Quote Originally Posted by hissiz View Post
Çok tatlı bir kadro kurdun farkında mısın? Tam takım oyunu oynamaya müsait bir kadro oluştu. Bende başka transfer yapma bu sezon, şişmesin kadro. Alırsanda sadece ara pası atabilecek 1 MC al. Parejo'dan bekliyodum aslında bu görevi ama 2 maçtır tek 1 key pas atmış. Venitucci dışında 2 key pası olanda yok.
Abicim zaten transfer sezonu kapanmış durumda belki sol bek alabilirdim ancak Emrah Yollu bana güven verdiği için vazgeçtim birazda gençlerin önünü açmak gerekir diye düşündüm..Ara pası konusunda Parejo'nun yetenekleri müsait olmasına rağmen key pas atamıyor bende sebebini kavrayamadım açıkçası, özel olarak yaratıcılık değerleriyle falan bakıyorum ama fayda etmiyor..
Kalecilerinin ikisini de İDÇ kariyerimde almıştım. Volkan hayal kırıklığı yaratmıştı, Onur ise beklediğimden çok daha iyi çıkmıştı. Sende belki tersi olur bilemem ama anladığım kadarıyla ilk tercihin Onur görünüyor.

O regeni de hala beğenmiyorum
Benimde tercihim Onur, gerçekten çok iyi Volkan'ı da zayıf maçlarda şans vermeyi düşünüyorum..Pegolo'yu satınca 5. tercihimiz olan Onur'u alabildik ancak isabet oldu performansı çok iyi..Regen konusu o fiyata o zaman onu bulmuştum abi, fiziksel olarak zaten pek iyi değil mental'i kapatıyor dediğin gibi, boyunu uzatırsak belki biraz daha etkili olabilir..

Maçlara gelince; beklerin dahil takımın genelinin pas yüzdesi dediğin gibi gayet iyi. Özellikle savunma oyuncuları topu oyuna iyi sokuyor belli. Beğenmediğim regen'in hava toplarını biraz daha geliştirmesi lazım yoksa sıkıntı yaşatır. BJK maçında 11 hava topu almış ama yüzde olarak %50, keza Giresun maçında da aynı. Bir stoper için düşük. Pozisyon alma, önsezi ve konsantrasyon özellikleriyle hız açığını kapatıyor gibi.
Evet abicim yukarda dediğim gibi mentalle kapatıyor yeni bir defans bulana kadar veya Emrah'ı o mevkide oynatana kadar tercihimiz o..
Forvet ikilisi seçimin mükemmel. Birbirini tamamlayan 2 forvet. Nobre havadan etkili, Baba oldukça süratli. BJK maçına tek forvet çıktın sanırım.
Abicim öncelikle bir uyarı yapayım 4-5-1 oynuyorum.Bakmayın Collins'in forvet olduğuna ben onun özelliklerine bakarak zayıf'ta olsa AML oynadığını gördüğüm için onu o bölgeye adapte ederek fiziğinin el verdiğince orda oynatıyorum. Zaten o fiziksel özelliklerle de orası için yaratılmış gibi oynuyor..

Smit'in ilk maçta 11 ikinci maçta 8 "run" çok çok iyi. Aynı şekilde Baba Collins'te çok iyi top süren bir oyuncu. Diğer kanatta da maç başına en azından 3-5 dripling yapan bir oyuncu çıkarsa çok daha etkili olur takım.
Abicim kanatlar için çeşitli denemeler yapıyorum çünkü o bölgelerde bolca alternatifim var en idealleri seçince tam karar vermiş olacağım..

Parejo'nun en çok top kapan oyuncularından biri olması şaşırttı beni ben ondan daha çok ofansif katkı bekliyordum. Key pas sayısı yükselmeli. Anladığım kadarıyla takımın ya çok hızlı hücum ediyor yada atakların genelde kanat ortalarıyla pozisyon üretiyor. Çünkü genel olarak key pas sayısı çok az. Gerçi Parejo geçen sezon ligin en iyi oyuncusuydu, performansı artacaktır ve o açığı kapatacaktır diye bekliyorum.
Evet abicim atak konusunda haklısın ancak 1 çeşit daha atak yönetimi kullanarak toplamda atak çeşidi 3 oluyor. Genelde yaz hızlı atak yapıyoruz, ya kanat ortaları ya da göbek oyuncularının seri paslaşmasıyla oluşan ataklar yapıyoruz..
Bu sezonun yıldızı Venitucci olacağa benziyor, kart konusunda fazla sıkıntı yaratmazsa Nobre'nin de sezona başlangıcı muhteşem. 2 maçta 3 gol 2 asist, inşallah böyle devam eder.
Abicim Venitucci geçen sezonda böyleydi ancak atak olarak Parejo ön plana çıktığı için onun adını çok duyduk, kart problemi birazda benim taktiğin verdiği sert oyun yapısının oyuncunun yapısına uyuşuyor olabileceğinden olabilir..
Nobre'de iyi başladık ( tahtaya vur) allah bozmasın..
Son olarak, yorulan veya hafif sakatlanan oyuncularını değiştirme konusunda - (eksi) not aldın benden Tabi maçı izleyen sensin, daha iyi bilirsin ama Parejo'yu çok yormuşsun. BJK maçında Smit'in sakatlığı 3 değişiklik hakkından sonra mı bilmiyorum ama o da sakat sakat tamamlamış maçı. Değişiklik hakkını erken dolduruyorsun gibi, 70.dakika 3.değişiklik için riskli bence.
Abicim o sakatlanan oyuncular genelde değişikten sonra oluyor erken oyuncu değişiklikleri de oyuna erken müdahele etmek istememden hemde şans verdiğim oyuncuyu daha fazla görmek istememeden kaynaklanıyor.. Parejo genel olarak çok koştuğu için çok fazla yoruluyor ancak maçtan maça çabuk toparlanıyor yani 1 sezon boyunca o şekilde devam etti sıkıntı yaratmıyor..
Tekrar söyleyim, Kadrona bayıldım. Bu kadroyu şişirmeden bu sezon en kötü ihtimal Uefa bileti bekliyorum.
Abicim bu sezon bizde çok umutluyuz takım çok iyi başladı hayırlısı..

Smit sakatlandı değil mi Bu maçta oynamadığına göre... Neyse ki Turgay onun yerini fazlasıyla doldurmuş. Mulaudzi 14/4 kafa topu, çok canını yakar hocam bu. Stoperin alamadığı her kafa topu potansiyel gol tehlikesi. Parejo prensin anlaşıldı ölse de sürünse de 90 dakka oynayacak
Abicim yukarda da yazdım farklı denemeler yapıyorum kanat için o nedenle Turgay'ı oynattım, allahtan o da ikramını yaptı..
Parejo prensim değil abi kralım.. Mulaudzi yerine bikaç maç Emrah deniyeyim ona bir yorum alalım..
Tebrikler, sezon başlangıcı gayet iyi, devamı daha da iyi olur inşallah.[/QUOTE]

İnşallah abicim yaptığın yorumlar çok değerlidir benim için çok teşekkür ediyorum her zaman yorumlarını bekliyorum.Bu arada taktiğim;

Adanademirspor maçına Ortasaha göbek hariç farklı kadro ile çıktık çok fazla sırıtsa'da 1-0'La kazandık.. Parejo'yu bu maç kaybettik 3-4 Hafta yok..