 tarihine bakarsakta bu ortalamanın 5,6 hatta 7 'lere çıktığınıda görebiliriz.

Arsenal Edition Ömer'in de söylediği gibi üzerinde daha çok multimedya ağırlıklı bir çalışma.
Kutusunun üzerinde Arsenal Edition olması çok önem kazandırmıyor oyuna. Yani o oyun sahibide yama 9.2.0 ı kurmak zorunda. Bende kurmak zorundayım. Benim oyunumda Mustafa Budak's Football Manager 2009.. şimdi SI bunu yaptı diye bana özel sürüm yapmıyor ki..