Çok kötü başladık sezona ve öyle devam etti. Kötü gidişe bir türlü dur diyemiyorum. İlk devrenin ardından basın toplantısı;
Basın: Sezona şampiyonluk parolasıyla girmiştiniz, şimdi ise kümede kalma mücadelesi veriyorsunuz. Nerede hata yaptığınızı düşünüyorsunuz?
Özışık: Takımın dengesini bir türlü sağlayamadım, kötü sonuçlar gelmeye başlayınca yeni arayışlara girdim ve 23 hafta olmasına rağmen oturmuş bir sistem ağlayamadım takımda.
B: Siz bir nevi takıntılısınız, taktiklerinizi çok sık değiştirmezsiniz, bu sezon neden ısrarcı olmadınız?
Ö: Israrcı olamadım çünkü sezona kötü başlayıp aşağılardan kurtulamayınca mecburen değişiklik yapmanız gerekiyor, düşme korkusu sebebiyle kısa vadede çözüm getirecek şeyler deniyorum.
B: Peki çözüme ulaşacağınıza inanıyor musunuz?
Ö: İnanmasam bu mesleği yapmazdım ama işimizin çok zor olduğu da kesin. Yönetim kaynak yaratamıyor, mecburen bonservisi elinde olan oyunculara yöneliyoruz, onların da kalitesi ortada. Oyuncu satıyorum, paranın 3’te 1’İ ancak bana veriliyor. Bu sıkıntıları yönetim ile aşmamız lazım.
B: Takımın kaptanı Houghton ile tartıştığınız ve takımdan ayrılacağı yönünde söylentiler var.
Ö: Houghton’u alt yapıdan A takıma ben aldım. Daha 18 yaşındayken ona kaptanlığı ben verdim. Ben 9 yıldır buradayım o da 8 senedir benim oyuncum. Aramızda tartışma çıkması imkansız. O takımımızın büyük kaptanı ve takımın finansal durumunu düzeltebilecek tek oyuncumuz diyebilirim. Şu anda değeri 2 milyon Euro civarı. Ben ayrılmasını istemiyorum, o da istemiyor ama istemeyerek de olsa buna mecbur kalabiliriz.
B: Bu ilk devreden dersler çıkardınız mı?
Ö: Kesinlikle. Artık transfer politikamı değiştiriyorum. Çok sayıda oyuncu almak yerine kaliteli ama eldeki parayla alınabilecek 1-2 oyuncu takviyesi yapacağım. Bu formanın hakkını veremeyenlerle ise sezon sonu yollarımızı ayıracağız.