Quote Originally Posted by anilton View Post
Herkes takmış stad işine...

Bir kere stadın çok yüksek kapasiteli olup olmaması sorun değil.Önemli olan kriterlere uyan modern bir stad olması...

Ayrıca hiçbir ülke stadları belliyken almıyor turnuvaları.Turnuvalara ev sahipliği yapacak ülke ya da ülkeler 5-6 sene öncesinden belli oluyor.O ülkelerde o süre zarfında yeni stad inşaa ediyorlar,mevcut stadlarda kapasite artırımı ve yenileme yaparak turnuvaya hazır hale geliyorlar...

Türkiye'de kralını yaparız bu organizasyonun,kendimizi küçük görmeye gerek yok...

Ben son senelerde Olimpiyattaki gibi görkemli bir ŞL finali hatırlamıyorum.Yine aynı şekilde geçen seneki UEFA finalide çok başarılıydı...
Katılıyorum. Turnuva'nın bize verildiği 2011'de açıklansa bile önümüzde 5 sene var. Antalya, Bursa ve Trabzon'daki stadların kapasiteleri yükseltilip, yenilenebilir gayette.

Ama yenilenme gibi bir durumda da bu sefer kulüpler sorun çıkartabilir biz maçlarımızı nerde oynayacağız diye. Buna da en güzel örnek olarak Fenerbahçe'yi verebiliriz. Stadın yapımı devam ederken gayet de maçlar oynandı. Ayrıca kulüp de o sıkıntıya katlanmalı diye düşünüyorum. Sonuçta stadın yapımı tamamlandıktan sonra yüksek kapasiteli ve modern bir stadı olacak.

Şampiyonlar Ligi finali, UEFA Finali, basketbolda Avrupa Şampiyonası ve 2010'da Basketbol Dünya şampiyonası'na ev sahipliği yaptık ve yapacağız. Bunlar üst düzey organizasyonlar. Bu organizasyonlardan sonra tek bir şikayet geldiğini hatırlamıyorum ülkemize. UEFA da bunu düşünerek gönül rahatlığı ile 2016 Avrupa Şampiyonası'nı bize verebilir.