Simülasyon olayını geçeceksiniz zaten, oyun bu haliyle simülasyonun S'si olmaz. Şu anda sadece bol gol gosterip hoşça vakit geçirten bir oyun. Simülasyon haline getirmek istiyorlarsa boşa çene yoracaklarına ve abuk sabuk işlerle uğraşacaklarına oyuna özen göstermeliler. Şu oyunu kaç senedir oynarım, aslında cevap çok basit. Sen bir oyunu yapıyorsun sonraki yılda yapacağın ne olmalı, bir önceki senedeki yaptığın hataları giderip üzerine koymak. Ama bu firma ne yapıyor, hiç hata gidermediği gibi her sene sıfırdan başlıyor. Bu konuda mantıklı düşünen çoğu kişi hemfikirdir zaten.

Şahsen Atalanta ile başladım. Öncelikle dünyada oyuncu araştırmacaılığı yapan kişilerin emeklerine yazık. Oyun oynanıyor ama kötü olan oyuncunun özelliği ile iyi olan oyuncunun özelliği bir takım içinde fazla sırıtması gerekirken bu oyun içinde fazlasıyla sırıtmıyor. Atalanta ile 11. maçıma çıktım 9 galibiyet 2 beraberlik.2 beraberlik Inter ve Juve deplasmanları 3-3 ile, kendim bile müdahale etsem dahi durdurulamayan forvetlerim ve kanat adamlarım var. Acquafresca'nın 10 maç 14 gol, Madonna 10 maç 6 gol, Barreto 7 maç 8 gol. Toplam 11 maç 36 gol tüm takımdan. Bu takım Atalanta ve Atalanta'ya yedek dursun diye alınan Badou Kere'den baska kimse yok.

Bu durumda yapmam gerekeni yapıp oyunu kapattım. Oyunda kornerden gol mü yok giderilmiş mi, pat küt gol oluyor ordan da,yüzde 10 falan anca giderilmiş, sadece artık belli görevli bir kişi atmıyor yayılıyor.

Yılbaşı yamasına kadar bu oyun zor açılır.O gün gelincede ne kadar düzeltilir bilinmez. Taktik komut sistemlerinde de hatalar mevcut, bir süre sonra hepiniz farkedersiniz.

Yapay zeka sadece belirli hamlelere göre var diğer seçeneklere göre yapay zeka ararım seni her yerde şarkısında var sadece

Bu tür soruların daha sıkıştırılarak gelen kişiye sorulmasını beklerdim.Ama adam geldi , sorular rahatsız bile etmedi, bir de üzerine düzgün yapamadığı işin mağduru olarak gözüktü ve gitti. Türkçe çıkmasını çok isterim ama düzgün kafa ile yapılmayan bir işte oyun dili japonca olsa ne farkedecek. Ya da denmiş işte oyunun fiyatı böyle çünkü çok satılmıyor korsan piyasası daha fazla,10 bin olunca belki fiyattada indirim yaparlar diye. Oyunun bir değeri olup da bize yüksek tutulsa anlarım ama oyunun fiyatı öyle çıkıyor, düşse düşse ne kadar düşerdi ki. Burda oyun fiyatı düşsünde alalım diye bir tutum yok, öncelikli olarak oyunda hakkettiğini versin. Oyunun asıl değerine gelince, yok pahasına çıkarıyolar diyenler olmuş, Noel baba mı bu firma? Her sene kullanıcılarını mutlu etsin varsın onlar kar etmesin. Sen oyunun bir çok yerini bedavaya getir nerdeyse üzerine ekle,maç motoru üzerinde oynama yap,bir kaç da üzerine sos ekle, sonra ne paralara mal ediyoruz. Komik.

Ama ne paralara mal edilen ve bu uğurda o oyun motorunu oluşturmak için dünyaları harcanılan oyunlar var. Hatta çalışanı bile daha fazla.Ama oyun fiyatlarını yanyana getirince bakıyoruz hep FM daha fazla.

Bir de bir firma kendi ürününü korumaktan sorumludur. Eğer bir ürünü korumadan haydi diye ortaya çıkarırsan şu anda sadece bizde Çinde ve Rusya'da değil çoğu yerde korsanı firma olarak arttırırsın. Ama burda asıl soru bu bilinçli mi yapıldı? Çünkü ülkemizde bile resmi firma olup da kayıtsız ekonomi diye korsandan kazanç sağlayan firmalar var. Kendi ürününü geçen sene koruyabiliyorken bu sene acizliğin içine düşersen burda herkes soru işareti arar.

Neticede ne oldu geldi ve gitti oldu. Neticede ne oldu,kendi adıma bu oyunu son orjinal alışım oldu. Artık çok da üzülmem. Seneyede göreceğim ,şu an oyun olarak aynı statüde gördüğüm ve sadece data olarak geride olan CM daha sorumlu davranışlar içinde bulunduğu için,bu sene altyapısınıda toparladığını görüyorum. Seneye FM'de data da kalmayacak gibi,acaba sonra ne bulacağız.

Yoksa yıllar önce Domark amblemi hafızama kazınmış olan CM'ye seneye benim için geri dönüş mü olacak? Şu an öyle gözüküyor.

Soru oyun çok mu kolay;

Cevap ise bir reklamdan alıntı, beyaz ötesi pardon kolay ötesi