-
Arkadaşlar sahte hesapla 10,000 geçeceğimize, bu sayı bence yeterli.
Zaten SI nin de aklı var, her söz verenin almayacağını adım gibi eminim onlar da biliyor. 10,000 dendiyse onlar 5,000'e zaten tav olurlar kanaatindeyim.
Lakin 1000 tane satıp satmadıkları bile meçhulken, bu satışı 5'e katlamaları büyük bi kazanç olmalı onlar için yanılıyor muyum? Hem masrafını çıkartır hem kâr ederler. Çeviri tercüme dediğin, 10,000 $ ve üstü olmayacak ya?
Ayrıca SI eğer mantıklı bir şirket ve planlama teşkilatına sahipse eğer bu sene bu kadar yazışmadan sonra Türkçe'yi çıkartır diyorum. Çünkü bu yıl garanti olmayan biz söz verme metoduyla 5000 kişiye satarsa, bu direk türkçe geleceği garanti bi oyunun bir yıl sonra en az 8-9 bin satacağı anlamına gelir. Bir yılda %500, dieğr yıl %500 ün üstüne %80-90 eklemek bence büyük bir başarıdır bu tür sektörlerde.
FM TR'yi çıkartarak çok sağlam bi adım atacağına inanıyorum SI'nin. Umarım fikirlerimi boşa çıkartmazlar, söylediklerimin mantıklı olduğu bir gerçek diye düşünüyorum.
Adımı koyuyorum bu yıl 5000 satışla TR çıkartılsa bir yıl sonra bu iki katı ve fazlasına ulaşabilir. Ayrıca Türk milleti olarak özenme mantığımız da korsanın çok hızlı biçimde azalmasına yol açar. Orjinal alıp bunu söyleyen birilerini görenler szinde takdir edeceğiniz gibi bir yıl sonra o oyunu orjinal almayı düşünecektir. Bu iş biraz da prestij meselesi. Windows 95/98/2000/XP/Vista/Win7 boşuna mı Türkçe yapılıyor? Aldığı bilgisayarla orjinal gelen Windowslar haricinde kaç tane orjinal alan var?
SI ye büyük bi güven duyuyorum nedense. Allah vere de bu güvenimiz yerini tutsa. Baktık olmuyor, bileğe kuvvet canavar gibi çeviricez yine kendi dilimize. Gerekirse hepimiz bir cümle çeviricez, ama çeviricez.
Eyvallah
Mesaj Yetkileri