Kaptan konusunda denilenlere katılmakla birlikte özellikle kaptanın mevkisinin de önemli olduğunu düşünüyorum. En azından yabancı forumlarda veya burada FM 2008 döneminde okuduğum bir yazıda kaptanın kaleci olmasının defans kaleci anlaşmasını arttırdığını, defansta olmasının defansın organizasyonunu güçlendirdiğini, orta sahada orta sahada top tutmayı kolaylaştırdığı, hücum hattında olmasının da hücumu güçlendirdiğini görmüştüm. Ve ben de buna inanmaktayım. Ancak kaptan ve ikinci kaptanımı çok büyük bir sorun olmadıkça asistanımdan gelen teklife göre belirlerim. Bu teklifler %100 hep en akılcısı oluyor nedense. Yaşlı kaptanımı da rezerv takıma göndermiş olsam da değiştirmem. Ta ki klüpten gidene veya emekli olana kadar. Asistan bu konuda determinationu en düşük bile olsa veya yeni bile olsa takım içi dinamikleri hızlı öğrendiği için sakatlık durumunda sıradaki kaptan konusunda da hep tam benim düşündüğüm isimlere görev teklif etmekte. Bana da kararı onaylamak düşüyor. Genelde asistanlarımla maç içinde sürekli kavga eden biri olarak (özellikle feedbackler konusunda ve takım konuşmaları konusunda) sadece bu konuda asistanıma güvenirim.