Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
Neden her taktikte bütün oyuncuların uzun şutunu en aza indirdiğim halde 6-7 şutum uzaktan oluyor.Bu oyunun bugu sanıırm.
Quote Originally Posted by burak434 View Post
Evet bende de genelde çok şut çekiyolar.Birde ppmlerine bakın oyuncularınızın,uzaktan sut çeker olanlar varsa onları unutmalarını söyleyin.
Quote Originally Posted by shadowrefree View Post
ben hangi taktiği denediysem defansda zaafım var çok gol yiyorum deplasmanda nadir galip gelebiliyorum artık üstadlardan kayda değer taktikler bekliyoruz.
Quote Originally Posted by lord_xander View Post
en büyük sorunum kornerler ajaxla oynuyorum 5 tane oyuncum orta sahada kalıyor kornerde defansa yardıma gelmiyor bir tane rakip oyuncu ön direk civarında bekliyor korner ona geliyor ve gol oluyor demoda bu sorun daha fazlaydı şimdi nadir oluyor ama 5 oyuncum hiç geri gelmiyor
Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
Aynen abi ya Kornerlerde geri dön dediğim kanat oyuncularım bile kalıyor ileride , 4 lü bir forvet oluşturuyor benim takım rakip korner kullanırken ileride.

Taktik konusunun açılmasını bekliyordum... açılması iyi olmuş.... Öncelikle şunu söylemeden geçemeyeceğim geçen yıl başlamış oldukları işi bu yıl tamamlamışlar.... FM 2009'da başlamıştı bu her maça aynı taktikle çıkarsan en fazla 3-5 maç kazanırsın,sonra mutlaka rakibe göre maç öncesi önlem almadıysan bile maçta mecburen diziliş ya da taktik değişiyordun... Bu sene bu durum zirve yapmış durumda... rakiplerin dizilişine ve teknik yapısına göre farklı diziliş ve taktiklerle sahaya çıkarak takımdan üst düzey verim sağlayabiliyorsunuz... orta düzeyde her rakibe karşılı başarı yakalanabilecek bir taktikle de ilerlemeniz mümkün ama o zaman sıradanlaşıyor takım...Yani yenmesi gerekenleri belki yeniyor ama yenilmesi gereken takımlara da yeniliyor Yani menajerin başarısı olmuyor... Zaten özellikle menajerlik oynamaya yeni başlayan arkadaşların kadrolarını asistana seçtirdiklerini de varsayarsak o zaman sizin takıma hiçbir katkınız olmuyor ki böyle bir durumda oyunun diğer menajerlik oyunlarından farklı kalmıyor...

uzun şut olayında en düşük ayar "nadiren" anlamına geldiği için oyuncu önü boşaldıgında vuruyor... DC bile olsa vurur yani Bugün Servet öyle pozisyon yakalasa o da vuruyor Kornerlerde ilerde adamınız kalması onlara yüklediğiniz rollerin özel ayarlarından kaynaklanıyor.... kendi elinizle savunmadaki kronerlerden ilerde kalana dam sayısını azaltarak o meseleyi çözebilirsiniz... 3-0 dan 3-3 e gelen maç konusunda da arkadaşlar nasılki gerçekte 3-0 geride düşen takım tüm riskleri alarak dizil ve taktik değişerek saldırıyorsa oyunda da aynı... yani savunmada bazı önlemler almazsanız en uyuz takımlar bile 6-7 kişiyle hücum edince size 1 gol atınca cesaretlenip saldırıyor...