Quote Originally Posted by Maymuncuk
Peki bana Kaka Brazilya'da oynayamaz demissin, Alex oynayabilir mi??
Çok rahat oynar, seri dribbling yapan hızlı oyunculara nokta verebilecek, pas trafiğini ayarlayabilecek bir oyuncu gerek.

Kaka'nin tarzi bir bakima senin dedigin gibi ama nokta pas da atabilir o yetenegi de var, hatta atiyor da !!
Nerede, ne zaman atıyor? Pek göremiyoruz.

Oyun kurucunun görevini cok iyi anlatmissin, ama oyun kurucu gerekirse ve neredeyse her zaman kosar, defansina ve ileri hattadaki arkadaslarina yardim eder.
Onun adı önliberodur.
İki tip önlibero vardır, defansif görevi üstlenen önlibero ve yanında oyunun geriden kurgusunu sağlayan hem defansif hem ofansif önlibero.
Bkz. Emerson - Viera ikilisi..

Oyun kurucu koşmak zorunda değildir, onun görevi oyunun ofansif yönüdür.Skor yazarlarını çok takip etmeyin

Ayrica Rakip oyuncu oldugu icin degil sadece futbolunu begenemedigim icin Alex'i konusuyorum, yoksa ben bazi zamanlar Anelka'yi bile cok överim..
Aksine futbolunu değil takımını beğenmediğini düşünüyorum..

Kizma ama asil senin yazinin en komik yani Hagi ile Alex'i karsilastirmandir. Alex Romanya'da olsa oynardi gibilerinden birsey demissin. Peki Alex Romanya'da olsa idi bu kadar Basarili yapabilirmiydi Romanya'yi ???
Romanya başarılı mı?

Alex çok rahat oynardı Romanya Milli Takımı'nda, başarı takım başarısıdır.
Bir kişi sadece kendi gayreti ile takımı büyük organizasyonlarda şampiyon yapamaz!

Ben Alex 27 yasinda olup daha kac kere milli takim formasi giymis, daha kac kere sampiyonlar liginde oynamis oldugunu sordum. Ve Zidane kosmuyor demissin, kosmuyor ama yararli bir oyuncu; simdi Alex'de yararli diyeceksiniz dogru yararli, ama Lig'de yararli.
Nedved Dukla Prag ve Sparta Prag takımlarında oynarken kaç defa Avrupa Kupası maçı yapmıştı

Alex 49 kere Milli Takım forması giydi!
Kupa Amerika Brezilya Milli Takımı kaptanı idi.Ayrıca Libertadores gibi Amerika'nın en önemli kupasında 46 maç oynamış bir oyuncu.

Alex Bir ara ilk macinda 37 yasindaki Saffet'e bacak arasi atti diye göklere cikmisti. Ama bir Hagi, Bir Ortega oylemiydi ??Hagi neler yapmadi. Hatta sizin su anda transfer listenizdeki R. Carlos ile ne dalga gecmis, sadece Carlos ile degil oynadigi her maçta rakibiyle dalga gecmisti..Ama hic bu akdar konusulmamis, hep Galatasaray'in basarisi konusulmustu

Alex'i yeri geldiginde korurum ama Hagi ile kiyaslarsak affedersiniz ama futbol zekanizdan endise ederim..
Alex'in Yalçın'a bacak arası yaptığı çalımın ardından Yalçın Galatasaray'a transfer oldu

Hagi neler yapmadı diyorsan Anelka neler yaptı onları da konuşmak gerekir o zaman

Bahsetmek istemezdim ama hakeme tükürmesi gibi gençliğe örnek olmaktan uzak hereketleri de var Hagi'nin.Futbol sadece sahada topun gitmesi demek değildir..

Lütfen Alex ile Hagi'yi hatta Zidane'i karsilastirmayalim !!

Hagi 31 yaşında Meksika'ya giderken son anda gelmişti Galatasaray'a.Bence de karşılaştırmayalım, Alex'in 31 yaşına geldiğinde neler olacağını kestirmek güç