1 ile 30 arası toplam 48 sonuç

Konu: Athletic Bilbao -Say no to racism-

Threaded View

vedat1987 Misafir

Quote Originally Posted by burock0 View Post
    ---Kafatasıyla burun yapısıyla alakası yok ya sen Bask topraklarını bilmiyorsun.Bask olgusundan bir habersin madem konuyu açma.Bask Fransanın bir kısmınıda kapsar.Önce hiç araştıramıyorsan Google a Bask yaz oradan bir oku sonra bu tartışma devam etsin.---
    Lütfen sözlerine ve uslubuna dikkat et. Mezun olduğum bölümde bunların dersleriyle yatıp kalkıyorduk.Etnisite ve milliyetçiliği bana öğretmeye kalkma. Benim vurgu yapmaya çalıştığım noktaya farkında olmadan katılıyorsun . Fransız milli takımında oynamasına rağmen kafatasından ötürü(yani Bask ulusundan olduğu için) takıma katılan bi oyuncudur Lizarazu. Bak sözlerim çok açık
    Bak güzel kardeşim kafatası dediğin şey başkadır Basklıların vatan kabul ettikleri yer başka şeylerdir.Bask ülkesi (Basklılara göre) İspanya ve Fransa topraklarını kapsar ve Bıxente Lizarazu Bask ülkesinin Fransa yakasında doğmuştur yani yerel bir insandır.Zaten adından bu gayet net bir biçimde anlaşılabilir.Ayrıca siz başka ülkedeki ırkçılık ile bunu karıştırmaktasınız.İspanyada bölgecilik ve yerellik çok gelişmiştir.İspanya devleti (şuanda) bundan rahatsız değildir.Endülüs-Bask-Katalan tüm bölgelerde bu tüm ağırlığıyla yansımaktadır.Örneğin Barcelona birçok yerel futbolcuyu kadrosunda tercih etmektedir.Hatta kadrosunda çok az Katalunya dışında oyuncu barındırır.
    Ayrıca konuyla alakalı mı bilmiyorum ama Athletic Club Bılbao İngilizler tarafından kurulmuştur.İsmindeki Athletıc kelimesi İngilizcedir bu yüzden.
    Ayrıca bu yorumlarımdan mikro milliyetçiliği desteklediğimi düşünebilir insanlar lakin bende karşıyım fakat bunun o tarz bir yaklaşım olmadığını biliyorum ve o yüzden tartışıyorum.Bu konuda yani yabancı oyuncu konusunda taraftarlar son yıllarda yapılan birçok ankette bu geleneğin güçlü bir takım yaratmak arzusundan dolayı terkedilmesi noktasında görüş belirtiyorlar.Yani sizin dediğiniz gibi sert ırkçı bir klup olsa Bılbao bunlar gündeme dahi gelmez takımlarına sonuna kadar bağlı taraftarlar bunu istemezdi.Bu konuda bu yaz genel bir referandum yapılması konuşuluyordu lakin bu yapıldı mı sonucu ne oldu bilemiyorum.
    Last edited by meddah : 27.Mayıs.2010 at 09:47

Mesaj Yetkileri