Ahmet kaya o olaylı mgd (magazin gazetecileri derneği) gecesinde ödül almak için sahneye çıktı ve Yeni albümümde kürtçe bir şarkı söyleceğim bunu yayınlayacak cesur yürekli bir kanal arıyorum dedi ve bunun üzerine bağzı sanatçılar tarafından önce yuhalandı ardından ellerine ne geçtiyse üstüne atıldı bu olayların üzerine ardı ardına davalar açıldı hatta bu sözlerinden dolayı bile dava açanlar oldu. apo posteri önünde konser verdiği için dava açıldı ama resim olmadığı için davası bir türlü sonuçlanamadı ve başka bir davadan ceza aldı eğer yanılmıyorsam Başım Belada adlı şarkısını bir gecede söylerken sözlerini terör grubuna uyarladı ve bunun üzerine tutuklama kararı çıktı diye biliyorum kitabını okumuştum ama çok geçti üstünden çok da net hatırlamıyorum (yanlışlarımda olabilir kusura bakmayın) işin garip yanı şu anda trt kanallarında belli saatlerde kürtçe şarkılar yayınlanıyor, haberler kürtçe sunuluyor.
Ahmet Kaya terör üyesi veya değil artık bunun bir önemi kalmadı tartışmanında bir anlamı yok aslında ama sırf bu olaydan bile prim yapan şarkıcılar vardıo dönemde şimdi hepsi kayboldu gitti zamanında atıp tutanların hiç biri yok piyasada