Rize Suat Kaya hoca ile anlaştığını duyduğumda açıkcası çok sevinmiştim...koyu bir fenerbahçe taraftarı olmama rağmen galatasarayın hayranlıkla izlediğim iizlemeye doyamadığım efsane kadrosundaki oyunculardan biri olan Suat kayanın Fatih terim başta olmak üzere bir çok deneyimli hocayla çalışmış olması onun futbol kültürü ve birikimi ve birazda şahsi sempatim Rizeyi birinci lige tşaıyacağını ve süper ligdede başarılı bir hoca olacağını hissettiriyordu bana...
ilk şoku güngören maçında yaşadım..zaten yorumlarım yukarıda...Güngören maçından ders alacağını düşündüğüm Suat hocanın bank asya için büyük bir sınav olan manisa maçını dikkatle izlemeye başladım (ikinci yarı malesef misafir yüzünden pek dikkatle izleyemedim)
aslında daha birinci dakikadan yenilen gol tüm takımın moralini öylesine etkilediki Suat Hoca için bu maç çok zorlu olacaktı...
yalnız Güngören maçındaki büyük hatanaın Manisa maçında da tekrarlandığıını gördüm...
Rizenin elinde bank asyanın en iyi kadrolarından biri var diyoruz ama bu takımın acilen Sedatın oynadığı bölgeye takviye yapması lazım Sedatın şuanki performansı Rize orta sahasını taşıyomıyor...
Bu kadar değişik antrenörle çalışmı tecrübe dolu ssuat hocanın da takımın orta sahası dökülürken kenardan bu durumu izlemesine şahit oldum iki haftadır elbette ali sakalın ve Sedatın formsuzluğuda bu durumu tetikliyor...
Rize golu yedikten sonra bir türlü toparlanamamasında manisanın orta sahasına oyununu kabul ettirememesinin büyük etkisi var...forvete gelince Emrah Kolu geçen hafaki bölgesini değiştirerek ileri uçta sağdan sola almı sağada Şadi ile oyuna başladı Riberio nun kesik yemesi ise bir başka hatası Emrah kolu geçen sene Giresundan biliyoruz çok iyi oyuncu ama bu kadar formsuzken ilk onbirde şans bulması hele rize gibi okan öztürk riberio gibi oyuncuların yedekte oturduğu bir klüpte bu şansı bulması kendisi için bir nimet...ama toparlanması lazım önümüzdeki hafta kesik yiyeceğini takmin ediyorum....
Suat hoca aslında güngören maçında ki kadar orta sahasını seyretmedi yaptığı iki değişikliği orta sha için kullandı bu defa..Ancak bence maçın en kötüsü Ali Sakal 65 te...diğer orta saha sedatı ise 72 de oyundan aldı ..
ve o saatten sonra yapılan değişiklikler fayda getirmedi deyim yerindeyse atı alan üsküdarı geçmişti artık..ikinci gol ile iyie morallenen manisa maçı vermedi...
Ben olsam ikinci yarıya kesinlikle Ali Sakal ile başlamazdım...Suat hoca alinin manevi babası gibi her gittiği takıma götürüyor neredeyse..teknik diektörlerin bazı oyuncuları bu şekilde korumasına benim bir itirazım yok..çünkü bazı oyuncular ancak üzerinde ısrar edilirse kendini gösteriyor...ama ali sakal sahada dökülürken bunu gören kenardaki Rizeli diğer oyuncuların hocalarına güvenlerinin sarsıldığını düşünüyorum...
Rize de bu maçtada benim en beğendiğim oyucu yine Serdar Smatyalı oldu...Gol yedikten sonra dağılan şaşkın takımı heycanlandıran isimdi İlk yarıdaki nefis iki vuruşundan biri kaleyi bulsa maçın kaderi değişebilirdi...
Şdi çolak ta aslında çok çalışkan hırsı bir oyuncu gerilere jkadar top almaya geliyor tabi böylesine bir orta sahanın önünde forvet olmak kolay değil..ayrıca biraz fazlaca hakeme itiraz eden yanlarını bu maçtada gösterdi...
velhasıl Rize bu çata da yenildi...bu takım acilen orta sahaya Merter batista tarzı iyi bir oyuncu almak zorunda dökülen orta sahaları ile gidemezler ki gidemiyorlarda zaten...yada üzülerek söyleyeyim böyle giderse Suat hoca gönderilir çünkü teknik direktöre çok sabırlı bir takım değildir Rize alacakları bir galibiyet morallerini yerine getirir bakalım ilerki günler neler gösterecek....
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali