Taktiğin takıma oturması zaman alabilir... Ben bu sezon boyunca Gs ile kullandım.... sağ bek Uğur Uçar, sol bek Hakan Balta... göbekte Leo ve Meira, önlerinde Zuculini, orta alanda M.Topal ya da Barış ve yanlarında bir oyun kurucu (Dos Santos veya Borges oynadı genelde) Sol açıkta Ochirosii, sağ açıkta Arda, forvette Marquinhos.....

yani kadroda gelecekte harika profile ulaşan oyuncular var ama ben şu anda 2. sezonu bitirdim.Bu sezon boyunca bu taktikle oynadım ve işte sonuçlar....

*ligde 33 galibiyet 1 beraberlik alarak 100 puanla Şampiyon oldum,
*Türkiye Kupasında finalde Fenerbahçe ile oynadım, sakat oyunculardan dolayı sıkıntılı çıktıgımız maçı 1-0 kaybettik,
*Avrupada Gruplarda İnter ve Schalke ile beraber güçsüz bir takım daha vardı..Gruptan lider çıktım, 2. turda Villareal'i eledim
*Şampiyonlar ligi Çeyrek Finalinde Roma'yı, yarı finalde de Real Madrid'i eledim, finalde Arsenal'e 2-1 kaybettim

yani uzun lafın kısası harika bir sezon geçirdim ancak bunun tek sebebi taktik değil... kendimce önemli olan şeyleri sıraya koymak istiyorum, bu sıra herkese göre değişebilir ama fm 2009'da ben şu şekilde hissediyorum... önem sırasına göre;

1- Team harmony
2- Taktik
3- Maç içi değişiklikler

yani bence en önemlisi huzur... oyuncuların aynı mevkide oynayan 3-4 rakibi yoksa, takımda huzursuzluk yaratn başka bir oyuncunuz yoksa,transfer listesine koyulmuş ve satılmayı bekleyen mutsuz oyuncularınız yoksa,takımda iyi bir disiplin ortamının yanı sıra yükselen bir form grafiği gösteren oyuncuyla birebir ilgilenip onu basına övüyorsanız ve bir de seri galibiyetler almaya başladıysanız o zaman taktik işlemeye başlar... bu dediklerim yoksa bence harika bir taktiğiniz olsa bile maçları zor kazanırsınız... bu benim başıma çok geldi