- Microsoft Vista Kullanıyorum, Yamayı Nasıl Çalıştırmam Gerekiyor?
'Kullanıcı Hesabı Denetimi' devrede Vista kullanıcıları yama kısayoluna sağ tıklayarak 'Yönetici olarak çalıştır' seçeneğini kullanarak yamayı çalıştırdıkları taktirde oyunları Türkçeleşecektir.

- Vista Kullanıcıları 'Kullanıcı Hesabı Denetimi' devre dışı bıraksınlar mı?
Bunu önermemekteyiz. Turksportal Masaüstü yazılımı FM dosyalarına erişim için sistem tarafından yetkilendirilmelidir. Bunun için oyuna başlamadan önce kısayol sağ tıklanmalı ve çıkan menüden 'Yönetici olarak çalıştır' ile yama çalıştırılmalıdır.

- Virus/Firewall programım 'Turksportal Masaüstü Yazılımı' için izin istiyor, ne yapmam gerekli?
Turksportal tarafından önerilen bağlantılardan indirilen dosyaların hepsi virüs kontrolünden geçmiştir. Bunun dışındaki bağlantı sağlayan yerlerden indirilen dosyalar için virüs kontrolünden geçirmenizi öneririz. Firewall veya Virüs programlarınızın uyarı vermesinin sebebi Turksportal Masaüstü Yazılımının server ile temasa geçmek istemesidir. Programın sağlıklı işleyebilmesi için Firewall veya Virüs programlarınızın uyarıları için güvenilir (Safely) / izin ver (Allow) seçeneklerini seçmenizi tavsiye ederiz.

- Oyuna başlamadan ne yapmam gerekiyor?
Oyuna başlayabilmeniz için 'Ayarlar' dan oyun klasörünü seçmeniz gerekmektedir. Oyunu kurduğunuz klasörü belirlemeniz için 'Ayarlar' da 'Oyun Klasörü' karşısında yer alan gri klasör simgesine tıklayınız. Çıkan seçim kutusundan oyununuzu nereye kurduysanız belirtiniz ve tamam düğmesine basınız.

Standart Kurulum Klasörü: C: -> Program Files -> Sports Interactive -> Football Manager 2009
STEAM Kurulum Klasörü: C: -> Program Files -> Steam -> Steam Apps -> common -> Football Manager 2009

- Oyun klasörünü belirledim fakat 'Uygulama Dosyası Bulunamadı' uyarısı alıyorum, ne yapmam gerekiyor?
Oyunu belirlediğiniz klasöre gidiniz ve fm.exe dosyasının mevcut olup olmadığına bakınız. Eğer oyunu başlatan uygulama dosyasının adı FM09 veya farklıysa bunu fm olarak belirleyiniz.

- Oyuna başladım ama Türkçeleşmedi
Oyun ekran üzerinde daha hızlı hareket etmeniz için ekran görüntülerini depolar, bu dosyalar Türkçeleşmediği için silinmesi gerekmektedir. Turksportal Masaüstü 'Ayarlar' menüsünden 'Tamponlanmış Verileri Temizle' seçeneği aktif olduğu taktirde depolanmış veriler silinecektir ve oyununuz Türkçe olacaktır. (Bu işlem için oyundan çıkıp, Turksportal Masaüstü programı üzerinden tekrar başlamanız gerekmektedir)

- Kendim Depolanmış verileri temizleyebilir miyim?
Evet bu mümkündür, yapmanız gereken bu dosyaların saklandığı yere gidip 'cache' klasörünü silmektir.

Windows XP:
1. 'Bilgisayarım' ı seçin.
2. Sırasıyla bu klasörlere gidin 'Documents and Settings' -> -> Application Data
3. 'Sports Interactive' klasörünü açın.
4. 'Football Manager 2009' klasörünü silin.

Wndows Vista:
1. Başlat'a tıklayın.
2. Başlangıç menüsündeki kullanıcı adınıza tıklayın
3. 'AppData' ve ardından 'Roaming' klasörüne gelin
4. 'Sports Interactive' klasörünü açın.
5. 'Football Manager 2009' klasörünü silin.

- Oyuna Başla yaptım ama hiçbirşey yok?
Bilgisayarınızda Flash desteği olmak zorundadır. www.adobe.com web sitesinden veya Turksportal Masaüstü kurulumu ile birlikte gelen 'flash_player_10_active_x.exe' dosyasını kurmalısınız.

- Oyuna başla yaptım fakat nasıl Türkçe başlatacağımı anlayamadım?
Menüden oyuna başla seçeneği seçildikten sonra Gillette Blue 3 ekranında yer alan top, mouse kullanılarak 3 kere tıklanmalıdır. Her sektirmede skor tabelası bir artacaktır. Skorunuz üç olduğu zaman sağ alt kısımda 'Başla' düğmesi belirecektir. Buna tıklayarak oyuna başlayabilirsiniz.

- Oyuna başla yaptım, Topu 3 kere sektirdim ve Türkçe'ye başladım şimdi ne olacak?
Bu işlemin ardından Turksportal Masaüstü yazılımı oyuna erişim sağlayacak ve kısa süreliğine ekrandaki simgeler kaybolacaktır. Bu esnada, siz top sektirmeye devam edebilirsiniz. İşlem tamamlandıktan sonra tüm programlar gözükecek simge durumunda küçülecektir. Başlat çubuğuna yerleşen oyuna tıklayarak devam edebilirsiniz.