90 lira bu oyun için normaldir demiyor kimse, bence de bu fiyat çok yüksek, ben de 45-50 lira civarında olmasını isterim ve beklerim oyunun ama değil. Keşke olsa. Ne yapayım şimdi almayayım mı oyunu? Ben bu kadar zamanı harcadığım, eğlendiğim oyunu elbette orjinal alırım. Bilgisayarım son çıkan oyunları bile zorlanmadan oynayacak seviyede olmasına rağmen FM'den başka oyun yüklü bile değildir.

İşte böyle baktığımda, 1 senede verilecek 90 lira bana fazla gözükmez. Ha lisede okuyan bir öğrenci olsam, tek seferde 90 lira tabi ki veremem, veremezdim herhalde. Bunun için de 5 farklı bilgisayara yükleme seçeneği getirildi, pekala kullanılabilir.

Ben oyuna değer veriyorum, yapımcılar bize değer vermese de. Sorunlu/hatalı deniyor, evet hataları var ama yine de oynuyorum. Bir maçtan sonra sinir olup kapatıyorum, en fazla 2 gün dayanaıp, tekrar oyuna dönüyorum. Ve diyorum ki yıllardır bu oyunu oynayan, çok fazla zaman harcayıp oynamış olan, hatalarıyla, sorunlarıyla oyunu kabul etmiş ve hala oynamaya devam edenler bu seneye kadar orjinal almadıysa bu sene bir ilki yapsınlar. Yeter ki oyunu almaya niyeti olsun, eğer cidden bir şeylerin değişmesini isterke kişi, oyunu ortak da alır, harçlığını biriktirir alır, içtiği sigarayı azaltır oradan para biriktirir yine alır.

Ama oyunu arada oynarım, olsa da olur, olmasa da olur diyenlere, gerçekten durumu olmayanlara zaten bir şey demiyorum ki diyemeyiz de. Bu oyun 200 bin kişi tarafından oynanırken, 10 bin tanesi orjinal alamayacak seviyedeyse de (Ekonomik zorluk çekenlerin oranı yüksektir ama bu oyunu % 5'lik kısımın orjinal alacak kadar gelir düzeyi vardır, eminim) yapacak bir şey yok, döneriz geçmişe, siyasetçilere neden benim ülkemi dışarıya borçlandırdın diye bir gireriz, çıkamayız.