abi bilgisayar futbolculari o fiyata saticak zekayi kullanamiyor demekki,eger kullanici olursa galatasarayin basinda cok rahat satabiliyor.
Ayrica iste Serdar Eylik,emre colak gibi adamlarin ilk sezonun ortasindan oynamasi oyunun sacmaligi ,arastirmayla ilgisi yok diye dusunuyorum.Potansiyelleri yuksek tutunca oyun kafadan oynatiyor.
Arda kendiside soyledi Turk olmasi kendisi icin buyuk dezavantaj,bundan dolayi ben Ardanin yurt disindan maksimum 15 milyon euro teklif alabilecegini dusunuyorum.Bir tane buyuk miktarda Turkiyeden Yurt Disina transfer olan futbolcu sayamazsiniz.
Emre Belozoglu en iyi en genc zamaninda bedavaya gidebildi,Tuncay keza oyle,Hakan Sukur cok buyuk bir bonservis bedeline gitmedi sanirsam,Okan Buruk bedava,Hamit bile Almanya dogumlu olmasina ve Turkiyenin en iyi oyuncusu (bana gore ) olmasina ragmen sozlesmesi bittiginde degistirdi takimi,Nihat en gelecek vaadeden oyuncuydu Ispanyada sov yapti ama 5 milyon euroya gitti,Ilhan Mansiz en iyi zamanlarinda Japonyada o da futbol disi sebeblerden 5 m euroya,Avrupada en basarili oyunculardan birisi Tugay fazla bir ucrete gitmedi...Daha cok sayilir.
Birde Turkiyeden yurt disina giden ve iyi bonservis bedeli kazandiranlara bakalim yakin tarihte,
Okocha,Balic,Carew,Anelka... Dikkat ettiysek hepsi yabanci ve ilk ikisi burda parladi,son ikisi zaten unluydu ,sakatligi yoktu ve burayi geri donus olarak kullandilar.
Yukaridaki sebepler yine gidebilecek potansiyeldeki yabancilar icinde gecerli.Kewell,bu saatten sonra geri donusu cok zor olur,yasi fazla,hastaligi var ,Maksimum 4-5 m euro edebilir cok iyi oynasa.
Baros ,en fazla Carew fiyatina gider 8-9 m euro zaten bir aralar Baros -Carew takasi olmustu bunu baz alabiliriz,
Elano belki geri donusu olabilir o da Anelka gibi eder,10 olur maksimum.
Keita en buyuk donusu yapabilecek oyuncu 15 e kadar yolu olabilir.
Yazdigim gibi Kewell en fazla 4-5 eder o bile zor,Franco bu saatten sonra bonservis ile baska kulube gidebilecegini bile dusunmuyorum,Ayhaninda Avrupaya bonservis ile gidecegini dusunmuyorum.
Elano icin ise kimse 15 ten fazla vermez, takimdan kopartilmaya yetmiyorsada gitmez. 15 e kadar teklife Galatasaray evet derse (tabi cok iyi bir oyun ortaya koyucak) ancak gider bence.GS bu teklifi kabul etmez ise Avrupada o fiyata cok oyuncu bulunur.

Bu konuyu bilmiyorum ömer abi açıklar onu heralde.