-
Genel olarak SI'ya karşı olanlar bir şirketin pazar stratejisinin talep-satış-kar bazında ele alındığını unutuyorlar veya bilmiyorlar.Esas sorun iş hayatına atılmayan bu arkadaşların,her şirketin izlediği ekonomi politikasının farklı olduğunu farketmemeleri.SI Türkiye pazarından zaten büyük bir beklenti içinde değil.Hiç bir şirket zarar edeceğini bile bile girişimde bulunmaz.Türkçe FM için gerekli olan maliyetin azımsanmayacak bir düzeyde olduğunu düşünüyorum ki bu maliyet karşılığında alacağı getiriden emin olmayan hiç kimse bu yatırımı yapmaz.
Şöyle düşünün;bilgisayarınızda 2Gb ram var fakat istediğiniz oyunu oynayamıyorsunuz.Oyun oynamak için performansın artması lazım.Bilgisayar parçası için girdiğiniz bir dükkanda 1 Gb ram 20€. 2 Gb ram ise 30€.Sizin ihtiyacınız 1Gb fakat ileriye dönük düşündüğünüz için 2 Gb ram alıyorunuz.Eve gelip ram'i bilgisayara takıp çalıştırıyorsunuz.Aradan 1 ay geçiyor bir bakıyorsun ki ram'in performansı sadece 1Gb.Şimdi fazladan verdiğin 10€ için hemen geri gidip bilgisayarcının başına geçermisin?Hepimiz gideriz değil mi?Peki SI Türkçe FM çıkarttı.Fakat satışlarında bir değişiklik olmadı.Hepinizin evine tek tek gelip ''Arkadaş biz sizin için bu kadar masraf yaptık.Fakat siz orjinal oyun almadınız.Bu sebepten şu kadar zararımız var.bu oyun şu kadar korsan satmış.senin payına şu kadar para düşüyor'' dese hanginiz '' Tamam ben korsan Fm oynuyorum alın paranızı'' diyerek ödeme yapar.Hiçkimse yapmaz.Siz bir girişimci olsanız zarar edeceğinizi düşündüğünüz hangi işe girişirsiniz ki.SI
1- TALEP doğrultusunda şirket çıkarlarını gözeterek yatırım yapmayı planlıyor.
2- SATIŞ rakamları istenilen düzeyde olursa projenin başlatılacağını belirtiyor.
3- KAR elde etmemek 2. maddeden sonra çok büyük bir önem arz etmiyor ÇÜNKÜ zaten TALEP edilen ürün için gerekli olan maliyet SATIŞlar sayesinde elde edilmiş oluyor şirket yapacağı projeden zarar etmeyecek.
Bu doğrultuda bence herkes durup bir düşünmeli.Olayı sadece kendi bakış açınızla yorumlamak sadece boş konuşmaktan öteye geçmez.
Saygılar...
Mesaj Yetkileri